Otrok sedi v nakupovalnem vozičku
Nakupovalni vožicki imajo narejen prostor, da otrok sedi na temu namenem prostoru ( tisto sedslo ki ima luknji za nogi pri ročaju).
Da pa sedi v prostoru za blago, pa sem tudi jaz proti. Pa tudi za razne cucke, ki tisto rit valajo gor… prodajalke pa dopuscajo… no vsaj v Hoferju, sem jih slišala, ker sem trgovki rekla, da kupka psa vozi v nakupovalnem vozičku…
Sama sicer otrok nikoli ne dam sedet ali stat v voziček, pa tudi drugih ljudi ne vidim ravno pogosto, da bi kaj takega počeli, čeprav grem sigurno 3x tedensko nakupovat hrano. Je to skakanje po vozičkih prej izjema kot pravilo.
Me je pa zmotilo vso to negativno in sovražno nastrojeno pisanje okrog otrok. Pamži, mulci, umazanci, frocovje itd. A smo res kot družba padli tako nizko, da še otrok več ne maramo? Ta embalaža od hrane je posvinjana na milijon različnih načinov, preden pride do vašega doma, en otrok v vozičku je še najmanjši problem. Raje bi se spravljali na odrasle ljudi, ki vrtajo po nosih in po ušesih, se praskajo po jajcih in potem hladnokrvno prešlatajo pol trgovine. Takih vidim občutno več kot otrok v vozičkih.
GiaM, 02.10.2021 ob 19:23
Sama sicer otrok nikoli ne dam sedet ali stat v voziček, pa tudi drugih ljudi ne vidim ravno pogosto, da bi kaj takega počeli, čeprav grem sigurno 3x tedensko nakupovat hrano. Je to skakanje po vozičkih prej izjema kot pravilo.
Me je pa zmotilo vso to negativno in sovražno nastrojeno pisanje okrog otrok. Pamži, mulci, umazanci, frocovje itd. A smo res kot družba padli tako nizko, da še otrok več ne maramo? Ta embalaža od hrane je posvinjana na milijon različnih načinov, preden pride do vašega doma, en otrok v vozičku je še najmanjši problem. Raje bi se spravljali na odrasle ljudi, ki vrtajo po nosih in po ušesih, se praskajo po jajcih in potem hladnokrvno prešlatajo pol trgovine. Takih vidim občutno več kot otrok v vozičkih.
Ja glej, med II svetovno vojno smo se streljali med seboj , tudi še po vojni…izgleda, da spet prihaja tak malo bolj boren čas..kdo bi rekel, da je bil že skrajni čas, da se spet malo spuca.
Samc se strinjam.
Moja je 3 pa jo dam notri sedet. Naj kdo kaj reče ja. Ljudje se isto spotikajo ob vse kar se jih ne tiče.
A se zavedate kje vse potuje hrana ki jo kupite?po čem vse se valja? Koliko vsega je gor.. od bacilov itd.?
A veste kar vse je v hrani ki jo pojeste? Koliko strupenih snovi?
In pol se vi faking sekirate za voziček v katerem sedijo otroci?
Sterilno ni tisto kar kupite že tako ali drugace-pakiranje,transport itd..čez par rok gre vse,bog ve po kakšnih povrsinah. In pol je problem voziček v katerem sedi otrok.
Bolani ste majkemi
Zato pa je svet u k***u -zloba ljudi.
Lp
Zakaj potem gospodinje tako tiščite gostom copate, ko pridejo na obisk, če vam je vseeno za vse strupe, bakterije in usrane vozičke? Naj vam mularija še doma po parketu in tepihih v čevljih taca. Zakaj ravno doma, v svojih stanovanjih, naenkrat zbolite za sindromom sterilnosti, če vam je v štacunah tako vseeno?
Hmm kaj pa vem noo koliko je kaj sploh cisto, a se zavedate koliko so skladisca, tovornjaki, umazani, prasni, koliko ljudi pred vami prime nek izdelek.
Da so vozicki parkirani pred trgovinami kjer jih pokakajo ptici (v mojem kraju pred eno trgovino, se ti zelodec obrne) in pol naj me zmoti otrok v vozicku… Zakaj?
Samc, 18.09.2020 ob 18:38
Prebolte ze take bedne fore. Tudi jaz sem bila danes v trgovini s svojim leto in pol starim sinom. In sem bila sama. Kam pa ga naj drugam dam? Saj drugače tako pobegne.. In ja, včasih se naveliča sedeti v tistem sedežu, ko se odpre gor.. Ce pa vam to ne pase, pa drugič uporabite košaro pa greste večkrat po malo nakupit 😄 tudi mamice si moramo včasih olajšati delo,, moški pa tako samo gobcajo. Pa ne govorit kaka je higiena, saj je vse dol zapakirano. Pa tudi več 100 ljudi uporabi isti vozek na dan in vsi to slatajo. Tak da… Ce me kdo napade, mu jih povem nazaj.
SEveda, saj od zensk, ki imajo med usesi slamo, kaj drugega tud ne mors pricakovat.
Z možem že od nekdaj hodiva oba v trgovino skupaj. Običajno na tri tedne po spisku, na zalogo, ker sicer ne maramo prav preveč časa zabijat v trgovinah in trgovskih “mestih”. Ko sta bila otroka mala, dvojčka, sta bila le ta zmeraj zraven pri nakupih. Ker v avtu ali doma jih ne moreš pustiti, varstva pa tudi nismo plačevali za nakupovalni dan. Ker bi voziček za dva v trgovini predstavljal resno oviro, sta bila otroka v času nakupovanja v nakupovalnem vozičku. Vendar sem vedno, ampak vedno rekla za karton, s katerim sem obložila voziček in otrokoma sem sezula čevlje, čez položila deko iz avta. Ne samo iz obzirnosti do drugih, temveč tudi za udobje lastnih otrok. Kar nekaj let smo takole nakupovali in čeprav otrok nismo imeli razvajenih s prostim tekom in vreščanjem med policami, je bilo tudi nama z možem nakupovanje na tak način nestresno in ne v naglici. Če sem šla v trgovino sama, sta otroka ostala doma z možem. In zato tudi sama danes ne razumem, kako starši ne razumejo, da če ne obvladajo situacije z malčkom, jo bodo še mnogo težje, ko bo najstnik. Osebno bom že preživela srečanje z nevzgojenimi otroci (in njihovim staršem) v trgovini, ni pa ravno spodbudno prebiranje forumskega jadikovanja sesutih mam, ki jih lastni otroci povsem obvladujejo in tiranizirajo že v osnovni šoli. Khm, kar vidiš, pri znancih tudi, kateri bodo takšni. Začne se pri takih malenkostih, kot je opičje obnašanje v prostoru, ki si ga hočeš nočeš delimo.
To je samo eno izmed kršenj pravil, ki jih kot družba vse bolj toleriramo…
Ti starši bi se morali vprašat (pa se ne): Zakaj nisem sposoben otroka vozit v vozičku, na mestu, ki je za otroke namenjen? Zakaj moram kršiti mejo dovoljenega in mu dovoliti, da sedi v prostoru za živila?
Če boste iskreni, boste dobili odgovore:
1. ker mi otrok teži in je nemiren
2. ker se mi ne da z njim ukvarjat in mu razložit kaj so pravila
3. ker me otrok obvladuje in je od mene to izsilil.
4. ker tudi sicer sam kršim pravila v družbi in mi dol visi zanje.
Omg, 03.10.2021 ob 09:03
Seveda ne pozabimo, da so vozički in košare res zelo “čisti”. Ob vsej umazaniji, ki je nabrana na njih, predvsem košarah, je otroček res najmanjši problem.
danes krsim to pravilo oz. “druzbeni dogovor”, jutri drugega, kaj bodo drugi meni govorili, jim ze dam vetra. Na koncu imas razvajenega pamza, ki te po potrebi “vzgaja”, predvsem pa ga nihce noce blizu sebe, ker to pac ni civiliziran clovek, s katerim bi hotel sobivat. Pravila pa so tista, ki omogocajo prijetno sobivanje.
Sama sem na otroke v vozičkih vodstvo Lidla opozarjala dolgo časa. Želela sem, da se pri vozičkih namesti tabla, ki bi tako uporabo vozička prepovedovala pa naj to be bi bilo primerno. Otroci so hodili po hrani, pohojali jogurte, kruh,….enkrat je eno dete pri blagajni padlo ven na glavo. Otroci pašejo v za to namenjen sedež na vozičku in nikakor ne v voziček. Iz HIGIENSKIH razlogov in iz VARNOSTNIH
Uau13, 18.09.2020 ob 08:00
Uf..to tudi mene zelooo moti. Keri packi. Pa ljudje dajo notri tudi kruh npr..ja, saj je v škrniclju ampak vseeno. Saj je temu namenjen sedež na vozičku..zakaj ga ne uporabijo. Če pa je prevelik za sedež pa lahko hodi poleg.
Samo še to se manjka da jih bodo začeli v košaricah s koleščki okol vozit, pa na tekoči trak dajat..ko v lunaparku.
-
Jojj ne vem zakaj hudiča je potem tista odprtina oziroma za sedet polička,ne vem ščim se vi ukvarjate,cel set mleka je tudi vse povsod se valal in so škatle umazane ? vsa zivila solata ind…imas v vreckah,ostalo je zapakirano…o folk ?
Kot da nimate kaj drugega počet, kot pa pokomentirat vse ljudi okrog vas. Če jaz dam hčerko, staro 7 let v voziček, je to moj problem in ne tvoj, oziroma sploh ne vidim problema v tem. Jaz in hčerka že veva, zakaj sedi v vozičku, vas budale se pa to ne tiče. Res ljudje nimajo drugega dela, kot pa pri vse ljudeh iskat napake. Prav smilite se mi. Če vas pa moti, da otroci sedijo v vozičkih, pa si ga razkužite, preden ga vzamete.
samo to povem, 04.10.2021 ob 08:16
Ajaaaj. Pa kaj če stoji ali sedi v vozičku ?!
Ti otroci vsaj ne živijo med podganami, ki so jih polna skladišča teh trgovin.
v bistvu me zanima, zakaj sovražite svoje otroke, če vam že za druge ljudi ni mar? pravite, kje vse se valja hrana, kako umazani so vozički, hkrati pa svoj podmladek v to tiščite?
hm, za uno s 7 letno smrkljo, jaz ti jo skipam iz vozička sredi štacune. tebe pa tako na gobec, da se boš trikrat okoli obrnila. drhal.
Forum je zaprt za komentiranje.