Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otroc in stroski.

Otroc in stroski.

Zivimo na novo skupaj v hisi.

Vspodaj hcer s partnerjem

V sredi jas z zeno.

Zgoraj  sin zaposleni smo vsi razn zene.

Hcer in partner data 200e

Sin 150e.

Imam vse skupaj stroskov 450e.

Ali bom izpadel pozresen ce bom od sina zahteval se 50e.

Posebi dajo za olje 50e na mesec.

Zena me kritizira da ne morem se sramotit za 50e.

Tako sem rekel zdaj bi pa spremenil.pa ne vem ce je to oredu.

Kaj vi mislite

????

Pri nas 2,5 stanovanjska hiša. Voda se deli po osebah. Štrom ma vsak flet svoj števc; una polovička ima odštevalnega, prav tako TČ. Prispevek za stavbno zemljišče, zavarovanje, ogrevanja smo preračunali na m2; kolikor m2 ima stanovanje, tolikšni delež se plačuje za to. Telekomunikacije grejo na tretjino, vsak ima 1TV, internet pa pač je kokr je, je itak paket, če se ga kej odgleda al pa ne, cena je ista.

Če se že gremo, štrom za garaže, okol hiše in kleti je name, štrom na podstrehi pa na seko…za tiste 3eur se namo fu*al…

Zaenkrat, če vam tako odgovarja…drugače pa ta star pa ta mlad ne grejo tolk blizu skupaj….če še tolk idealizirate odnose pa oh in sploh, kolk se mamo fajn , pa se vse zmenimo…bo slej ko prej počilo…različni karakterji, pa fantu od hčere ne bo kej prov, pa punci od sina zgoraj…tako, da srečno in mirne živce…glede denarja pa lej tle se vse neha a ne…

Ja, sej pol , ko bojo vnuki…bo pa žena od sina jamrala, da favorizirate samo vnuke od hčere pa oh in sploh zgodb…če ne gre ne gre…

Glede na to da je on sam, spodaj pa dva se mi zdi trenutna razdelitev fer. Po kakšni logiki si pa ti si zamislil da sin plačuje dvakratnik stroškov vaju z ženo čeprav je samo eden? Mislim če hočeš da mladi plačujejo vse stroške jim pač to povej a ne. Pač se dogovorite da lahko zastojn živijo, ampak pač poravnajo vse stroške. Potem naj se pa sami med sabo zmenijo kako si bodo delili. Drugače jaz v svojem lastnem stanovanju plačujem manj stroškov kot tvoj sin :).

Sin da dovolj.

Pri nas je komunala 34 eur

Elektrika 60 eur

A1 70 eur (se telefoni so vsteti)

Se pravi, da smo druzina pa imamo malo vec stroskov kot vaš sin.

Moj brat da mami 150 eur (pa sta 2 odrastla + 2 otroka).

Otroke maste takšne kot ste jih vzgojili. To, da odrasli živijo pri svojih starših ni normalno, pač ni… To so invalidi. Odrasel človek, če ne zmore zase poskrbet, je pa res žalostno…. več generacij v isti bajti, pa še bolj

Sin da dovolj, glede na predstavljeno. Če bo imel kdaj družino, pa se takrat zmenite na novo.

Odgovor na objavo uporabnika
Matic587, 01.12.2021 ob 12:51

Zivimo na novo skupaj v hisi.

Vspodaj hcer s partnerjem

V sredi jas z zeno.

Zgoraj  sin zaposleni smo vsi razn zene.

Hcer in partner data 200e

Sin 150e.

Imam vse skupaj stroskov 450e.

Ali bom izpadel pozresen ce bom od sina zahteval se 50e.

Posebi dajo za olje 50e na mesec.

Zena me kritizira da ne morem se sramotit za 50e.

Tako sem rekel zdaj bi pa spremenil.pa ne vem ce je to oredu.

Kaj vi mislite

Prvo si privošči tečaj slovenščine, potem pa deli stroške na osebe, da bo pošteno za vse!

invalidi, 10.12.2021 ob 14:43

Otroke maste takšne kot ste jih vzgojili. To, da odrasli živijo pri svojih starših ni normalno, pač ni… To so invalidi. Odrasel človek, če ne zmore zase poskrbet, je pa res žalostno…. več generacij v isti bajti, pa še bolj

Ne govor tko od 20 leta sem na svojem zaradi invalidnosti pa pr 38 se morem selit k staršem nazaj

ne obsojaj

Tezko berljivo,ker vam uporaba slovenskega jezika ne gre najbolje.

Glede stroskov : tezko komentiram, ker jaz svojim NIKOLI ne zaracunavam stroskov. Sta pa oba zelo varcna in vecino place privarcujeta.

ne, 01.12.2021 ob 14:16

Glede na to da je on sam, spodaj pa dva se mi zdi trenutna razdelitev fer. Po kakšni logiki si pa ti si zamislil da sin plačuje dvakratnik stroškov vaju z ženo čeprav je samo eden? Mislim če hočeš da mladi plačujejo vse stroške jim pač to povej a ne. Pač se dogovorite da lahko zastojn živijo, ampak pač poravnajo vse stroške. Potem naj se pa sami med sabo zmenijo kako si bodo delili. Drugače jaz v svojem lastnem stanovanju plačujem manj stroškov kot tvoj sin :).

Res mi ni jasno, kako je avtor tole skup napraskal, da ona2 z ženo dala 100 evrov za stroške, sin pa samski pa 150? Pa še to bi zvišal.

Mam stanovanje v hiši ki ga oddajam, pa za dve osebi na 50ih kvadratih cca kasiram pavšal 150 evrov – vključen tv paket, elektrika, komunala, plin. A kasiram premalo? Nimam števcev ekstra. Kaj menite?

Sevede tud internet. Pa dva parkirišča pred hišo.  Skratka vsi stroški ju stanejo 150.

A je premalo? Nimam še računice, sta komi par tednov kle. Še je brat izselil, z njim sva mwla vse drugače  … so bili drugi stroški…

Škrtuh ste. Žleht do lastnih otrok.Za koga kur*a pa šparate svoj keš?

Ajja, za v dom. Pol pa itak me boste hotel it tja ker kao ne boste imel denarja. In spet boste neki pricakoval od oteok.Bedno.Tud oni majo svoje zivljenje.

Vas je 5 v hisi.

Stroski so 450.

450 : 5 = 90

Torej 90€ na osebo.

Sin 90,

Hci in zet 180

Vidva z zeno 180

Kaj ti ni jasno?

Ne, ni v redu.

Ja kaj pr pizdi pa delate ? mi smo 4-je pa mamo slabih 170€ stroškov,VSI SKUPAJ! Na enega pride od 40-45€(odvisno od el.) Elektrike mamo nekje 75€ ,tv+net +domač telefon 43€,rtv prispevek 12.75€,smeti 15€ in vodo nekje 20€ slabih. ?

Kuhamo edino vsi samo max 1 x na dan,ker mamo vsi v službah topel obrok… ampak vseeno…

Glede na cene nepremičnin, ki letijo v nebo, je praktično nemogoče, da so mladi na svojem.Pa če jih še tako zmerjaš z invalidi!

Še hvalabogu, da jim ni treba plačevat drage najemnine.

Treba se je usest za mizo, pogovorit in če so vse tri strani pametne, se da vse lepo zmenit in živeti v miru in spoštovanju.Če vsi upoštevajo meje in so dovolj fleksibilni in složni, je lahko samo plus.

Gospod, vaša računica ne pije vode. Že s tem ne, ker ste kratko malo izvzeli vašo ženo in dejansko bi stroške enostavno radi naprtili sinu. Že tako prispeva večji delež kot vaša hči in zet, zdaj pa bi mu radi dodali še malo.

Ali pa ima res lepo plačo in vam gre to v nos?

Vsem hvala lepa za napisano.

Mogoce se ta podatek da sin 1x na dan je mojo hrano. In zena mu pere.

Drugac pa maste prav. Zena mi pravi da sem nesramen skrtuh.

In jo je sram zame.

Zgleda da bom kar tih ostal.konckoncev 2leti nazaj sem vse sam placeval,zdaj pa mi stroske skor vse otroki pokrijejo.mi pa spet ne pase ker bi rad tistih 50e.

Res sm prasec.

P.s.malo sem se potrudu pri pisavi.

S spostovanjem

Matic847, 11.12.2021 ob 12:09

Vsem hvala lepa za napisano.

Mogoce se ta podatek da sin 1x na dan je mojo hrano. In zena mu pere.

Drugac pa maste prav. Zena mi pravi da sem nesramen skrtuh.

In jo je sram zame.

Zgleda da bom kar tih ostal.konckoncev 2leti nazaj sem vse sam placeval,zdaj pa mi stroske skor vse otroki pokrijejo.mi pa spet ne pase ker bi rad tistih 50e.

Res sm prasec.

P.s.malo sem se potrudu pri pisavi.

S spostovanjem

Ce sin je kosilo pri vas in mu mati pere, naj da materi 100e, tebi pa 90, kot smo izracunali, da so stroski na osebo.

Si pa tud debil, da tega ne napišeš na začetku, pa pustiš, da si glavo razbijamo s tvojimi nedoslednostmi.

Da ne govorim o zanemarjanju jezika slovenščina.

Sinu bi moral plačevati odškodnino, da ima tako debilna fotra  … je pa moje mnenje!

A žena bo kuhala, ti pa kasiral.  Jebo te Ilija …

Ce zena pere in kuha mu naj, da 1x na mesec listek kaj naj prinese….ko ze ravno gre v trgovino….

Nevem …PRASEK, 3 kg mesa, vrečko krompirja, makarone, olje….recimo nekje za vrednost 40- 50 evrov.

Pozabljate, da so verjetno v hiši od staršev in jim najemnine ni treba plačevati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close