Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Otrok po šestdesetem letu

Otrok po šestdesetem letu

Kaj si mislite ob tem, ko ima moški že odrasle otroke…potem pa se loči in ima z eno precej mlajšo -spet otroka?

Pri petdesetih, šestdesetih?

Mladost mine, časi, ko si imel majhne otroke tudi…in potem je čas za tvoje hobije, za ležanje “pod palmama” ali doma pod jablano…

Čas za vse tisto, za česar do sedaj ni bilo časa…

Oni pa …z majhnim otrokom…in z različnimi boleznimi.Če ne drugega, te počasi uhvatijo visok pritisk, holesterol in sladkorna.

Pa to je še najmanj…

Vse kar je po 30. je za moje pojme pozno. Razumem, da nekateri ne morejo priti prej do otroka, pa imajo razne težave in ne gre prej, torej ne po lastni odločitvi ampak ‘višja sila’ ok, do 35.še nekako. Za take, ki se pa odločijo kasneje je zelo težko. Morda na začetku niti ne, se pa kasneje zelo pozna. Vsi po 35.začnejo imeti takšne ali drugačne težave s svojim zdravjem in je tudi medgeneracijski razkorak že prevelik. Vse je težje, drugače in zagotovo jo bolje odnesejo tisti, ki se za družino odločijo zgodaj. Jaz po 35.ne bi imela več otroka.

Za vnuke, zelo primerna leta

Neodgovorno do otrok! Precvikat se ne bo šel ker je ponosen ex yu moški, je treba namakat in spuščat v vse. Pol pa pr 65 naštepaš froca pol mlajši od sebe in umreš 2 leti kasneje na sprehodu.

Odgovor na objavo uporabnika
Neprimerno, 23.01.2022 ob 22:55

Neodgovorno do otrok! Precvikat se ne bo šel ker je ponosen ex yu moški, je treba namakat in spuščat v vse. Pol pa pr 65 naštepaš froca pol mlajši od sebe in umreš 2 leti kasneje na sprehodu.

Ja, saj to mi je šlo po glavi…ko sem napisala to zgoraj…Sicer bi lahko živel še 30 let…dočakal bi 96 let…nič takega, starostnikov je veliko.Moja tašča jih je imela 96…

To j res mal mem, sam to je dons modern.

Jz sm tud mal zamuju, sam jbg, jz sem se zavestno odloču, dokler ni dost placa zajne, jih ne bo.

Pa še dojenčkov ne maram, sm skoz govoru, da bi 6 letnga sina vplaču, potegneš vrvico in dela. Nobenga jokanja več (oz skor nič), pove kuga mu manjka in je. Pa smo odlašal, in pol sem mogu pojest gniv jabuk…tavelka je že lepa; kriterij sem znižal pol na 3leta, ker je že uporabna za ugro in se ne joka kr nekam u steno…pa še nedonošena pa ful ok.

Pol sm pa dubu po pićki s ta drugo, k je pa pr 3h še dojenček zame…cmera na metre…če bi bla ona prva, druge ne bilo…

Verjetn če ma pr 60 željo tulivnk poslušat, nej. Men se že zdej meša včasih, kva bi blo šele pr 60ih…pa še drugi otroc bi rekl, a te je pršu dedi iskat…?

…kakor kdo … in, ne, ni starost edini kriterij, poleg tega, da ljudje – aktivno, danes živijo pozno v starost, ne pije vode arguemnt, da so pozna leta, prepozna za otroka. Samo na podlagi starosti ne, skupek vseh dejavnikov ej tisti, ki pove, ali ej razumno imeti otroke pozno … v okolici so ljudje, ki so pozno v 70-ta aktivni da je akj. Tako mentalno kot telesno.

vaše mnenje, 23.01.2022 ob 22:10

Kaj si mislite ob tem, ko ima moški že odrasle otroke…potem pa se loči in ima z eno precej mlajšo -spet otroka?

Pri petdesetih, šestdesetih?

Mladost mine, časi, ko si imel majhne otroke tudi…in potem je čas za tvoje hobije, za ležanje “pod palmama” ali doma pod jablano…

Čas za vse tisto, za česar do sedaj ni bilo časa…

Oni pa …z majhnim otrokom…in z različnimi boleznimi.Če ne drugega, te počasi uhvatijo visok pritisk, holesterol in sladkorna.

Pa to je še najmanj…

Pri 60 se mi res zdi malo prepozno: otrok bo brez očeta pri 15-20 (75-80). Pri 50 je pri (25-30) to še nekako gre, …

Če se zgodi se zgodi, ampak na splošno je fejst narobe s takšnimi moškimi, ki si pri 50/60 iščejo, 20/30/40, svoje otroke in vnuke zavržejo, potem pa še enega, ki je ali ni njihov, vozičkajo naokoli za show, potem pa vsa svinjarija pade na “prejšnje” otroke.

Da ne omenjam kakšne so povečini ženske, ki gredo na takšne 20-30let starejše. #NotAll. Pač ne vem no, zdi se mi narobe na vseh nivojih, najmanj starosti starša ob rojstvu otroka.

V resnici ne vem zakaj se to tujcev tiče. Glede na teme tu gor kako moški itak nič ne prispevajo (razen mogoče financ) v družino ne vem v čem so leta problem. Sedi lahko pri 70ih in gleda ženo kako dela isto kot pri 30ih.

Tisti ki pa ima pri 35ih toliko (starostnih) zdravstvenih problemov in samo še čaka na smrt naj se pa malo zamisli nad svojim življenjskim stilom. Razen če mu je fajn no da bo 50+ let umiral namesto živel.

ahmm, 24.01.2022 ob 08:21

…kakor kdo … in, ne, ni starost edini kriterij, poleg tega, da ljudje – aktivno, danes živijo pozno v starost, ne pije vode arguemnt, da so pozna leta, prepozna za otroka. Samo na podlagi starosti ne, skupek vseh dejavnikov ej tisti, ki pove, ali ej razumno imeti otroke pozno … v okolici so ljudje, ki so pozno v 70-ta aktivni da je akj. Tako mentalno kot telesno.

Eno je biti aktiven in vitalen zase, drugo pa skrbeti za dojenčka. Pa očitno nimate svojih otrok, da tega ne razumete. Tak otrok nima popolnoma nič od takega očeta.

Če bo moj sin pohitel tako kot sem jaz, bom pri 40, 42..lahko že babica. Pa si ne predstavljam ukvarjati (razen občasno, kot pomoč) z enim dojenčkom. Otroka ne moreš kar zavezati tja v en kot pa siliti naj da mir in naj bo tiho. Se je treba kar konkretno potruditi in mu nuditi igro, biti čim več zunaj, mu širiti obzorja in ponujati različne izkušnje, da se razvija optimalno. Pogosto so bolni, sploh ko so v vrtcu.. to so leta in leta neprespanih noči in skrbi, ukvarjanja z otrokom in moraš biti res aktiven in sposoben, poln energije in mladostnega duha, da vse to zmoreš z nasmeškom na obrazu, da te otrok vidi dobre volje, ne pa utrujenega, zgaranega, … Sploh pa ta razlika v letih, toliko generacij razlike se zelo pozna v sprejemanju in razumevanju drug drugega. Starejši so lahko le občasno v oporo kot dedki in babice, da so pa glavni akterji, starši pri teh letih, to pa nikakor.

Moj praded, rojen krepko v 19. stoletju, se je poročil pri 49 letih s 23. letnico in imel 15 otrok. Umrl je krepko čez 90….

Danes je tudi povprečna življenjska doba daljša, pa tudi leta zdravega življenja. Začeti pri 50+ se mi ne zdi prav nič posebnega. In ogromno 50+ letnikov/letnic je izjemno fit, z lahkoto tečejo polmaratone, maratone, skratka top.

Tisti, ki tule bluzite o 30 ali 35 letnikih, ki naj bi bili meja za starševstvo, nehajte ga lomit, no. Takrat mnogi šele s kariero dobro začnejo.

Življenjska doba je daljša, starost vitalnejša, a vseeno nisem za. Običajno imajo otroka v teh letih bolje situirani moški, ki otroku lahko več dajo (kvalitetne počitnice, možnost razvijanja talentov, ukvarjanje z zanimivimi področji), za svoje zdravje in vitalnost bolje poskrbijo, kar je velik plus. Ker se tudi materi ni treba matrati s slabo plačano službo, se ubadati s preživetje, je manj slabe volje v družini in več sproščenosti, kar je tudi dobro. Ampak je pa vseeno primernejši čas pred 50., še bolje pred 40.

Mrjauka1965, 24.01.2022 ob 12:45

Moj praded, rojen krepko v 19. stoletju, se je poročil pri 49 letih s 23. letnico in imel 15 otrok. Umrl je krepko čez 90….

Danes je tudi povprečna življenjska doba daljša, pa tudi leta zdravega življenja. Začeti pri 50+ se mi ne zdi prav nič posebnega. In ogromno 50+ letnikov/letnic je izjemno fit, z lahkoto tečejo polmaratone, maratone, skratka top.

Tisti, ki tule bluzite o 30 ali 35 letnikih, ki naj bi bili meja za starševstvo, nehajte ga lomit, no. Takrat mnogi šele s kariero dobro začnejo.

Seveda, on je lahko naštepal , to je še najmanj. Tudi moj stari oče, je imel 11 otrok in ko je babica umrla, se je še poročil in užival. V roku 5 let je rodila 5 otrok( dvojčki) brez zdravnikov, brez plenic, brez pralnega stroja, vse je bilo na njej, medtem ko je on z rokami na hrbtu hodil po svetu.

Ni problem otroke naredit, potem pa je vse na partnerki, tako da jaz nisem zagovornik imeti veliko otrok, sploh pa v poznih letih.

Sem otrok starega očeta, ki je zbolel in umrl, ko sem bila še otrok. Tako da neeee, neee in še enkrat NE! Sem proti temu, da imajo takšni stari dedci otroke! Ker ni niti najmanj prijetno, da starša izgubiš že v otroštvu in tudi to ne, da vsi mislijo, da je tvoj dedek, ko te z njim vidijo. Da ne omenjam še drugih minusov, da se nikoli ni igral z mano, me lovil, itd. Ne zato, ker tega ne bi želel, ampak ker ni več mogel.

Seveda se lahko zdaj kup ljudi javi, ki bodo rekli, da imajo nekateri zelo mladi otroke, pa vseeno zbolijo, umrejo, jih povozi avto, ipd. To je vse res, ampak še vseeno je možnost, da ti starš zboli in umre pri 30ih veliko manjša kot pri 60+

ne ne in ne, 24.01.2022 ob 14:27

Sem otrok starega očeta, ki je zbolel in umrl, ko sem bila še otrok. Tako da neeee, neee in še enkrat NE! Sem proti temu, da imajo takšni stari dedci otroke! Ker ni niti najmanj prijetno, da starša izgubiš že v otroštvu in tudi to ne, da vsi mislijo, da je tvoj dedek, ko te z njim vidijo. Da ne omenjam še drugih minusov, da se nikoli ni igral z mano, me lovil, itd. Ne zato, ker tega ne bi želel, ampak ker ni več mogel.

Seveda se lahko zdaj kup ljudi javi, ki bodo rekli, da imajo nekateri zelo mladi otroke, pa vseeno zbolijo, umrejo, jih povozi avto, ipd. To je vse res, ampak še vseeno je možnost, da ti starš zboli in umre pri 30ih veliko manjša kot pri 60+

hja,,,kljub vsemu, sedaj je verjetnost, da umreš v 60ih letih veliko manjša kot pred desteletji, tako da … določevat drugim ne mroemo. In ne smemo.

Covid 2021LE, 24.01.2022 ob 01:04

To j res mal mem, sam to je dons modern.

Jz sm tud mal zamuju, sam jbg, jz sem se zavestno odloču, dokler ni dost placa zajne, jih ne bo.

Pa še dojenčkov ne maram, sm skoz govoru, da bi 6 letnga sina vplaču, potegneš vrvico in dela. Nobenga jokanja več (oz skor nič), pove kuga mu manjka in je. Pa smo odlašal, in pol sem mogu pojest gniv jabuk…tavelka je že lepa; kriterij sem znižal pol na 3leta, ker je že uporabna za ugro in se ne joka kr nekam u steno…pa še nedonošena pa ful ok.

Pol sm pa dubu po pićki s ta drugo, k je pa pr 3h še dojenček zame…cmera na metre…če bi bla ona prva, druge ne bilo…

Verjetn če ma pr 60 željo tulivnk poslušat, nej. Men se že zdej meša včasih, kva bi blo šele pr 60ih…pa še drugi otroc bi rekl, a te je pršu dedi iskat…?

OMG….malo se zamisli kaj si napisal.

Z vidika otroka, ki je imel tako starega starša (ki ga več ni med nami) lahko rečem, da to ni ok. Ni več energije, ni več zanimanja, ni več zdravja, pa če se še tako nekdo trudi. Moj tast je bil star 50, ko je imel mojega moža … zdaj vidim, kakšno “lepo” popotnico je dal svojemu sinu – nezanimanje za otroka, pri nas so trije in se za nobenega ne briga, tako kot se njegov oče ni, ker se mu ni več dalo.

hja…kaj pa porečete na to, da sem po sili razmer kar čez noč – dobesedno dobila 3 otroke. Pri svojih 46 letih sem naenkrat mama otrokom 3, 5, 10 let…

občutki in počutje…kot bi skočila na glavo na beton!!!

vaše mnenje, 23.01.2022 ob 23:21

Ja, saj to mi je šlo po glavi…ko sem napisala to zgoraj…Sicer bi lahko živel še 30 let…dočakal bi 96 let…nič takega, starostnikov je veliko.Moja tašča jih je imela 96…

Tukaj niso bila  samo leta neodgovorna. Neodgovorno je bilo imet otroka potem, ko je že komaj preživel možgansko kap. pa tudi mati ni bila med najmlajšimi. Naj vsaj njej zdravje dolgo služi.

Moški v 60. letih, hmmm, večina jih je na turbo pogonu – modrih tabletkah, da lahko dohajajo mlade orgazmične ženske, če jih dobijo podse. Modra revolucija jim je na stara leta odprla nebesa na zemlji, zanje so pripravljeni plačati z življenjem. Taki moški radi in z lahkoto zaplodijo otroka, s tem žensko priveže k jaslim za nadaljnih 20 let. Zagotovi si negovalko, kuharico in čistilko za leta usihanja, ki že trkajo na njegovo čelo … tako namreč on razmišlja – je precej pretkan in predatorski. Neutolažljivo koprni po ugodju in ekstazi. Otrok je kolaterarna škoda.

Moj oče jih je imel 55. Ne bi ga zamenjala za nobenega 25letnika.

pozna leta, 24.01.2022 ob 21:32

Moj oče jih je imel 55. Ne bi ga zamenjala za nobenega 25letnika.

Samo povej, da je bil izjema in družinski.Takih je pa malo.

Večina teh moških je premožnejših, tako da so spočiti in nezgarani in se ne rabi toliko pehat v službi za osnovno preživetje svoje družine. Za proti primer vzemimo mlajšega moškega s slabše plačano službo, kjer sta oba zakonca v stresu zaradi financ in težjih delovnih pogojev, sta otroku dosti manj na razpolago, tako fizično kot čustveno. Povprečna življenjska doba moških se bliža 80tim, tako da ko mu recimo oče umre v tem povprečju, bo šlo že za mladega odraslega človeka.

Kar nekaj, 24.01.2022 ob 14:48

OMG….malo se zamisli kaj si napisal.

Ja kaj. Tko je. Priznam, se ne delam finga, kot 99procnt ldi. Pa mislim, da v veliko družinah z otroci ravnajo grdo, navzven so pa fini. Če bi znal ti otroci govort…

Jaz sem pač reku bobu bob, pa se zgražate. Tolažim se s tem, da pač je to treba dat čez, pol je pa res veselje. Sam še enkrat, zame so prva 3do 4 leta gniv jabuk, jbg, to je pač cena, kokr sm reku, za kasnejše veselje.

Tko k je ena tle napisala, k vsi ohajo in ahajo k ma kdo cmero v vozičku, njej se pa zdijo dojenčki grdi, pa ste se vsi zgražali. Meni tudi, zdej me pa linčejte.

Sm za, da npr. ostane otrok skoz 5 let star, fajn za igrat se z njim, pa zna povedat vse, kr mu fali. Joka praktično ni. Ni revež še všol, da se bo še s tem obremenjeval, je free, vesel (če ga v vrtcu kdo ne matra)

Joka ne maram, kaj nej zdej. Z dojenčkom tud nimaš kej počet. Prekladaš lepe modre oči, in to je to. In pol ugotavljaš, zakaj revček joka, kaj mu manjka…po možnosti ob 4ih zjutri. 3 letnik vsaj pove, da ga npr boli, je lačen, konstruktivno se že loh igraš z njim…

No, našo triletnico sem komi navadu, da kliče oči oči, k je žejna ob 1h zjutri, ne pa da se kr joka…sej valjda znaš govort, ne pa, da se začne kr dret u eno..(in pol še tavelko zbudi).  Teh stvari ne maram, in če se otrok dere, pa ga ne boli in zna govort, je zame dojenček, k jih lih zard joka ne maram, in smo spet tam.

Ja, normalno je, da otrok joka, če ga kej boli ipd, za ostalo pa loh pove, ne pa da se kr dere v steno za bv.

In kaj, če nisi spoznal prave osebe? Jaz jih to leto 34 in bi rada otroke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close