Otrok ovira v novi vezi
Kaj vse clovek ne slisi, ko napise, da samohranilke pac niso ‘all that’. Pa ravno mene je nasla, da mi vse to ocita. Se ena s snajperjem od zenske intuicije. 😀
Kot kaze se tako zavedas, da je to kar sem ti povedal, resnica. 😀
Oh, ja, tvoj je ekstra special. Ko samski bi takoj porocil samohranilko. 😀
Že samo zaradi tega niso, ker ima vsak drugačen pogled nanje oziroma jih po svoje doživlja, če že drugega ne.
Res je, da ni to, kar je želela. Od takih moških ni kaj prida preživne. Vse kar imajo ponavadi zapijejo.
Poznam pa kar veliko oseb, ki svojim materam zamerijo, ker se niso ločile. Igrale so mučenice, govorile okrog, da se žrtvujejo za otroke. Trdile, da se ne ločijo od nasilneža, zaradi otrok. Otroci pa jim sedaj zamerijo, ker jih niso obvarovale pred nasilnim očetom. Mame, ki se imajo za mučenice in nadvse skrbne mame pa so prepričane, da so otroci nesramni, ker jih nočejo obiskovat.[/quote]
V obeh primerih je ponavadi situacija stresna za otroka in otrok celo življenje nosi posledice.
Posledice pa so seveda odvisne od starosti otroka, od odnosa do očeta, samega postopka ločitve…..
Zato se dogaja, da tudi tisti otroci, katerih matere so se ločile, to materi zamerijo. Prepričevanje otroka okrog tega kako bi bilo, če se ne bi ločila, pa je seveda brezpredmetno, ker otrok nima dvojnega življenja in s tem dvojnih izkušenj, da bi imel primerjavo.[/quote]
Kot otrok mogoče zameri, ampak ni vrag, da kasneje, ko lahko razume situacije, njihove vzroke in posledice, ne bi odpustil.
Razumem zamero, če mu je mati ovirala stike z očetom (ampak nismo govorili o tem, a ne?), se trudila na vse pretege, da bi očeta očrnila, ampak sorry, če otrok vztraja v zameri, ker si mama ni več predstavljala pre/živeti v tem zakonu, in ima za to neovrgljive argumente, je pa nekaj hudo narobe z njim.
Bi bilo res bolje, če bi vztrajala, in s tem otroka naučila, da je še v tako slabem zakonu pač potrebno potrpeti? I don’t think so. Zgledi pač vlečejo, zato je potrebno dobro premisliti, kaj naj bi otrok dobil za popotnico.
To, če ti vnaprej rečeš, da si ne želiš otroka, te pa res ne more odvezati pravne odgovornosti. Bi bilo pa malce prelahko 🙂 in ti je lahko jasno, da potem pa sploh noben moški nikdar ne bi več prevzel odgovornosti za dete.
Glede na to, da si marsikatera ženska ravno tako ne želi zanositi v priložnostnem seksu, pa se pač včasih zgodi tudi tisti nesrečni odstotek. In vse breme ostane ženski, saj gre za njeno telo, torej so to njene odločitve. Če ne želiš otroka, oziroma, če ne želiš rizika, ne seksaj. Če želiš seksat, s tem potrjuješ, da si dovolj odgovoren, da boš prevzel svoje obveznosti, če bo to potrebno. To je pogodba, ki je v naprej jasna 🙂 Torej s tem, ko seksaš, prevemaš odgovornost za riziko.
Ne moreš seksat, potem pa se jezit na sistem., če v naprej veš kakšna so pravila igre. Ne igrajte žrtev, ali kaj že smo poslušale v temi za težje zaposlive potencialne mamice. Vse smo po vaše špilale strašne boge žrtve. Vidite kakšno naključno podobnost morda? :)))
Matkič je mislil, da če nekomu reče, da ga ne namerava ubiti, potem pa slučajno z nožem v roki pade nanjga in ga čist slučajno zabode v srce, da potem ne nosi nobene odgovornosti za “umor”. Ah ja.
To pa si sedaj zelo dobro povedal. Ženska se odloči, ali bo obdržala otroka in moški lahko samo lobira. Ene se pa odločijo obdržati samo zato, ker pač hočejo imeti otroka s komerkoli pač, kao materinski čut jih preplavi. Pa tudi izsiljujejo z otroci. Po moje večinoma sebična odločitev, če ve, da moški ne želi otroka. In moški ni edini, ki ga prizadane ta odločitev, večinoma so tukaj še starši nove mame, ki tudi prevzamejo del odgovornosti.
Po drugi strani pa moraš razumeti, žensko telo rodi, ne tvoje. Tudi splav ni kar tako, da bi ga delal, so lahko posledice. Se pa strinjam, da moški mora prevzeti odgovornost in ga je treba prisiliti v vsaj finančno pomoč. Ker drugače bi bil še večji kaos.
Kako že gre tisti starodavni pregovor: don’t stick your dick in crazy.
Zato pa je izjemnega pomena, da so tudi ženske preudarne in logične v svojih odločitvah…vsaj včasih…vsaj ko gre za otroke.
Se mi pa zdi, da tisti, ki nočejo otrok bi bili najboljši starši.
Ja no. če furt na furt poudarjate žensko odgovornost pri izbiri bodočega očeta
svojih otrok, potem evo, fantje, isto nazaj.
Skrbno izberi tisto, v katero ga boš vtikal, najprej jo spoznaj, oceni kok je razumna,
kako razmišlja, kakšna je. Ne poderi vsake, ki da noge narazen, pa bo.
Aja, a to je mal težje, a ne?
Pa še to. Odgovornost. Zelo malo vas tukaj sploh razmišlja, da gre tukaj za odgovornost
do čisto zaresnega, živega, pravega, novega, malega ČLOVEKA.
Ki mu bo nekega dne treba pogledati v oči.
“Ata, zakaj se ti je hebalo zame?” Zakaj nisi bil tolk, da bi otroku, ki ni čisto nič kriv, ponudil
svojo ljubezem in podoporo? Pustmo denar…ta sploh ni bistven čez 20 let….
Kako se lahko v špegu pogledaš, ko veš, da si človeka prikrajšal za očeta? Pa ne zdaj spet
odgovornost prelagat na mamo….ona je sicer naredila napako, ampak je tudi fajn plačala
zanjo – odločitev za to, da boš tega ČLOVEČKA odpikal in se ne menil zanj, je pač
popolnoma in samo TVOJA.
.
Ja, to je ful težko! 🙂
Če pa, če pa, tote lepe, velike, okrogle…oči!
Seks je nevarna igra, sploh če ne znaš presoditi ljudi. Kar pa je itak skoraj nemogoče. Jaz sem marsikatero raje zavrnil, ker sem se enostavno, priznam, se bal, ker ji nisem zaupal, ker ni kazala neke odgovornosti. Ampak to so bile tiste, s katerimi si se prvo vsaj malce spoznal, je bil čas za presojo, kaj pa priložnostni? Ženske pa v afektu itak nič ne pazite, podobno kot moški. Sem že imel z eno čudno debato po eni noči seksa, mi reče nekaj bi te vprašala, sram me je in vem da sem nora ampak…ali si imel včeraj kondom gor? Čeprav jaz se spomnim, da me je še vprašala, upam da imaš kondom, ker brez njega nočem in sem rekel seveda in ga očitno dal gor kot ninja.
Odgovornost je na obeh straneh! Po moje mora tudi moški skrbeti za žensko kontracepcijo, če se greš kemijo. Polagam na dušo moških, zaupajte ampak preverite, če res jemljejo tabletke. Sem že videl, ja jaz sem na tabletkah kondomi so itak brezveze in potem vidiš luknje ko kakšne dneve sploh ni vzela.
In najbolj žalostno, da bo otrok verjetno delal iste napake. Krog se nadaljuje. Zato pa trdim, da je izjemnega pomena, da pogledaš družinske odnose svojega potencialnega zadnjega partnerja….bom rekel…da so kompatibilni s tvojimi.
Ja, to je ful težko! 🙂
Če pa, če pa, tote lepe, velike, okrogle…oči!
Seks je nevarna igra, sploh če ne znaš presoditi ljudi. Kar pa je itak skoraj nemogoče. Jaz sem marsikatero raje zavrnil, ker sem se enostavno, priznam, se bal, ker ji nisem zaupal, ker ni kazala neke odgovornosti. Ampak to so bile tiste, s katerimi si se prvo vsaj malce spoznal, je bil čas za presojo, kaj pa priložnostni? Ženske pa v afektu itak nič ne pazite, podobno kot moški. Sem že imel z eno čudno debato po eni noči seksa, mi reče nekaj bi te vprašala, sram me je in vem da sem nora ampak…ali si imel včeraj kondom gor? Čeprav jaz se spomnim, da me je še vprašala, upam da imaš kondom, ker brez njega nočem in sem rekel seveda in ga očitno dal gor kot ninja.
Odgovornost je na obeh straneh! Po moje mora tudi moški skrbeti za žensko kontracepcijo, če se greš kemijo. Polagam na dušo moških, zaupajte ampak preverite, če res jemljejo tabletke. Sem že videl, ja jaz sem na tabletkah kondomi so itak brezveze in potem vidiš luknje ko kakšne dneve sploh ni vzela.
In najbolj žalostno, da bo otrok verjetno delal iste napake. Krog se nadaljuje. Zato pa trdim, da je izjemnega pomena, da pogledaš družinske odnose svojega potencialnega zadnjega partnerja….bom rekel…da so kompatibilni s tvojimi.[/quote]
Ja. Ampak edini in redno ponavljajoč se argument proti samohranilkam je točno ta,
“kaj pa ni pazla, koga nase spusti”…
Njemu pa…nič. Ja, odgovornost je od obeh, prevzame jo pa (ponavadi) samo ona.
Žalostno je to, da je večina moških tu gor takega mnenja, da je vsega kriva ženska.
Vedno se udriha po ženskah. Samo ona je očitno dolžna skrbeti za otroka, če moški otroka ne želi.
Pa kaj imate moški v glavi? Nimate nič možgan, da mora ženska prevzeti vso odgovornost, tudi za vaše napake?
Ne leti to na vse moške. Svetle izjeme tu gor, ki ne razmišljajo tako, so izzvzete.
No, bodimo fer, tudi ženske so (pa naj bo avantura ali razmerje) v mnogo primerih prave kokoši, ki se pač prepustijo in ne jemljejo resno zaščite ali pa nanjo sploh ne pazijo. Glede na to, da same nosijo večje breme v primeru zanositve, bi morale biti še bolj pazljive kot moški, saj gre v končni fazi za njihovo telo. Tudi zanje enako velja in pravila so res kristalno jasna za vse udeležene.
Ja samo skela, saj ti praviš kolko ”boljše” ste ženske, bolj izobražene, bolj sposobne od moških bolj delavne, bolj pametne itd…. a ni tolko hujše potem če ženska ki bi naj to vse bila, da niti ne začneva o vašem slavnem 6 čutu in intuiciji ki vas baje nikoli ne izda (tudi tako se ene hvalijo/te) da potem dobite otroka z moškim ki je ”kreten” ?
A ni to dokaz da vaša intuicija, vsa pamet tega Sveta, vendarle ni dovolj da bi to preprečlo?
Pa ne mislim zdaj dobesedno tebe, ampak nasploh ženske…..
To pa si sedaj zelo dobro povedal. Ženska se odloči, ali bo obdržala otroka in moški lahko samo lobira. Ene se pa odločijo obdržati samo zato, ker pač hočejo imeti otroka s komerkoli pač, kao materinski čut jih preplavi. Pa tudi izsiljujejo z otroci. Po moje večinoma sebična odločitev, če ve, da moški ne želi otroka. In moški ni edini, ki ga prizadane ta odločitev, večinoma so tukaj še starši nove mame, ki tudi prevzamejo del odgovornosti.
Po drugi strani pa moraš razumeti, žensko telo rodi, ne tvoje. Tudi splav ni kar tako, da bi ga delal, so lahko posledice. Se pa strinjam, da moški mora prevzeti odgovornost in ga je treba prisiliti v vsaj finančno pomoč. Ker drugače bi bil še večji kaos.
Kako že gre tisti starodavni pregovor: don’t stick your dick in crazy.
Zato pa je izjemnega pomena, da so tudi ženske preudarne in logične v svojih odločitvah…vsaj včasih…vsaj ko gre za otroke.
Se mi pa zdi, da tisti, ki nočejo otrok bi bili najboljši starši.[/quote]
Tako je, a ni to čisto tipično egoistično dejanje, če oče otroka ne želi, ženska pa ga ignorira? To je skorajda vrhunec egoizma…. Samo ženske so profesionalke in ga znajo na sto in en način opravičevat……
Jaz vedno rečem da za samohranilko je njen CV moški s katerim je mela otroka/e Če pogledaš njega vidiš kako neumna ali neneumna ženska je….. on je odsev njene inteligence in odločitev. Otrok je največja izmed vseh odločitev, odločitev ki se ne konča po pogodbi ali nekaj letih, ampak te spremlja vso življenje, in če ima ženska otroka s kretenom ki spizdi potem je to odsev bolj nje kot njega, ker ona je ostala z otrokom. Zato pa moški tudi načeloma niso naklonjeni samohranilkam, med drugimi razlogi je zagotovo tudi ta ki sem ga omenil.
Seveda to ne velja če moški odide ko je otrok ”odrasel” (konča srednjo šolo) potem je otrok že vsaj teoretično odrasla oseba ki odgovarja za sebe pred zakonom, takrat več to ni povezano….. bolj imam v mislih ko moški odide od ženske ko je otrok mlajši od kakih 10 let…… morda do 12tega….. potem je večino ”dela” že opravljenega.
Ja samo skela, saj ti praviš kolko ”boljše” ste ženske, bolj izobražene, bolj sposobne od moških bolj delavne, bolj pametne itd…. a ni tolko hujše potem če ženska ki bi naj to vse bila, da niti ne začneva o vašem slavnem 6 čutu in intuiciji ki vas baje nikoli ne izda (tudi tako se ene hvalijo/te) da potem dobite otroka z moškim ki je ”kreten” ?
A ni to dokaz da vaša intuicija, vsa pamet tega Sveta, vendarle ni dovolj da bi to preprečlo?
Pa ne mislim zdaj dobesedno tebe, ampak nasploh ženske…..[/quote]
Ne mi ti zdej o intuiciji….kaj pa moška “modrost” pa premišljenost, pa razumskost,
pa logika, pa samokontrola, s čimer se hvalite tukaj?
Moške vendar vodi razum, a ne, medtem ko ženske pa čustva?
Pol je moškim valda lažje zadeve premisliti in videti iz razumske strani, medtem ko
ženska še grunta, kaj čuti?
Eeeee….not?
Matkič, si ti imel v prvem razredu toliko pameti kot danes ali pa jo imaš danes kaj več?
So ti bile takrat iste stvari všeč kot danes? Si se takrat igral z istimi igračami kot danes?
Veš eni ljudje skozi življenje napredujejo, rastejo, postanejo pametnejši, bolj razgledani, izkušeni. Eni pa bolj počasi ali pa sploh ne.
Dva se poročita, ker sta na enakem nivoju. En ostane, kjer je. Drug pa napreduje in postane pameten, manj naiven, bolj izkušen in si želi tudi sebi primernega partnerja. Posledično pride do ločitve.
Tako, da ženski je bil pri 20ih lahko všeč nek čisto drugačne moški kot so ji pri 40ih. Če je tisti moški ostal na nivoju 20letnika, je logično, da 40letnici ne bo več všeč. Čeprav je enak kot takrat pri 20ih.
Pa ne mislim zdaj dobesedno tebe, ampak nasploh ženske…..[/quote]
Ne mi ti zdej o intuiciji….kaj pa moška “modrost” pa premišljenost, pa razumskost,
Pol je moškim valda lažje zadeve premisliti in videti iz razumske strani, medtem ko
Eeeee….not?[/quote]
Kdaj se je kdo hvalil o samokontroli, to jaz skoz pravim da samokontrola in moški ne gremo skup, ker je to nenaravno.
Logika pa nas vodi ja, logika praznih jajc 🙂 Saj veš da moški imamo dve glavi in dovolj krvi samo za eno. To so ženske pogruntale ne jaz.
Zakaj pa ne o intuiciji? Če pa ni to neka ”slavna” ženska sposobnost, ko vete kaj se bo zgodlo še preden se bo al kak že gre to? Jaz ne vem, ampak vaš 6 čut bi moral ali ne? Toliko samohvale na koncu pa jamranje kako smo moški krivi, mi vsaj spizdimo in ne jamramo 😛 no moški pač, jaz nimam teh problemov.
Matkič, še enkrat. Takrat, ko sta se poročila sta bila oba neumna. Torej tudi ona. Torej ni mogla predvidet, da bo vzela tepca.
Potem je ona napredovala, oči so se ji odprle. On pa ni napredoval.
Ti je sedaj vsaj približno jasno?
Sicer pa so ti že zgoraj napisali, da NE SEKSAJ Z ŽENSKAMI.
Če pa seksaš z ženskami pa se lahko na glavo postaviš, ampak ja, dolžan si skrbet za otroka, ki nastane s pomočjo tvoje sperme.
Razen, če si oseba, ki ni opravilno sposobna. Potem pa so odgovorni za tvoje početje tvoji skrbniki.
Eeeee….not?[/quote]
Kdaj se je kdo hvalil o samokontroli, to jaz skoz pravim da samokontrola in moški ne gremo skup, ker je to nenaravno.
Logika pa nas vodi ja, logika praznih jajc 🙂 Saj veš da moški imamo dve glavi in dovolj krvi samo za eno. To so ženske pogruntale ne jaz.
Zakaj pa ne o intuiciji? Če pa ni to neka ”slavna” ženska sposobnost, ko vete kaj se bo zgodlo še preden se bo al kak že gre to? Jaz ne vem, ampak vaš 6 čut bi moral ali ne? Toliko samohvale na koncu pa jamranje kako smo moški krivi, mi vsaj spizdimo in ne jamramo 😛 no moški pač, jaz nimam teh problemov.[/quote]
Ja itak. Zdej bi morale imet vse ženske 6. čut, da dedcem ne bi blo treba
tazmišljat.
Torej je bla neumna? Uffff, samo veš ona tega ne bo priznala, tu je catch….. ženske mislijo da vedno prav nardijo, pol je vedno kriv tip…..
Meni je zlo jasno, ampak še vendo je bottom line, da je kriva ona, ker je neumna razširla noge…. če ni vedla da bo to melo posledice za njo, ker bo ostala z otrokom je to to.
Jaz si niti pri 18tih nisem predstavljal da bi mel otroka, niti zdaj, ko sem starejši, ker se mi zdi to prevlki riziko za moje življenje…..
A ga nimate? mislim, vsaka ga omeni, prej ali slej, samo pol pozabijo na njega ko je treba krivit druge, ko se je treba zahvaljevat se pa spomnijo na njega, selektivni spomin bi jaz temu reko 😛
Forum je zaprt za komentiranje.