Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otroka pogosto boli trebuh

otroka pogosto boli trebuh

13 leta starega sina prav vsak dan boli trebuh. Ne vem zakaj. Ne je veliko sladkarij in tega. Prosim za kakšen nasvet. Hvala vam že vnaprej.

Celiakija ali kakšna druga intoleranca?

Svetujem posvet z njegovim pediatrom.

Moj sin je v oš tudi vedno jamral, da ga boli trebuh. Ugotovili so, da je to neka trebušna migrena in nič takega. Po puberteti je vse izginilo, pojavila pa se je prava migrena.

vprašaj ga, kaj mu doma kuhajo …

Laktozna intoleranca.

Živci. Psihične obremenitve se lahko manifestirajo kot bolečine v trebuhu. Sam sem imel s tem težave v osnovni šoli. Občasno, ko sem prišel domov iz šole me je začel boleti trebuh in to je trajalo kakšno uro. Seveda, to ni bilo vsak dan, mogoče  v povprečju enkrat mesečno.

Kje v trebuhu ga boli, ker trebuh je veliko področje. Lahko je tudi trebušna slinavka, ledvici, želodec, vranca, črevesje, paraziti(gliste) in podobno. Mladostnike lahko tudi trebuh boli ko jedo tiste gumijaste bonbone pa ni potrebno veliko.

Naj gre šolskem osebnem zdravniku in mu bo naredil krvno sliko in verjetno še encime jeter, trebušne slinavke in če bo kaj narobe ga bo pa že napotil k pediatru, gastroenterologu ali komurkoli.

Naj dosti pije tekočine ko ga trebuh boli, mogoče mu bo pomagalo.

Pa ko eni ugibate, lahko ugibamo 2 strani diferencialnih diagnoz… zato se pa po forumu to ne da niti približno

in se mora zdravnik z njim pogovorit, ga pregledat potem pa dalje… Gugli zdravnik je danes vsak, realnost je pa druga.

Lahko da le mogoče premalo tekočin pije…

Če bi bil v vrtcu ali ima mlajše sorejence bi znale biti podančice (gliste)…. bolj pogoste so pri mlajših otrocih.  Če ga srbi tudi rit predvsem zjutraj ali ponoči in ima male bele nitke v blatu  je to.

Odgovor na objavo uporabnika
Zakaj834, 01.07.2021 ob 16:12

13 leta starega sina prav vsak dan boli trebuh. Ne vem zakaj. Ne je veliko sladkarij in tega. Prosim za kakšen nasvet. Hvala vam že vnaprej.

Če ga boli vsak dan, je edino kar lahko narediš to, da greš k zdravniku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close