Najdi forum

OTOK ŠOLTA

Da te potolažim-po zažganem smrdi le zelo blizu pogorišča, v Rogaču kar lepo diši po Mediteranu.
Glede rib me pa res zanima, če boste dobili (in kje) te ta boljše, to bo tudi zame koristna informacija.
Če pa boste slučajno v Splitu hoteli kaj pojesti, ti priporočam Konobu Lučac, je zelo blizu luke in še bližje Dioklecianovi palači. Najbolje, da tam blizu vprašaš zanjo domačine. Je poceni in solidna hrana. Mimogrede, na Šolti pa je v gostilnah zelo drago.
Še enkrat, uživaj na Šolti.In ko boste obiskali Stomorsko, sprehodite se po obeh straneh zaliva. Na levi strani je, zanimivo, bistveno hladneje.

Hvala še enkrat, bom upoštevala tvoje nasvete. Se javim, ko se vrnem in dobiš sveže informacije.

Čao

Evo mene nazaj iz Šolte. No, Šolta je zanimiv otok in te nekako pritegne, ker je nekaj posebnega. Morje je povsod čisto (pregledali smo cel otrok), najbolj mi je pa bila všeč Maslinica in Stomorska. Otrok je res še dokaj neokrnjen in na njem se res ne tre veliko turistov.Iskali smo kakšne lepe zalivčke, vendar nismo našli nič pametnega….glede hrane moram reči, da so trgovine kar dobro založene, ribe pa se res težko dobi ( mi smo jih dobili v ribogojnici-blizu Maslinice). Mogoče od vsega kar me najbolj motilo je to, da otok ni čist in je precej svinjarije po tleh – mislim, da je tle pomanjkanje neke kulture, ne vem, no, mogoče sem le naletela na tak kraj in okolico in ljudi. Cene v gostilnah so bile čisto normalne, mogoče še ceneje, ko pri nas, tako da ni panike. Glede zabave pa se res ne dogaja nič, razen v Stomorski je bla živa muzika. Ne vem, kaj naj rečem….saj je blo v redu…ni pa tiso, kar sem si želela….Tako Irencca in miriam, to je blo bolj na kratko…. Irencca, kako je blo na Dugem otoku?

Daj, Irencca, pošlji mi kake slike od Dugega otroka, prosim. Hvala

Na Dugem je bilo krasno ,zato ker smo si mi naredili ,drugače pa moram priznat ,da ta del severni ,kjer sem bila tokrat,ljudje niso tako prijazni,kopat smo se hodili vsaki dan drugam z avtom ,ker na Velem ratu se ni za kopat,vsaj za bolj zahtevne ne.To me ni motilo ,ker so drugače plaže ,ki jih moraš poiskat- ko na Maldivih.Kar se zabave tiče ni popolnoma nič, ribe smo kupovali od domačinov,hobotnice smo dobili zmrznjene, vendar nekaj smo ulovili sami ,tako da smo vseeno imeli sedem dni na jedilniku- ribe. En dan smo šli jest -kmečki turizem na črno ,jaz temu rečem tako.Zgleda pa tako,srečaš domačina ,se zmeniš z njim in greš zvečer k njemu na večerjo,plačaš manj kot v restavraciji a ješ dosti bolj dobro….Kar pa se umazanije tiče ,je pa povsod isto…Zanima me kakšno vreme ste imeli in kaj ni bilo ribarnice oziroma tržnice , ne spomnem se več kraja ,ker tam smo mi lani vedno dobili svežo ribo .Upam da mi bo uspelo poslat kakšno slikco. lep primorski pozdravček

Ribe so moški dobili samo dvakrat v Grohote, drugače je bla pa kriza. Saj drugače nam ni nič manjkalo….ma ne vem no, ni blo slabo, daleč od tega, ma tudi tisto popolno ni bilo. Zame je Makarski del še zmeraj nekaj zelo lepega…zato tudi v tistem koncu iščem..Vreme smo imeli pretežno lepo, prvi teden je proti koncu tedne bilo nekaj slabega vremene, 2 dni je prišla nevihtica za krtek čas, je pa morje shladilo, drugi teden pa je bilo vsaki dan topleje, tako da vreme nam je bilo kar naklonjeno. Hvala za fotkice…..čao

O hvala za poročilo. Sem ga čakala.
Ja, ta svinjarija je tudi mene motila. Mislim, da je res stvar kulture. Videla sem domačine, ki so smetili na lastni plaži, In odmetavali čike poleg lastne brisače. No, pred tremi leti je bilo še hujše, ko smetnjakov niso spraznili cel teden, samo podgane so še manjkale.
Kje ste pa jedli v gostilnah poceni? V Maslinici in Stomorski sigurno ne. V Stomorski smo mi plačali 80 kun (11€)za lignje brez priloge. To mi je pa res preveč, smo bili potem rajši na špageta programu.

No, mi smo jedli kar v Rogaču in je blo poceni in dobro, drugje pa nismo jedli, razen na pijači smo bili povsod drugod, tako da za druge kraje res ne morem reč. Mene so tudi ful motli čiki po plaži in naokoli, pa smrdelo je nekje po drekih, pa papirčki so ležali povsod naokoli, tako, da mislim, da je tle res kultura naroda taka. Bog pomagaj.Lani smo bili v okolici Makarske in da ne povem, kako je blo vse čisto in urejeno, tako da me ta del zopet mika…Ne vem, no, saj je Šolza zanimiva in ima nek čar, me pa ni ne vem kako navdušla, tako da bomo vidli za naprej kako boIščem kakšen zalivček s kristalno čistim morjem, če katera od vaju pozna kaj takega, bi prosila za informacijo. Hvala zaenkrat in LP

Irencca, mirima, lahko mi pišeta tudi na mail

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close