Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok nove partnerke me ne spoštuje

Otrok nove partnerke me ne spoštuje

Sigurno ja, da ga je dolžna ubogat potem, ko je privrečkal v njen dom, On ni njen oče in pravila v svoji hiši postavlja mama. Jaz bi se takemu samo smejala v glavo. On lahko postavlja pravila na svojem. Tam kjer pa trenutno biva pa ni njegovo. To lahko sprejme ali pa ne, spakira in gre, če mu way of life matere in hčere ne ustreza. In ne, oni niso družina. On je trenutni mamin tip.

Sigurno ja, da ga je dolžna ubogat potem, ko je privrečkal v njen dom, On ni njen oče in pravila v svoji hiši postavlja mama. Jaz bi se takemu samo smejala v glavo. On lahko postavlja pravila na svojem. Tam kjer pa trenutno biva pa ni njegovo. To lahko sprejme ali pa ne, spakira in gre, če mu way of life matere in hčere ne ustreza. In ne, oni niso družina. On je trenutni mamin tip.
[/quote]

Tale odgovor jasno pove, zakaj so ženske z otroci no go. Na youtubu imaš ogromno razmišljanj, kjer moški argumentirano povejo, zakaj nočejo žensk z otroci.

Sem imela enkrat tipa s sinom. Pač tipičen najstnik. Samo svinjal, pucal nič.
Potem sem začela tipu težit, da naj spuca za svojim sinom, ker jaz jima ne mislim špilat služkinje.
Hodim v službo, oddelam 9 ur, domov prinesem več denarja kot tip, dam za polovico stroškov (čeprav jih naredim manj kot za 1/3) in ne mislim doma še špilat gospodinjske pomočnice.
Ko je tip videl, da ne bo nič z mojega gospodinjenjga in da bo sam moral pucat za lenim sinom, je vzel froca v roke.
Potem sem jaz itak šla, ker me je srečala pamet.
On ima sedaj neko tutko putko. Kolikor vidim na FB objavlja fotke iz njunega perfektno pospravljenega in spoliranega stanovanja. Očitno je sedaj našel idealno gospodinjo.
Sicer jo mora vzdrževat, ker ženska nima dneva delovne dobe, a jebi ga. Nič ni zastojn.

[/quote]
no če zivita skupaj je to druzina.in ja lahko ji pove,da more pospraviti za sabo.kot ji to lahko pove teta stric.
so druzina.razširjena.

Partnerki pospravljanje ni tako pomembno, tebi pa je. Od tu izvira. Ne boš spremenil utečenih navad. Lahko čistiš in vzgajaš z vzgledom, se vdaš v usodo ali greš.

Tale odgovor jasno pove, zakaj so ženske z otroci no go. Na youtubu imaš ogromno razmišljanj, kjer moški argumentirano povejo, zakaj nočejo žensk z otroci.
[/quote]

No, zagotovo je ta mama naredila 2 “napaki”: prvič, da je tipu po nekaj mesecih dovolila, da se preseli k njej (in ne živi sama) in drugič, da pada na določen tip moškega – takega, ki rad vsiljuje svojo voljo (“red”) drugim (in če naleti na odpor, je to že “nespoštovanje” njega – no comment, res). Ta drugi vidik je v bistveno bolj problematičen in pojasnjuje prvo napako. Sicer bi dala vsem dovolj časa, da se postopno privadijo drug na drugega in bi vsak lahko v tej družini normalno (za)dihal.

Za najstnico (ni sicer navedel, koliko let ima) bo najbolje, da se čimprej odseli “na svoje” – dijaški/študentski dom/deljeno najemniško stanovanje… Cimre, neznanke so veliko boljše sostanovalke kot (takšna) lastna mati, ker se bolj spoštuje individualnost in svobodo posameznika, saj ima vsak(a) enako “pravo glasanja” in je lažje tudi postaviti meje drugim, da ne posegajo v tvoj prostor. Ne pa, da je “logično”, da si to pravico poseganja vsak, ki “pride mimo”, preprosto vzame. Je torej več vzajemnega spoštovanja. Kot so rekli že nekateri prej – spoštovanja ne moreš izsiliti in kar daš, to dobiš.

Kakšno poblastilo za vzgojo in kakšen položaj očeta? In kako vezo ima to s partnerkino ljubeznijo?
Ne se hecat, ne moreš najstnici pripeljat enega tipsona, ki bo špilal očeta in nekaj komadiral, to še pri majhnih otrocih ne pali, ker pač ni oče in nikoli ne bo. Je samo mamin partner in kot tak mora z otrokom vzpostavit nek normalen odnos, s prevzemanjem vloge očeta ga sigurno ne bo.
[/quote]

Tocno tako. On ni oce. Mati mu naj placuje za najemnino za otroka in povrne vse stroske za hrano in drugo, ki jo bo kdaj imel za tujega otroka. Ker oce ni, njegov financ majster pa tudi ni. Ce a je stanovanje njegovo pa normalno da pove kako se bo delalo.

Tocno tako. On ni oce. Mati mu naj placuje za najemnino za otroka in povrne vse stroske za hrano in drugo, ki jo bo kdaj imel za tujega otroka. Ker oce ni, njegov financ majster pa tudi ni. Ce a je stanovanje njegovo pa normalno da pove kako se bo delalo.
[/quote]

Lol kaj? Mati naj mu plačuje najemnino za otroka 😂😂😂😂
on pa komot brez najemnine v tujem stanovanju?
Komedijanti ste, res 😁

Glede na to, da je partnerka navajena na slabši red in čistočo v stanovanju, in posledično tako tudi hči, je zelo malo možnosti, da se bodo spremenile.
Lahko se prilagodiš in zavzameš enako stališče, kakor ti je svetovala tudi partnerka. To kaže, da se ne misli spremeniti.
Druga možnost je, da čistiš in pospravljaš sam. Z zgledom daješ pobudo, kar lahko traja več časa.
Lahko pa vse skupaj pustiš in se odseliš nazaj na svoje.
Pomisli in se odloči sam.

no če zivita skupaj je to druzina.in ja lahko ji pove,da more pospraviti za sabo.kot ji to lahko pove teta stric.
so druzina.razširjena.
[/quote]

Niso družina, ker ti ene osebe drugi vsiliti ne moreš, ni načina. Ne moreš otroka prisiliti in ukazati “od sedaj naprej smo družina”, če on tuje osebe ne sprejema, ker bo to imelo dolgoročne posledice, sprejel pa v resnici ne bo nikoli. To je možno samo, če spontano pride do tega in otrok to prostovoljno sprejme. Sestavljene/razširjene družine so samo umeten pojem, ki so si ga izmislile matere/očetje, ko so svojim otrokom vsilili svoje partnerje. Večina otrok novih partnerjev svojih staršev ne prebavlja. To je vsa resnica. Prav tako ne njihovi stari starši.

[/quote]

Ti si pa malo zamešal/a pojme. Tip je privrečkal v nepremičnino matere, ne obratno. Kvečjemu ona lahko njemu računa najemnino, da bivakira pod njeno streho.

Bodi oče svoji hčeri. Druge ženske in otroke pa pusti pri miru, bo veliko bolje. Življenje ni samo užitek. Treba je sprejeti odgovornost za svoja dejanja.

Ti si pa malo zamešal/a pojme. Tip je privrečkal v nepremičnino matere, ne obratno. Kvečjemu ona lahko njemu računa najemnino, da bivakira pod njeno streho.
[/quote]

No, to pa je potem druga pesem. Svetovala bi mu odhod.

Iz lastnih izkušenj lahko povem le, da bo še slabše. Redko kdaj se take patchwork familije obnesejo tudi v praksi. Otroci sploh najstniki se niti pod razno ne bodo prilagodili novim razmeram.

To, da prideš v družino kot strela z jasnega in pričakuješ, da boš vzgajal otroke … pozabi. Še starši, ki so z otrokom od rojstva, porabijo ogromno časa in pregovarjanja, da se kaj premakne. Taki so pač najstniki. Trmasti in vsevedni. Poskušaj vzpostaviti nek normalen odnos, glede pospravljanja in čistoče pa prepusti njeni materi. Ker, ponavljam, ti najstnice niti slučajno ne boš prevzgojil.

Torej si se po parih mesecih preselil v tuje stanovanje, kjer si ugotovil da je tvoja izbranka pujsek. Posledično jasno tudi njen otrok oz. najstnica. In ker od mame dobiš ji pač ne moriš in pucas za njo. Od najstnice pa pričakuješ da bo sama. Da bo vsaj za eno korist a ne, če jo že moraš prenašat v njenem stanovanju.

Odgovor na objavo uporabnika
zviziz, 29.05.2021 ob 21:48

To, da prideš v družino kot strela z jasnega in pričakuješ, da boš vzgajal otroke … pozabi. Še starši, ki so z otrokom od rojstva, porabijo ogromno časa in pregovarjanja, da se kaj premakne. Taki so pač najstniki. Trmasti in vsevedni. Poskušaj vzpostaviti nek normalen odnos, glede pospravljanja in čistoče pa prepusti njeni materi. Ker, ponavljam, ti najstnice niti slučajno ne boš prevzgojil.

Popolnoma se strinjam z napisanim.Najstnica ima mamo in očeta, onadva naj jo vzgajata, ti jo ne moreš.Ne bo šlo. V skupnih prostorih ( kuhinja, dnevna , kopalnica)naj pospravi za seboj, ampak to ji mora reči mama, ne ti…medtem ko ima lahko v svoji sobi svinjak, če ji paše.V glavnem, ćimbolj se izogibaj konfliktov in komandiranja s tvoje strani.Ker je najstnica…najbolj pametna, najbolj….najbolj….Tko je to…

Avtor, eno leto je že okrog. Si se že odselil ali je mama spravila hčerko v red?

Odgovor na objavo uporabnika
en ta nova, 12.05.2020 ob 11:41

Ti povem iz lastnih izkušenj.

Problem je v partnerki, ki te nima dovolj rada, da bi ti v resnici dala pooblastilo za vzgojo njenega otroka, čeprav ti pripada položaj “očeta” v sestavljeni družini. In njeno popustiljivo starševstvo, ker ima slabo vest zaradi razhoda z očetom otroka.

Pogovori se s partnerko in določita tvoja vzgojna pooblastila, če to ne bo delovalo, je naslednja pot partnerska terapija (kvalitetnega terapevta) ali pa razhod. Začrtati morata pravila, kaj pričakuješ in kaj se mora spoštovati.

Preberi tudi kaj knjig od Marka Juhanta, npr, Varuh otrokovih dolžnosti, da boš partnerki znal argumentirati, da je v dobro otroka, da se navadi določenega reda.

Budalo, pojma jimas kaj govoris… kaksen oce najstnici po nekaj meaecih…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close