Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok bo nesel test v šolo in se naj testira, če želi, soglasja pa ne dam

Otrok bo nesel test v šolo in se naj testira, če želi, soglasja pa ne dam

Priznam,moj 6-letnik se ne zna sam testirati. Vsaj ne pravilno. On bo tisto palčko lih malo povohal. Vem, ker smo poskusili, pa ne gre. Bo pač lažno negativen, če bo okužen. Dvojnih testov pa ne mislim plačevat in delat.

Odgovor na objavo uporabnika
Ne razumem, 15.11.2021 ob 13:21

Zakaj staršem, ki niso odgovorni, preprosto ne odvzamejo otrok in jih dajo v posvojitev ljudem, ki bodo radi poskrbeli za njihovo zdravje!

tiščanje palc zdravemu otroku v nos je skrb za očitno…

zakaj tega nisi že do sedaj počela na dva dni svojemu otroku – redno od rojstva naprej? in zakaj to počneš samo za virus korone…

potlej lahko rečemo da si bila vsa ta leta malomarna do otrokovega zdravja in zdaj na druge s prstom kažeš… očitno si sama tudi taka…   saj dvomim, da ga testiraš na vse možne viruse in bakterije vsaka dva dneva…

res si malomarna,da tega ne počneš – odvzet otroka in ga dat nekomu, ki ga bo vsaka dva dni s 1000 palcami pretestiral na vse možne viruse in bakterije – ker to je po tvoje definicija skrbi za zdravje

Jahlej, 15.11.2021 ob 13:42

Priznam,moj 6-letnik se ne zna sam testirati. Vsaj ne pravilno. On bo tisto palčko lih malo povohal. Vem, ker smo poskusili, pa ne gre. Bo pač lažno negativen, če bo okužen. Dvojnih testov pa ne mislim plačevat in delat.

gre se za formalnost, naj se testira kot se pač bo..Itak je vse brezveze, jaz sem mojima dvema rekla, palčko minimalno v nos potisnit.

Men se zdi da glasni so tle tisti, kateri, nimajo otrok.

Soglasje podpišeš iz razloga da prevzameš odgovornost nase. Odgovornosti se odreka ministrstvo, vodstvo šole in kot v primeru cepljenja gre vse na nas.

Tisti k dovolijo testiranje ne razumem v čem je problem, pač vaši otroci bodo se testirali drugi pa ne, in ni treba srat z forami da bo netestiran otrok ostal doma. K za to ni nobene pravne podlage Vsak naj se drži v pravnih okvirjih in basta. Danes vsak prave po svoje tolmači in hoče svoj del totalitarizma. Dokler velja LEX SUPERIOR DEROGAT LEGI INFERIORI, je za nas ustava vrh pravnih aktov, to kar kvačkajo na forumu in filozofirajo v odlokih nima nobene pravne moči

Ivmect, 15.11.2021 ob 13:59

Men se zdi da glasni so tle tisti, kateri, nimajo otrok.

Soglasje podpišeš iz razloga da prevzameš odgovornost nase. Odgovornosti se odreka ministrstvo, vodstvo šole in kot v primeru cepljenja gre vse na nas.

Tisti k dovolijo testiranje ne razumem v čem je problem, pač vaši otroci bodo se testirali drugi pa ne, in ni treba srat z forami da bo netestiran otrok ostal doma. K za to ni nobene pravne podlage Vsak naj se drži v pravnih okvirjih in basta. Danes vsak prave po svoje tolmači in hoče svoj del totalitarizma. Dokler velja LEX SUPERIOR DEROGAT LEGI INFERIORI, je za nas ustava vrh pravnih aktov, to kar kvačkajo na forumu in filozofirajo v odlokih nima nobene pravne moči

Ja, smo že večkrat videli. Blebetaj kolikor češ, dokler US ne odloči, da je neustaven, skači s svojo pravniško diplomo po luni, če ti paše. Odlok se do odločitve US mora spoštovati, ti pa imej svoje sončece doma.

tvoj otrok tvoja last, 15.11.2021 ob 11:44

Avtorica, tvoj otrok, je tvoja last. Tako, da imaš prav.

Ti odločaš o njem. TOrej nimajo ti kaj silit, da je OŠ obvezna za tvojega otroka. Če ti rečeš, da ne bo hodil v šolo pač ne bo.

Če ti rečejo, da moraš otroka vozit na zdravnike preglede, ti ni treba, saj je vendar tvoj otrok.

Če zahteavjo, da svojega otroka voziš v otroškem sedežu, ti itak ni treba, saj je tvoj otrok, ti odločaš.

Tako, da imaš prav. Vso oblast imaš nad svojo lastnino. Pa ne daj se, če bodo zdaj zahtevali, da otroka voziš z avtom z zimskimi gumami. TUdi avto je tvoja last, tako kot otrok.

Ker veliko staršev razmišlja, da je otrok njegova last se razvijejo čustvene, vedenjske in osebnostne motnje otrok, ki se res težko pozdravijo in prebolijo v odrasli dobi.

Zato je prav vsaj to, da lahko otrok od svojega 15 leta sam upravlja s svojim telesom. se gre tudi sam cepit…

jajaja, 15.11.2021 ob 14:13

Ja, smo že večkrat videli. Blebetaj kolikor češ, dokler US ne odloči, da je neustaven, skači s svojo pravniško diplomo po luni, če ti paše. Odlok se do odločitve US mora spoštovati, ti pa imej svoje sončece doma.

Spet en pametnih

Ti sledi kaj čem ti.

Kaj pa jaz moram to pa ti ne bos govoril

In še nekaj iz pravnega znanja

Neupoštevanje nepravnih navodil ni prekršek.

Do zdaj me celotna covid situacija ni dosti pretresla, ker poznam svoje pravice, najbolj trese pa take kot si ti, ker ojoj cepil sem se in zdaj zaradi antivaxerjev jaz nimam svojih pravic.

Svojih pravic nimaš samo zaradi sebe in sebi podobnih

Btw, za cepljene in necepljenje. Vsi imajo svojo pravico in je v tem trenutnem primeru absolutna. Napaka ni če se cepis ali ne cepis, to je pravica. Napaka je ko nekdo hoče drugemu to pravico vzeti.

kaj če, 15.11.2021 ob 10:38

A se potem ne bo smel testirat in ga bodo nagnali domov?

Naj povem, da smo prebolevniki – sicer že pred 9imi meseci, starša sva ceplejna, vsi otroci od vrtčevskega, 7 letnik in 9 letnik, se doma samotesirajo in obvadajo samotestiranje – samotestiramo se na LASTNE STROŠKE vsak ponedeljek in petek in še med tednom po potrebi, ampak to vse skup pa meji že na norost.

Resno razmišljam, da ne podpišem dovoljenja, čeprav proti testiranju kot takem nimam nič. Kar se mene tiče sem zato, da se P in C črta in ostane samo T.

nam razložiš še zakaj ne daš soglasja?

Ostalo v tvojem opisu se mi zdi zelo smiselno, kar pa za večino kritikov tvoje objave ne morem trditi.

Debilno fašistično. Upoštevati se mora ustava in zakoni. Odloki pa le, če niso v nasprotju z zakoni ali ustavo. Vsako izvajanje nezakonitih odlokov ima za posledico kazensko ovadbo.

Fašist janša lahko spiše odlok, da je treba rdečelase otroke zapreti v klet. Debilno sicer lahko upošteva odlok in otroke zapre v klet, a bo debilno zaradi kaznivega dejanja šlo samo v zapor.

Pozivam vse starše, ki jim je mar za otroke, naj podajo kazensko ovadbo, če bo kdorkoli otroke prisiljeval v nošenje nagobčnikov ali testiranje, oziroma otroke diskriminiral.

Ivmect, 15.11.2021 ob 14:31

Spet en pametnih

Ti sledi kaj čem ti.

Kaj pa jaz moram to pa ti ne bos govoril

In še nekaj iz pravnega znanja

Neupoštevanje nepravnih navodil ni prekršek.

Do zdaj me celotna covid situacija ni dosti pretresla, ker poznam svoje pravice, najbolj trese pa take kot si ti, ker ojoj cepil sem se in zdaj zaradi antivaxerjev jaz nimam svojih pravic.

Svojih pravic nimaš samo zaradi sebe in sebi podobnih

Btw, za cepljene in necepljenje. Vsi imajo svojo pravico in je v tem trenutnem primeru absolutna. Napaka ni če se cepis ali ne cepis, to je pravica. Napaka je ko nekdo hoče drugemu to pravico vzeti.

Seveda, seveda 🙂

A si vzel/-a preveliko dozo zdravila proti parazitom? :-))))

maki512, 15.11.2021 ob 14:32

nam razložiš še zakaj ne daš soglasja?

Ostalo v tvojem opisu se mi zdi zelo smiselno, kar pa za večino kritikov tvoje objave ne morem trditi.

Ker laže, da se kar kadi. Samo zato.

Nima otrok sploh 🙂

itak stari, 15.11.2021 ob 14:35

Seveda, seveda 🙂

A si vzel/-a preveliko dozo zdravila proti parazitom? :-))))

Wow.

Hvala za dokaz svoje umske sposobnosti.

Sej veš kako je rekel CDC za to zdravilo, pa bi tudi jaz tebi podobno povedal.

You are not horse, you are not cow, you are human try to start using your brain,

Robi917, 15.11.2021 ob 14:34

Debilno fašistično. Upoštevati se mora ustava in zakoni. Odloki pa le, če niso v nasprotju z zakoni ali ustavo. Vsako izvajanje nezakonitih odlokov ima za posledico kazensko ovadbo.

Fašist janša lahko spiše odlok, da je treba rdečelase otroke zapreti v klet. Debilno sicer lahko upošteva odlok in otroke zapre v klet, a bo debilno zaradi kaznivega dejanja šlo samo v zapor.

Napačna razlaga odlokov…

V resnici odloki veljajo dokler ni ugotovljeno neskladje z zakonom ali ustavo.

Ker pa ni nobene varovalke (v smislu zolorab), pa je to zlorabila Janševa vlada.

Bolj pravilno bi bilo, da bi se razpisale volitve, če bi vlada izdala več kot recimo 2 nezakonita/neustavna odloka. Recimo, če bi jih več kot 10, potem pa bi se vsem članom vlade prepovedalo delovanje v politiki in javnem sektorju za dobo 10 let in pa omogočiti sodiščem kazenski pregon članom take vlade (saj je v tako velikem primeru nezakonitosti velika verjetnost, da je bilo tako delovanje zlonamerno).

itak stari, 15.11.2021 ob 14:37

Ker laže, da se kar kadi. Samo zato.

Ponavadi ljudje sodijo besede in dejanja na podlagi tega, kako bi sami reagirali v podobni situaciji. Da nisi slučajno ti tisti, ki rad laže.

maki512, 15.11.2021 ob 14:43

Napačna razlaga odlokov…

V resnici odloki veljajo dokler ni ugotovljeno neskladje z zakonom ali ustavo.

Ker pa ni nobene varovalke (v smislu zolorab), pa je to zlorabila Janševa vlada.

Bolj pravilno bi bilo, da bi se razpisale volitve, če bi vlada izdala več kot recimo 2 nezakonita/neustavna odloka. Recimo, če bi jih več kot 10, potem pa bi se vsem članom vlade prepovedalo delovanje v politiki in javnem sektorju za dobo 10 let in pa omogočiti sodiščem kazenski pregon članom take vlade (saj je v tako velikem primeru nezakonitosti velika verjetnost, da je bilo tako delovanje zlonamerno).

Razlozi mi, kaj so zgodi če se ne spoštuje odlokov (govorim za tiste, kateri so v neskladju z zakoni in ustavo)

Zamislite se.

https://www.facebook.com/aleksandra.kostanjevec/videos/888792161805398/

Robi917, 15.11.2021 ob 14:56

Zamislite se.

https://www.facebook.com/aleksandra.kostanjevec/videos/888792161805398/

Tako zgledajo tisti, ki niso najboljšega psihičnega zdravja. Ja, mora biti res hudo če v teh časih ne dobiš dovolj hitro ustreznega zdravljenja.

maki512, 15.11.2021 ob 14:45

Ponavadi ljudje sodijo besede in dejanja na podlagi tega, kako bi sami reagirali v podobni situaciji. Da nisi slučajno ti tisti, ki rad laže.

In si se že odločila, kaj boš naredila? Boš reskirala in izbrala najslabšo možno varianto – poslala otroka brez soglasja v šolo? Mu boš res to naredila, da se bo, revež, počutil izobčenca, pa sam sploh ni kriv? Daj, bodi vsaj toliko res mati, pa ga obdrži doma in mu prihrani tisto muko, ok?

a boš, 15.11.2021 ob 15:25

In si se že odločila, kaj boš naredila? Boš reskirala in izbrala najslabšo možno varianto – poslala otroka brez soglasja v šolo? Mu boš res to naredila, da se bo, revež, počutil izobčenca, pa sam sploh ni kriv? Daj, bodi vsaj toliko res mati, pa ga obdrži doma in mu prihrani tisto muko, ok?

Brca v temo. Moji otroci so šolo že prerasli.

Ivmect, 15.11.2021 ob 14:48

Razlozi mi, kaj so zgodi če se ne spoštuje odlokov (govorim za tiste, kateri so v neskladju z zakoni in ustavo)

Lahko te kaznujejo na podlagi teh odlokov. Če kazni ne plačaš pač tvegaš posledice. Še posebej neugodno bi znalo biti, če te odloke potem uzakonijo – ne pozabi, imajo 46 glasov, pa čeprav morajo nekaterim morda zato streti jajca. Tudi na ustavnem sodišču imajo sedaj svojega vrhunskega pravnika. Če se ne motim je rabil samo nekaj več kot 15 let, da je doštudiral pravo, je pa tak ekspert, da pravosodnega izpita sploh ni rabil ;).

umiri se no, 15.11.2021 ob 13:43

tiščanje palc zdravemu otroku v nos je skrb za očitno…

zakaj tega nisi že do sedaj počela na dva dni svojemu otroku – redno od rojstva naprej? in zakaj to počneš samo za virus korone…

potlej lahko rečemo da si bila vsa ta leta malomarna do otrokovega zdravja in zdaj na druge s prstom kažeš… očitno si sama tudi taka…   saj dvomim, da ga testiraš na vse možne viruse in bakterije vsaka dva dneva…

res si malomarna,da tega ne počneš – odvzet otroka in ga dat nekomu, ki ga bo vsaka dva dni s 1000 palcami pretestiral na vse možne viruse in bakterije – ker to je po tvoje definicija skrbi za zdravje

o kakšnih palcah ti to pametuješ????

maki512, 15.11.2021 ob 15:35

Lahko te kaznujejo na podlagi teh odlokov. Če kazni ne plačaš pač tvegaš posledice. Še posebej neugodno bi znalo biti, če te odloke potem uzakonijo – ne pozabi, imajo 46 glasov, pa čeprav morajo nekaterim morda zato streti jajca. Tudi na ustavnem sodišču imajo sedaj svojega vrhunskega pravnika. Če se ne motim je rabil samo nekaj več kot 15 let, da je doštudiral pravo, je pa tak ekspert, da pravosodnega izpita sploh ni rabil ;).

ti pa reees nimaš pojma o pravu pa sploh ne očitno…

zakon ne deluje retrogradno kaznovalno… take kozlarije kot ti tukaj pisariš je enako kot da bi napisal, da recimo danes je dovoljeno skozi naselje 50,  sprejmejo zakon da bo 30 in zdaj bi po  tvoji bolni logiki kaznovali vse, ki so včeraj vozili 50…

panta za tvojo glavo: ni važno kaj bi kdorkoli sprejel – kaznovati te za nazaj, ko ta zakon še ni bil sprejet, ne more nihče.

in tisti, ki ne plača kazni neustavnih odlokov  – ravna pravilno samo pritožiti se mora… nikakor pa nič plačevati – saj , če plača mu bo država ta denar lepo ukradla  za odlok, če/kar z veliko verjetnostjo bo, spoznan za neustavnega.

ti se umiri, 15.11.2021 ob 16:15

o kakšnih palcah ti to pametuješ????

o palicah, ki jih tako željno tiščiš otroku v odprtine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close