Otrok nima družine
Danes mi je moj sin povedal nekaj, da me je zmrazilo. Star je 8 let, edinec, z očetom sva se razšla in sem šla nazaj k svojim staršem skupaj z otrokom. Zdaj mi sin pravi, da mu je zelo težko, ker nima družine ampak samo mene-mami. Težko je tudi meni vendar v teh norih časih si ne upam sama z otrokom na svoje. Služba danes je, jutri je ni. Kako bi postopali vi, kaj bi mu rekli?
Tudi jaz ne razumem kaj si želela povedati.
Tudi jaz sem se razšla z očetom dveh otrok. Sem pa včasih imela zelo dobro plačo in imam svoje, sicer malo stanovanje. Z očetom imata stike kadar ima frej, ker ima tako delo.
Ogromno je ločenih in ne razumem, kaj si želela povedati. Če sta pri tvojih starših ima otrok celo razširjeno družino.
Ne razumem kje je tvoj problem. Tvoj otrok nima družine zato ker ne živita v svojem stanovanju? Btw tvoj otrok ima družino. Ima mamo, ima očeta, ima stare starše….ima družino. MOgoče bi bil čas da se vsedeta in mu razložiš da je družin pač več vrst. Nekatere živijo skupaj, nekatere ne. Pojasni mu da to da se oči in mami več ne razumeta najboljše in nista več zmožna skupaj živeti nima nič z njim. Ga imata oba še vedno najraje na svetu in sta tam zanj. Ima še vedno očita in mami, samo skupaj pač več ne živijo. Pač zakon ni uspel, kar pa ne pomeni da nima družine. Mislim resno kaj si mu rekla ko ti je to rekel? Nič? Po pravici povedano bi ta pogovor morala imeti že zdavnaj, recimo takrat ko sta mu obelodanila da se ločujeta. Revež je v glavici si bokvej kaj napletel (verjetno sebe krivi) če se ni o tem nihče z njim pogovarjal 🙁
Zato je pa toliko ločitev. Vse princeske in princi bi pri partnerjih popolnost v mišlenju, izgledu, karakterju… zraven pa čakajo da se jim vse to ponudina pladnju. To da je danes vsak drug par ločen in si otroke podajajo pač ni normalno. To ni stabilno okolje za otroka. Ne rečem upravicene ločitve (nasilje, alkohol…), ampak na foro :
-premalo seksam
-premalo zasluži
-všeč mi je sodelavec
-po 10 letih zakona imam 20 let mlajšo na vidiku
-žena se je postarala
-mož se je zredil
-ni cepljena
.
.
.
Halo?
Ne razumem te logike.
Zivita s tvojimi strasi, torej ima tvoj sin v druzini tebe, babico in dedka.
Ce bi zivela pa na svojem, bi imel samo tebe.
Meni to ne gre skupaj, da nima druzine. Ok, nima sorojenca, ne zivi skupaj z obema starsema, zivi pa z enim starsem in obema starima starsema. Po moje je to bogata druzina.
A če bi šla na svoje, bi pa imel družino? Otrok še nima izkušenj in ne zna ceniti družine, ki jo ima. Otroci vedno mislijo, da jim je najhujše, ker nimajo vsega kot sošolec, ki navidezno živi v pravljici, če ne drugega, ker nima playstejšna ali dragih oblačil ali ker ni bil na izletu v Afriki. Povej mu, da si lahko najdeš novega moža in po možnosti kakšnega pastorka ali pastorko, ampak to ne pomeni, da bo potem na boljšem.
Franca649, 29.01.2022 ob 10:53
Sem mu razložila in nevem kako si vse skupaj razlaga. Z njegovim očetom nisva skupaj, stike pa ima.
Poanta je, kako si ti vse skupaj razlagas in dojemas?
Mi nismo nikdar kaj pisebej debatirali o nekaterih stvareh, niti poudarjali in razlagali, ce ze recimo, samo osnovno, pac po ‘knjigah’, a vidim zdaj, da so otroci prevzeli veliko po nama, recimo odnos do druzine in familije, dojemajo in razumejo enako kot midva, so se ucili iz zgleda in dejanj, ne iz razlage.
Zato je pomembno, kako ti vse skupaj dojemas, mnenje in razumevanje tvojega otroka temelji na tvojem dojemanju.
Razvajena, egoistična in neprilagodljiva druž, 29.01.2022 ob 09:54
Zato je pa toliko ločitev. Vse princeske in princi bi pri partnerjih popolnost v mišlenju, izgledu, karakterju… zraven pa čakajo da se jim vse to ponudina pladnju. To da je danes vsak drug par ločen in si otroke podajajo pač ni normalno. To ni stabilno okolje za otroka. Ne rečem upravicene ločitve (nasilje, alkohol…), ampak na foro :
-premalo seksam
-premalo zasluži
-všeč mi je sodelavec
-po 10 letih zakona imam 20 let mlajšo na vidiku
-žena se je postarala
-mož se je zredil
-ni cepljena
.
.
.
Halo?
Ja, seveda. Če ne pije, te ne pretepa in nima drugih bab, je krasen mož. Nismo več leta 1900
Fant je star 8 let in ne razume enako kot odrasli, kaj je to ločitev.
Sta mu oziroma ali si mu razložila, da družino še vedno ima. A nima stikov z očetom?
Prvo mu pa povej, da ga imaš rada in da ni on kriv za vajino ločitev. Pomisli, kaj vse je slišal in videl v vajinem postopku razhajanja. Očitno sam kar precej premleva.
So primeri, ko takega otroka kar naprej tiščijo očetovi mami. Takrat, ko bi moral bit ali z očetom ali tudi takrat, ko bi moral bit z mamo. Samo da sta vsak zase fraj… Brezveze, pol pa otroka noben ne vzgaja, ker se vsem smili. Na koncu pa se zgodi, da že otrok v igri davi drugega otroka, ker ni igra samo po njegovo. Starša za to ne izveta, ker itak nista nikoli nič videla. Saj nista prisotna.
Franca649, 29.01.2022 ob 06:01
Danes mi je moj sin povedal nekaj, da me je zmrazilo. Star je 8 let, edinec, z očetom sva se razšla in sem šla nazaj k svojim staršem skupaj z otrokom. Zdaj mi sin pravi, da mu je zelo težko, ker nima družine ampak samo mene-mami. Težko je tudi meni vendar v teh norih časih si ne upam sama z otrokom na svoje. Služba danes je, jutri je ni. Kako bi postopali vi, kaj bi mu rekli?
Ne lažite njemu in ne sebi.
Da se z očkom nista razumela in sta šla narazen. Enostavno je treba sprejeti, da včasih ljudje ne moremo imeti vsega, kar si želimo. V bistvu to niti ni tako slabo, saj takšno je življenje. Včasih se mi zdi zelo zgrešeno, da starši otrokom prikazujejo, da je življenje pravljica, ker to je ena velika laž in zavajanje.
Hm, ne zanm ti povedat. Niti pomagat. Jaz imam en drug problem. Sem poročena. Full zatreskana še v enega zraven, ki ga poklučem vsak dan za 1 h. Zraven klepetam še z ene 5 tipi. Vse imam neskinčno rada. Živim na 6 ha. Moj ljubimec ima 10 ha. Pa še nekaj ljubimcev. Vmes me hčerki dobita, da sumljivo kam grem. Drugega, kot da še onidve hočeta nove čevlje ali jopo pol ni. Nihče me noče v rit sunit. Kako dodatno delo mi najdejo. Ideja? A ti odstopim enega ljubimca. ??? Moji otroci npr nimajo babic in dedkov. Ko so prišli iz vrteca, kdo je dedek. In smo razložili. Se nista branimi, da pač posvojiš enega soseda za dedka. Pač jat tko razložum. Nekdo za kogar moraš skrbet. Sluhaj kosilo in povabi tipa domov. Boš videla. Ali pošlji suna ne vem, k nogometu in bo imel tam trenerja. Moja hči hodi še na nogomet in ima tam trenerja. In pol si vesel, da imaš mer pred strici iz ozadja.
Forum je zaprt za komentiranje.