Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok sedi v nakupovalnem vozičku

Otrok sedi v nakupovalnem vozičku

V našem Metcatorju (hipermarket) je to stalna praksa. In tudi to, da kar nekaj kupcev ne nosi mask.
Varnostnika nobenega nikjer, trgovke pa tudi nič ne rečejo.

Drage mamice sončkov, to, da vaši otroci obuti stojijo v vozičku, moti iz istega razloga, kot vi gosta sezujete pred vrati, da se ne bo vaš sonček plazil po umazanih tleh. Najbrž otroku doma tudi ne pustite v čevjih hoditi po mizi in pultu v kuhinji… tudi če živila lahko operete, kajne? Pa to vzklikanje, naj se drugi brigajo zase, veliko pove o vas, upam, da se bodo brigali zase tudi, ko boste vi kaj potrebovali.

Pa kakšno histerijo se je zganjalo letos spomladi. Razkuževat hodnike v blokih, hrano, vrečko, ki jo prineseš iz trgovine. Polivali so z razkužili ročaje od vozičk, da si zagrabil še vse mokro. Po drugi strani pa lahko s svinjskimi nogami brezskrbno froc svinja po vozičku. Ampak važno, da se spusti maska, ko mastno kihnete in iztrosite smrklje naokoli.
Toliko blesavih, zabitih, nasprotujočih si ukrepov še nisem doživela v svojem življenju kot v enem samem letu letos.

Otrok ne sodi v nakupovalni voziček – razen v za to namenjen prostor!
Tudi meni je to ogabno in me moti,ko vidim.
Vsaka večja trgovina ima varnostnike,ali nekdo drug preko kamer spremlja pretok ljudi… Tisti bi moral opozoriti take nemarne starše.
Fuj!

Ja, res je, špricanje stikal,vozičkov,glih toliko,da te niso polivali z razkužili…

Bravooo ravno to sem zelel napisati. Kaj vas vse ne moti jaooooo.!!
A ko si vrtas po nosu in potem vzames kruh brez rokavice ti je pa cool. Brigajte se zase!

Ne morem verjet, kakšne besede lahko ” ena mama “uporabi za otroka, za njegove ROKE, itd.
Tej gospe bi jaz osebno rekla le IZRODEK!
In ja drage mamice, naj se vaši otroci vozijo v vozičkih, naj uživajo in vi z njimi. Poskrbite le za varnost svojih malčkov.
Kajti nekdo, ki otroka poimenuje s kakršnokoli drugačno besedo kot OTROK, ni vreden vreden, da ga zemlja nosi.

Tako je 🙂

Fročovje taca po tleh tudi po korona virusu 🙂 In ga tako s čevlji in podplati prenaša v odlagalni del vozička… 😀

Ma nima froc kaj delat v odlagalnem delu nakupovalnega vozička. Če je že pretežek za sedenje v tistem delu pri ročaju, potem naj ostane doma, v podaljšanem bivanju, vrtcu, kjerkoli tiste pol ure, da mati nakupijo brez njega – zagotovo ga kdo lahko popazi, ko mama skače med policami za futrom, pa še hitreje bo opravila. Nima e kaj valjat po odlagalnem delu nakupovalnega vozička. NI temu namenjen tisti del vozička, nikakor.

In ko se otrok naveliča sedeti v otroškem sedežu v avtomobilu, ga daš pač na sovoznikovega, v prtljažnik ali pa kar namesto truge na streho. Sarcasm off.
Red je red. Ve se, kako in kje otrok mora sedet, in ti kot starš moraš to letu in pol staremu otroku dopovedat. Nobenega stegovanja po policah in metanja stvari v voziček, nobenega odpiranja embalaže, nobenega jedenja, dokler ne plačaš, nobenega tekanja po trgovini, nobenega bežanja, nobenega sedenja v vozičku, nobenega metanja po tleh, izsiljevanja. Noben od mojih 3 otrok tega ni počel.
[/quote]

Ja, ampak saj veš, da je za to naučit otroka potrebno nekaj truda, neuspešnih poizkusov in ogroooomno potrpljenja. Nekaterim staršem je vsa ta napor odveč. Ne razumem, ali so ti starši pričakovali, da njihov pa že ne bo tak in bo kar sam od sebe priden ko angelček, ali pa so pričakovali, da bo vsa okolica sprejemala muhe njihovih sonc, ter njihovo nesposobnost obvladanja lastnega naraščaja.

Upam, da dobiš kakšno stvar na svoj kruhek, zelenjavico, odprto živilo npr. iz golobjega iztrebka, človeškega pljunka ali drugega izločka živali ali človeka, ki ga tako detece komot z lahkoto prenese v odlagalni del nakupovalnega vozička s svojimi čeveljci.

Vozički, zlati tisti v zunanjih podstreških, so pa itak sterilno čisti, ker se jih glodalci, ptiči……. izogibajo iz uvidevnosti do monovskega prečistega življa.

Ne uporabljam nakupovalnih vozičkov in mi ni mar, tudi če v njih stojijo prašiči.

taki ki ste nekoč jedli iz dreka boste zdaj najbolj fine špilali.. a vse kar vam pade na tla tudi vržete vstran? nebi rekla.. najbolj fini-največji pujsi..!! tako je in nikak drugače..

Da, če tako mamico počim 2x okoli tintare, bom jaz tagrd, na sodniji … ne pa krula, ki drugim svinja kar kupujejo

A je vam to normalno….otrok, tak ki že hodi od 2 let naprej sedi ali stoji v nakupovalnem vozičku, kjer je prostor za živila…
Starši naj se zamislijo.

A si do sedaj mislila, kako smo vsi navdušeni nad tvojim sončkom, ki vrešči v vozičku, zdaj pa si spoznala, kaj si v resnici mislimo? Če ti je kaj v tolažbo, saj tebe grdo gledamo, ne njega. On navsezadnje ni nič kriv.

tak egocentričen egoizem je značilen za balkance (tajužbe). Oni in njihovi lahko vse uporabljajo skupno za svoje. Imam takega soseda – 2. generacija. Ima veliko dvorišče ampak svoj avto in motor pa pušča na občinski!! ulici kot, da je njegova. Seveda imajo njegovi sosedje težave priti domov ali od doma. Gnus balkanski – za po turško nasaditi na kole, ker sicer ne razume okolice.
To balkansko golazen je treba iztrebiti in izgnati, ker svinjajo življenje nam, tapravim, urejenim, do drugih prijaznim

Evo Šaleharjev Mihi je že spet speezdil temo:

https://val202.rtvslo.si/forum69/

Otrok do določene starosti lahko sedi le v tistem sedežu na vozičku. V vozičku pa nima kaj delat. Do tega prihaja, ker ljudje nimajo pojma kaj pomeni biti starš.

Se podpišem.

Jaz dam v voziček 2 otroka + staro mamo drugače vsi trije tekajo po trgovini in je moteče

Jaz bom samo tole rekla: če res ne gre drugače (primer dvojčki) pa vsaj sezujte tistega otroka, ki je v delu, ki je namenjen hrani.

Niti slučajno tega ne mislim. Packa se poroči s packom in rodi packe. Če se ljubkovalno izrazim.

Očitno nimaš lastnih otrok. In pol bo varnostnik lovil po celi trgovini šprintajočega 2 letnika?????

Odgovor na objavo uporabnika
Zm, 02.10.2021 ob 13:28

Očitno nimaš lastnih otrok. In pol bo varnostnik lovil po celi trgovini šprintajočega 2 letnika?????

Za 2 letnika je v vozičku namenjen prostor, kjer lahko sedi (sedež). Sicer pa pri 2 letih čisto lepo razumejo, da se po trgovini ne teka, ne vlači robe s polic, ne pije/jé in ne kriči.

Imam 2+ letnico in ji je kristalno jasno, kako se obnašati v trgovini. Pa niti slučajno ni nek popoln angelček, sva z možem vložila precej časa in potrpljenja v to, da sva jo naučila. Nešteto pogovorov, igrali smo se trgovino, pravila ponavljali kot stara lajna, tudi zapustili trgovino, ker ga je biksala po svoje. Nisva popustila in zdaj grem lahko z njo brez težav po nakupih. Vključim jo, da pomaga iskat izdelke in nimam enega problema z neprimernim vedenjem. Če jo zanese, je že opozorilo dovolj, da se spravi v red. Še vedno vsakič ponovim, kaj se v trgovini ne počne.

Moji so vedno bili veliki in ko se je kdo utaknil v to, zakaj 3 letnik sedi v nakupovalnem vozicku v sedezu, sem ga besedno knokautirala, ker je bil star komaj eno leto in ne tri!

Ce pa bedak ne vidi razlike med potezami 1 in 3 letnika, je pa to njegov problem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close