otok vis
Saj veš, najbolj oddaljen konkreten otok je to, zato je JLA nekoč imela zajetno vojaško postojanko tam. Danes slovi kot atraktivna točka za potapljače. Telo je priljubljen pri Italijanih. Kot vem, lokalci niso ravno kaj preveč spretni kar se turizma tiče, ni se jim treba kaj preveč trudit, zato so apartmaji dragi, dostikrat pa stari, znucani, z dodatnimi bedarijami v stilu, da moraš kuhinjske krpe sabo prinesti…
Otok je drugače res res lep, bila nekaj let nazaj tam, narava je lepa. Kako do njega, trajekt itn, pa si pomagaj z netom (michelin planner itn), a ne, saj imaš vse gor.
Morje čisto, nekaj lepih plaž, tudi otok sam zanimiv+ za potapljače precej zanimivih lokacij. Na določenih delih otoka je res mirno. Ostalo pa bolj približno. V glavnem so apartmaji dokaj dragi, otočani so tudi v glavnem neprijazni. Tudi niso preveč vešči turizma;).
Pot do dol: AC do Splita , potem trajekt. Mi smo vedno tako potovali, tako da ti ne morem postreči s ceno tega v primerjavi s ceno avtobusa. Poglej si na netu ceno avtobusa, ceno trajekta na osebo in izračunaj.Če ne misliš biti stacioniran v Visu samem, je potem problem prevoza po otoku (če greš z busom).
Moja najljubša destinacija za dopust zadnjih nekaj let, vračava se v Komižo, ki nama je od vseh krajev najbolj všeč, Vis je prevelik, preveč »mestni«, ostali zaselki so pa preveč pusti za moj okus, Komiža je res super, ima tudi lepo mestno plažo, lahko se pa zapelješ tudi do drugih plaž.
Midva vedno izbirava termin na začetku poletja, torej najkasneje v začetku julija in sva za komforten apartma s tremi ležišči plačala vedno okrog 50 € na dan.
V tem času vozi trajekt iz Splita na Vis 3x dnevno, midva sva vedno štartala od doma ponoči, da sva bila okrog 7 zjutraj v Splitu in v vrsti za trajekt ob 9. Vožnja na otok traja še cca 2 uri in pol.
Forum je zaprt za komentiranje.