Otrok pri 55
Pozdravljeni, star sem 55 let in brez otrok. Z ženo sva bila 26 let poročena, ona ni zmogla zanositi, tako da sva željo po otrocih opustila. Po ločitvi sem začel zvezo z veliko mlajšo tujko, ki sem jo poročil in pripeljal v Slovenijo. Ona je v prvih letih čez 20-ko. Velika starostna razlika, ampak lepo funkcionirava. Od kar sva skupaj, se je spet rodila želja po otroku. Tudi ona je za. Bojim se le tega, da sem prestar za prvega otroka. Ko jih bo imel otrok 10 bom šel že proti 70. Je tu kakšen starejši očka, ki mi lahko potrdi, da je tudi starševstvo v takšni starosti lepo?
prava kava, 10.05.2023 ob 20:50
Če že sprašuješ, neodgovorno. Že po 45 je totalno nespametno in neoodgovorno do lastnega otroka, ki bo veliko dlje brez očeta kot če bi se le-ta odločil v letih, ki so za to, torej 20 let prej.
Teoretično imaš prav, a leta niso nobdna garancija. Lani je moža od sodelavke kap, umrl pri 40-ih. Pri 20-ih si gotovo ni mislil, da je že na polovici življenja, ampak si je predstavljal, da ima še vse pred sabo.
Če si to zares želiš in si 100% prepričan v to potem daj. Ampak moraš vedeti, da pri takšnih letih znajo biti tveganja pri otroku. Pa seveda pomisli tudi na to, da ko bo tvoj otrok star 15 let boš ti štel že 70 let. Jaz osebno ne bi pri teh letih imela še otroka na tvojem mestu. Dobro premisli preden se odločiš za tole. Vse dobro ti želim :).
Forum je zaprt za komentiranje.