Otrok bolecine v trebuhu- se kdo?
Zdravo. 7 letnica se je dve noci nazaj zbudila s hudimi bolecinami v trebuhu. Jok in zvijanje. Zjutraj je bilo bolje a je ostala doma. Popoldan zopet jok da jo boli. Klicem zdravnico, sestra oravi calpol dajte. Po dveh urah nic bolje so rekli takoj tja. Bolecina ni popustila. Navodilo: ce bo stanje ponoci slabse in ne bo mogla spat tskoj na metelkovo. Ce bo spala pa zjutraj v lab. No in je spala. Opravljali teste urina in krvi biokemija in vse normalno. Dopoldan je skoraj normalno jedla in pila, popoldan pa bolecine. Vse mozno je preverjeno. Odvajala je blato vsak dan normalno, razen zdaj dva dneva. Se vedno je v bolecinah popoldan. A kaj hudica se dogaja ? bolecina je okoli popka….ne vem a je taka viroza? Se kdo ki je kaj takega dal cez v zadnjih dneh? Me oa mal skrbi. Ker ni vrocine ne bruha ne driska….za podancice smo pa zarad sina slaba dva mesca nazaj vzeli terapijo vermoxa.
Verjetno si bili se drugi simptomi. Nasa nima nis. Tud srbi je ne nic.
[/quote]
Ce je imel 1 otrok gliste, jih ima drugi skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Čudi me, da se že takrat nista zdravila oba, oziroma kar cela familija. Pa doma vse razkužit, oprat, jajčeca se obdržijo na zraku do 3 tedne.
Ko je imel naš gliste v vrtcu, smo jedli vermox vsi.
Ce je imel 1 otrok gliste, jih ima drugi skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Čudi me, da se že takrat nista zdravila oba, oziroma kar cela familija. Pa doma vse razkužit, oprat, jajčeca se obdržijo na zraku do 3 tedne.
Ko je imel naš gliste v vrtcu, smo jedli vermox vsi.
[/quote]
Vermox smo vzeli vsi. Komplet terapijo smo dali cez. Pranje razkuzovanje itak.
Vsi smo vzi vermox vse mozno razkuzila in prala na 60 in vev stopinj. Tud pliskote. ….opazili pa smo jih tako, kot je znano da je najbolj ziher, ponoc sla poglefat ce je kdo sel na sprehod. In evo podancice. Ne pa gliste. Je razlika. Prejle je sla stranisce in sem podrobno pregledala pridelek in v njemu ni znakov zivljenja. Tud takrat jih v blatu ni blo moc opazit ponoc pa so sle na sprehod. Bom dons ponoc ponovila vajo. Za vsak slucaj. Ceprov pregledujem dvakrat na mesec in nazadnje je bilo to 20d nazaj in ni bilo nic. Bom videla. Upam da se kmalu neha.
Slepič?
Tudi tam se lahko bolečina, brez drugih značilnih znakov, najprej pojavlja okoli popka.
[/quote]
Tudi izkljucen. Ce bi bil bi se bolecina stopnjevala. Spala ne bi nic. Bolecina vztraja srefi trebuha tik nad mehurjem okoli popka. Nikamor se ne preseli. Bsje bi biokemija krvi pokaza na kaksno vnetje pa je kri vec kot ok. Tud urin.
Verjetno si bili se drugi simptomi. Nasa nima nis. Tud srbi je ne nic.
[/quote]
Ne, nobenih drugih simptomov, nobenega srbenja. Močne bolečine zvečer in ponoči, smo drveli na urgenco, so izključili slepič in nas poslali domov, bolečina se je medtem umirila. Naslednji dan smo šli k pediatru, še preden smo prišli do zdravnika, je medicinska sestra rekla, da so verjetno gliste in to se je potem potrdilo. Cela družina je dobila vermox in je bilo ok.
Se strinjam vseeno raje bodite pozorni na slepič. Jaz sem imela vnetje slepiča pred nekaj leti, pa je moj mož iz medicinske stroke in me je miril, da slepič najverjetneje bu (sem pa vseeno šla na pregled, ker abdomen ni njegovo področje in je sam mnenja, da je vnet slepič v nekaterih primerih zelo zahrbtno diagnosticirati). Tudi pri meni se bolečina ni NIČ stopnjevala – bila je točno enake jakosti kot se je pojavila (seveda je bila neprijetna, vendar sem lahko povsem normalno hodila, tudi pri pregledu ni bilo ob pritisku nobene take točke na abdominalnem predelu, kjer bi od bolečine kričala-pa imam nizek prag bolečine). Tudi povišane telesne temperature nisem imela. Prav tako mi ni bilo slabo. Tudi zdravnik, ki me je sprejel je bil sprva mnenja, da to najverjetneje ni slepič (torej enako kot moj dragi), sama pa sem imela neko čudno intuicijo, da je nekaj zelo narobe z mano in sem si s svojo trmo izprosila pregled z ultrazvokom, kjer je bil na srečo dovolj hitro diagnosticiran vnet slepič, da ni prišlo do perforacije le-tega. Pri meni tudi krvna slika ni kazala nekega močnega vnetja. Povišan sem imela le CRP (okrog 10), vrednost levkocitov pa je bila povsem normalna. Pa malo za tolažbo: operacija slepiča (sama sem imela laparoskopski poseg) ni nič strašnega, operirana sem bila ponoči in že naslednji večer (torej manj kot 24h po operaciji) sem se počutila zelo dobro in po treh dneh tudi odšla domov. Po operaciji (kljub nizkemu pragu bolečine) nisem potrebovala veliko protibolečinskih sredstev-sem jih skoraj vedno odklonila, ko so me medicinske sestre vprašale ali potrebujem kaj proti bolečinam.
Moram vprasat, 22.11.2021 ob 19:24
Ali ste potem ugotovili vzrok bolečin? Pri nas je sedaj isto ? in zdravnica kr pravi da ima samo preveč zraka v črevesju ?
Je kmalu izzvenelo in zdravnica se je strinjala da je tole Mezenterijski limfadenitis.
Je pa tisto noc prespala mirno, jaz pac ne,nasl popoldan je bilo spet nekaj krcev, nato pa se je umirilo. Pri nas. Smo pa tudi bili ready za na pediatrijo ponoci, ce bo potrebno.
Forum je zaprt za komentiranje.