Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev otr. dodatek & preživnina

otr. dodatek & preživnina

Prosim, če veste, ko oddajaš prošnjo za otr. dodatek, je dovolj samo dogovor o preživnini sklenjen na CSD ali mora biti tudi s sodišča? Hvala

Mora biti odločba iz sodišča.

torej je potrebno čakati odločbo iz sodišča ali je dovolj samo potrdilo, da si oddal vlogo na sodišču.kaj potem vmesni čas ne dobivaš otr.dodatka?

hvala za odgovor

Moraš imeti odločbo.

nevem če glih jaz mam samo iz csd, je pa seveda sporazumno

pa ti je veljalo, da imaš samo iz csd in vseeno dobiš dodatek.ne vem, meni so rekli, pa sva tudi sporazumna glede tega, da je treba še iz sodišča počakat in potem dobim za nazaj vrnjeno.ali so pa tudi tu dvojna merila:)jaz sem dala sedaj ponovno , morda si ti vlagala lani, ko se je še dalo tako

Saj na sodišču ti izdajo odločbo, ki je sporazumno sklenjena..
do pred nekaj leti moslim, da tremi je bilo dosti samo od CSD in če si še pred tem časom imela določeno preživnino bi mogoče bilo o.k. polkiči na svoj CSD in povej od kdaj že prejemaš preživnino in ali je to od centra zadosti.

Do pred dvemi leti se je lahko preživnina sporazumno sklepala na CSD. Če je bila sklenjena pred letom 2005 velja tudi tista iz CSD. Po tem datumu pa na CSD ni mogoče več skleniti sporazuma ampak mora iti preko sodišča.
Če ni odločbe ( pred l. 2005 CSD ) iz sodišča pa sploh ni mogoče vložiti vloge za otroški dodatek.

Lp,

Marjana

torj moram še do sodišča, mogoče kdo ve koliko časa potem traja na sodišču, na katero sodišče pa je potrebno iti, sem iz Ljubljane, hvala vsem

ti lahko že sedaj oddaš za otroške doklade.Vse papirje boš odnesla na okrožno sodišče in potem te čez kak mesec ali več pokličejo,da prideš z očetom tja.Potem moraš na sodišče nasproti Figovca.Dobila boš odločbo in to odnesla na csd.Oni morajo na podlagi te odločbe spremeniti tudi višino otroških doklad.

torej lahko kljub temu da še nimam urejene preživnine, dam vlogo za doklade in potem naknadno prinesem še odločbo iz sodišča

lahko oddaš vlogo,samo moraš potem tudi očeta otroka navesti in njegove prihodke.

za vsak slučaj pa mogoče raje pokliči na csd in vprašaj,če je morda pri vas kaj drugače.Da ne bodo potem rekli,da počakaj do naslednjega leta ,ko se na novo oddaja za doklade.

Velja tudi odloćba od centra za socialno delo (oz. lahko ta podatek center pridobi po uradni poti).

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close