otok rab
Mi hodimo v kraj Banjole pri kampu Padova III. Je blizu do plaže plaža je super je v senci ali pa na soncu kot ti paše. Mamo 150 m do plaže. Trgovin bifeji gostilne v bližini. Do mesta 20 min. hoje ob obali. In apartma je tudi super, tudi cenovno. Meni je tukaj najbolj lepo. Pa tudi zaradi tega ker greš lahko v mesto peš ti ni treba z avtom ker moraš potem parkirišče iskat ga plačat in pazit kje parkiraš da ti ga pajek ne odpelje.
Tudi jaz ti priporočam Banjole in to ob kampu. Poglej app. Špoljar, 1. vrsta ob morju, izredno lepi, pa malo dražji. Hitro razprodani, tako da je treba pravi čas rezervirat.
Sicer pa nikakor ne Supetarska Draga, se nimaš kje kopat, Lopar je sama mivka. V poštev pride edino še Barbat, ampak treba je bit previden pri lokaciji rezervacije. Imajo namreč samo eno malo plažo pri cerkvi, vse druga je tako tako – privezi za čolne, pomolčki in kamenje.
Tudi Banjole so razvlečene visoko nad kamp in nad kampom jaz ne bi rezervirala app., zato bodi previdna pri izbiri. Za zelenje sem pa že pozabila, je že dolgo tega, kar sem bila tam. Prav veliko ga milsim, da ni nikjer.
Par let nazaj smo bili na žalost tudi mi na Rabu.Plaže so grde,verjetno najgrše na celem jadranu.Ljudje skrajno neprijazni do slovencev.Tista njihova “rajska plaža”pa je res nekaj najgršega,kar sem videl na Hrvaškem.Nočem vam dajati lažnih informacij,vandar za ta denar raje pojdite v Grčijo,Španijo,Italijo,Malto,Tunizijo,Turčijo,Egipt,Romunijo,Bolgarijo,Ciper…Ne Ne vem,kako da smo Slovenci toliko nerazgledani,da takoj ko nekdo reče morje,pomislimo na Hrvaško.Dejstvo je,Hrvaška je draga in neprijazna do slovencev.pika
hela,
ne poslusaj osebe solis24, ki tule ( ne prvic) kdovezakaj pise iz neke obsedene averzije do hrvaske obale. Ce bi vsaj hvalil najlepse dele Grcije, Sardinije ipd, ampak ko postavlja pred hrvaske otoke celo Romunijo, Bolgarijo, razna betonska hotelska mesta v Tuniziji, Egiptu, se pa razum konca.
Rab je lep otok z dolgo turisticno tradicijo ( angleski kralj Edvard VIII je tu pred vojno pricenjal z naturizmom). Ni med cenejsimi destinacijami na Jadranu, a tudi ne drag kot Dubrovnik, Hvar, Makarska ali Bol. Med gosti prevladujejo italijansko in nemsko govoreci.
Mestece Rab je izredno slikovito, ob zgodovinskih spomenikih na visokih skalah nad bistrim morjem imas lepe parke za sprehode in dolg panoramski lungo mare promenado preko treh zalickov Padov v smeri Banjole, Barbat.
Sredi sezone je v blizini mesta v podrocju Padov I, II in III in naprej zelo natrpano kopalcev in voda ni super cista, pa tudi sence ni na pretek ( vsekakor vec kot na sosednjem Pagu). Sosednji Barbat je sploh bolj brez pravih plaz in prevladujejo pomoli ter privezi za colne. Proti vzhodu otoka imas tu eno lepo plazo Pudarica.
Alternativna dela otoka sta vsaj dva. Sever ( gleda proti sv.Grgurju in Golem otoku) z Loparjem- rajsko plazo in San Marinom. Na ogromni rajski plazi v mivki in zeloooo plitvi ( pogosto kalni) vodi uziva poleti nebroj malih otrok. Ni okus za vsakogar, moj ze ne. Menda so v okolici nekatere bolj samotne in tudi lepe, pretezno mivkaste plaze. Potem je tu se juzneje obmocje Supetarske drage s tudi bolj mivkastim in plitvim morjem.
Tretji predel je pa jugozapadno od Raba ( okoli 3-8 km). Podrocje polotoka Frkanj ( tu je hodil omenjeni Edvard VIII), Suhe punte, Kamporja. Pretezno porasceno z borovci, torej z veliko sence do obale, ki je v glavnem kamnita, a se najde tudi prod, droben pesek in nekaterih uvalah mivka in zelooo cisto vodo. V Suhi punti je turisticno naselje ( z lepimi potmi ob obalah in med borovci), sicer je pa v glavnem divjina in ni guzve, ponekod celo samota. Ne vem, kako je tu z apartmaji ( nekateri v Suhi punti so bolj nizek nastanitveni standard). Vsekakor jaz verjetno odhajam z druzino ( dva malcka) pred glavno sezono v Hotel Carolina ( ***/****) z najlepso lokacijo Suhe punte, dobrimi ocenami gostov zadnjih let, zlasti po prenovi in ugodnimi cenami ( pod 300 EUR teden PP).
Zelim ti lep dopust
laurusnobilis
Nekaj vrstic nižje sem Sardinijo zelo pohvalil.In otok Rab se za skoraj isto ceno ne more primerjati niti pod razno.Glede na to,da praviš,da sem sovražen do Hrvaške je res,ker imam slabe izkušnje predvsem z domačini.Drugače je tudi meni všeč otok Krk,Pag,Brač,Makarska,samo ni tisti pravi občutek.da si na dopustu,ker imaš nonstop neke probleme z domačini in njihovo ignoranco.Sploh če si slovenec.Pa sploh nisem konfliktna oseba.Raje dam 200 evrov več in grem na Sardinijo že tretje leto.
hela,
mogoce zaradi dolzine nisem bil cisto jasen. Ce isces del Raba, ki ima veliko zelenja in s tem veliko sence ( pa tudi vec miru, npr. v lepih samotnih uvalah kot je Cifnata), potem je primeren le del, ki ga opisujem na koncu kot Frkanj, Suha Punta, Kampor oz. natancneje polotok Kalifront, ki je v velikem delu razglasen za naravni rezervat. In se popravek: ce je Suha punta pretezno pod zasajenimi borovci je sicer osnovno drevo zimzeleni hrast.
http://www.imperial.hr/hrv/padova3.htm
Evo tukaj mal poglej o kampu Banjol. Če te še kaka slika zanima mi pusti meil ti pošljem slike.
lp
Ste pozabili naslova Rajska kanalizacija.Lani so o tem pisali v “Starševskem čveku”.Prav slike si si lahko ogledal kako teče kanalizacija direkt po rajski plaži v morje.Zato pa imajo vsako leto tam probleme z želodci posebej otroci,ki devajo v usta to svinjsko vodo.V tej plitvini se vse sorte nabira
pogledati:
Solis24,
ne vem zakaj toliko kritiziraš vse kar je v povezavi s hrvaško obalo.Mi smo bili pri omenjenem Željku Saničuću, res je na sliki videti, da je betonska plaža toda to je slikano z njegovega apartmaja. Malo bolj levo pa je ogromna plaža z mivko – pa ne takšno kot na Rajski plaži, ki peče in se te prijemlje ter ti jo nosi v obraz in vsepovsod. Res super kotiček za otroke, malo bolj je problem za odrasle, ki hočejo zaplavati saj morajo kar precej daleč, da lhko sploh zaplavajo.
Vsak ima pač svoj okus, jaz recimo ne komentiram, če nekdo pohvali kraj, kjer sem bila že tudi sama, meni osebno pa ni bilo všeč.
Sto ljudi sto čudi.
Solis24,
ne vem zakaj toliko kritiziraš vse kar je v povezavi s hrvaško obalo.Mi smo bili pri omenjenem Željku Saničiću, res je na sliki videti, da je betonska plaža toda to je slikano z njegovega apartmaja. Malo bolj levo pa je ogromna plaža z mivko – pa ne takšno kot na Rajski plaži, ki peče in se te prijemlje ter ti jo nosi v obraz in vsepovsod. Res super kotiček za otroke, malo bolj je problem za odrasle, ki hočejo zaplavati saj morajo kar precej daleč, da lhko sploh zaplavajo.
Vsak ima pač svoj okus, jaz recimo ne komentiram, če nekdo pohvali kraj, kjer sem bila že tudi sama, meni osebno pa ni bilo všeč.
Sto ljudi sto čudi.
Tri leta sem v predsezoni in posezoni delala na Rabu kot animatorka. Bolj mi je pri srecu južna dalmacija – tam sem bila v sezoni vendar kar mi je ostalo od Raba je predvsem en kup prijateljev, ki so mene in moje goste vedno prijazno in nad vse dobrodošlo sprejeli. Tako, da kar se Raba in Rabljanov tiče samo pozitivne izkušnje. Je pa drugače zame Rab ena faj destinacija za podaljšan vikend v predsezoni-ali po sezoni. Blizu je, lahko se organizira kakšne izlet npr, na Goli otok oziroma kakšen ribolov, sprehodi po njihovem mestu. tako, da jaz sem imela ogromno skupin čet- nedelja in samo enkrat npr. od 1000 gostov se je našel eden, ki je imel pa res z vsakim natakarjem, receptorjem, sobarico probleme celo na trajektu se je z nekom skregal in na koncu še z mano. In temu so seveda vse krivi Hrvati.
Rab je super, sploh padova I, II, III. Z družino sem hodili na Rab 25 let za glavni dopust, vmes smo skočili še kam drugam, da spoznnaš še kaj drugega, ampak meni je Rab osebno še vedno ena izmed najljubših destinacij. Po dveh letih se mi je zopet stožilo po Rabu, tako da se naslednji teden zdaj vračam tja s svojo družino.
Meni osebno je najbolj všeč Banjol, kjer imaš vse na dosegu roke in cel dopust ne rabiš avta. Voda je zadnje 4 leta veliko lepša kot nekoč, ker so že uredili težave s kanalizacijo…Drugače pa priporočam apartmaje od železarne štore (storkom ima počitniški dom na rabu) in apartma od pende josipa, ruže padovan in še veliko lepih je, glavna prednst le-teh pa je, da si dejansko na plaži 🙂 pa lep konec poletja vsem skupaj.
hela
.Prosim kakšna je bila iskušna v tem apartmanu, /kamp padova 3/(nasplošno v Banjolae……..http://www.rab-insel.de/main.php?lng=kroa
hvala za namige…..
Forum je zaprt za komentiranje.