OTOK TINOS
Nisem še bila tam, ker pa ne vem kam naj grem letos (Tinos ali Kemer) imam nekaj linkov na zalogi. Če ti bo kaj v pomoč:
Mene mika iti na Tinos zato, ker je tako blizu Mikonosa. Mikonos je zame eden od otokov, ki jih moram videti, je pa tam tako drago, da bi mi bil Tinos dober kompromis. So redne trajektrne in gliserske veze med otokoma in kot sem gledala na netu trajekt sploh ni drag.
Na Tinosu in še nekaterih drugih otokih Malih Kikladov (Paros, Ios, Mikonos) sem bila s prijateljico pred cca 12 leti, tako da se je verjetno marsikaj spremenilo. Med omenjenimi otoki nama je bil prav Tinos najbolj všeč. Bil je še najmanj turističen (govorim o tujih turistih, med Grki je precej priljubljen), pravo doživetje pa je bilo Marijino vnebovzetje. Poskrbi, da boš 15. avgusta na otoku! Na hribu v mestecu (vasici) je namreč Marijina cerkev, za katero Grki verjamejo, da ima zdravilno moč. Če te boli roka, greš na romanje tja, podariš cerkvi zlato roko itd. Par dni pred Marijinim vnebovzetjem se otok totalno napolni – ljudje spijo po hišah in na uličnih vogalih. Ob avtomobilskem prometu videvaš ženske, ki na kolenih plazijo navkreber do cerkve (včasih imajo na hrbtih bolne otroke), vidiš pa tudi v svilo oblečene Romke, pa cerkveno procesijo itd. Plaže so lepe, a do najlepših prideš z avtomobilom. Sploh je na Tinosu zelo lepa pokrajina – na en del naj bi padli meteoriti in res lahko vidiš velike okrogle skale, za katere se čudiš, da so obstale na mestu in se niso odkotalile. Je pa Tinos precej vetroven – nekateri ga imenujejo Eolov otok. Kar je seveda poleti zelo prijetno, ker lažje prenašaš vročino. Ljudje so prijazni, hrana dobra, skratka, priporočam!
Lara, glede Mikonosa pa je tako: res je precej drag, še bolj pa turističen. Ker je znan po gay sceni, velja za nekoliko mondenega. Tja se gre pravzaprav žurat – sicer je bolj fancy scena kot na Iosu, kamor zahaja povečini podivjana evropska navijaška horda in seksualno radovedni najstniki in najstnice – kaj dosti več od dobrega nočnega življenja pa ni za pričakovat. Sama sem tam v eni noči zapravila toliko (beri: iz ne preveč polne malhe), da sem morala potem na Tinosu kelnarit, da sem imela za ladjo do kopnega.
Sicer se pa je – pred davnimi 12 leti – takrat na vseh otokih spalo kar zunaj, na črno.
Lp,
Tea
Forum je zaprt za komentiranje.