otok Lefkas
v mesecu juniju 2008 sem letoval v hotelu Alexandros. stanje za -1. ne priporočam ga nobenemu. Vsi ki smo tam letovali preko kompasa smo podali pritožbe. destinacija je bila sicer v programu prvič. Kot sam otok in ostale destinacije je čudovit in ga priporočam vsem tako v lastni režiji kot preko agencij, vendar ne s kompasom in ne v hotel Aleksandros.Letos grem na isti otok v lastni režiji z osebnim avtom, kar ni velik strošek, s trajektom iz Benetk do Lefkade, nato pa na zahodno obalo v avtokamp ali privat prenočišča, ki so v primerjavi z agencijami veliko cenejša. Grem za 14 ali celo 21 dni in po mojih izračunih porabim toliko, kot da bi letoval preko agencije s polpenzijonom 7 dni. lp. če vas še kaj zanima vprašajte, ker otok poznam.
S fantom načrtujeva poletne počitnice v lastni režiji z avtom.Lani sva sla tako na Korziko in je blo res super…letos pa iščeva možnosti za kakšno drugo destinacijo:)Midva bi šla za 1 teden na Lefkas nato pa še na Kefalonijo. Vem, da je veliko lepši zahodni del Lefkasa pa me zanima če ma kdo izkušnje na tem delu s campi in pa predvsem cenami campov (npr. 2osebi + avto)ali pa apartmaji in cenami!?
Če te zanima za Korziko imam kar nekaj campov, ki ti bi jih lahko predlagala..ker sva se midva skoraj vsak dan selila, saj sva v 10ih dneh obkrožila cel otok. Je pa res da nisva bila skoraj nikjer cisto ob morju, mogoče 1x..sva pa zbirala predvsem cenejše campe ker se cene lahko kar precej razlikujejo. Na splošno pa je Korzika poceni za campirat(no vsaj meni se je zdelo glede na Hrvaško), če se prej mal pozanimaš kje je ceneje. npr. za 1dan bivanja za 2osebi + avto z vsemi taxami je od 16-20 € na dan. Če pa si želite živahnih krajov,po tem kar sem js doživela Korzika ni glih pravi naslov. Mogoče je potem še najbolj za vas zanimiv Bonifacio…ampak plaže so pa res izjemne.
V Agios Nikitas sem bila lani junija. Sicer sem bila v sosednjem hotelu Kalypsso, cca 10 metrov od Odisseya. Vasica Ag. Nikitas je super, v štacunah dobiš vse, od hrane, pijače, sladkarij, kozmetike, zadeve za na plažo, kot so brisače, ležalke, zložjivi stoli in ležalniki, senčniki….Meni se ni zdelo tako zelo drago, mogoče cca 10% dražje kot v SLO, ampak sej ne greš v mega shopping :))
Sem prebrskala cel otok, ampak sem se odločila, da grem letos junija spet v Ag. Nikotas. Tudi jaz grem letos v Odisseya, je fajn hotel, pa bazen ima, če je komu to pomembno. Jaz imam raje bolj skromne in manjše objekte za nastanitev, kjer dobiš več domačnosti in pristnosti.
Avto smo rezervirali preko neta in nas je čakal na letališču.Ob povratku smo ga tam tudi pustili. Pri Kompasu smo vzeli samo letalske karte, ostalo smo urejali sami. Apartma smo iskali na licu mesta, ker smo želeli bivati v Vasilikiju, ki ga naše agencije ne tržijo, pa tudi cenovno je bistvena razlika.
@Lefkass
Aj še rent a car: tam na začetku vasice Ag. Nikitas je ena mini hiška, kjer ima sedež Budget(debel masten napis, ne moreš zgrešiti), avto Punto s klimo (brez benza), za 4 dni “full insurance” = 108 €. Sem našla celo litek: BUDGET, Branch Office, Ag. Nikitas, tel: 0030-2645 097 088, E-mail: leventop@otenet.gr
Pa fanj se mej :))
lp
kadj se zacne Predsezona in kdaj posezona? Rad bi ujel normalne temperature, pa nisva za pretirano gužvo.
zanima me kako je konec avgusta, zacetek septembra? temeperatura zraka, vreme, cene letals.kart
Ajda 70.: PO ČEM JE POSEBNA vasica Vasilikij?
Vsi zelo hvalite, agios Nikitas, bova sla kar pogledAT
LP M
Vasiliki v bistvu ni nič posebnega, je bolj mirna vasica, v glavnem pa na ta konec hodijo surfarji.Nam je bilo všeč, ker ne maramo gužva in hrupa. Če imaš avto je s te strani tudi boljše izhodišče do vseh ta lepših plaž. odvisno, kaj od dopusta pričakuješ.
Agios Nikitas nas ni navdušil, čeprav je kot izhodišče tudi ok, v Nidri, ki ga imajo največ v ponudbi naše agencije, pa ne bi šla pod nobenim pogojem. Ampak vse to je res stvar okusa in interesa. Če iščeš zabavo in gužvo je pa Nidri in okolica Lefkade zate bolj primerna izbira.
Mi na vseh otokih izbiramo predvsem destinacije, ki jih naše agencije nimajo v ponudbi.
v začetku septembra so temperature še vedno do 30 stopinj, voda topla, skratka, če nimaš šolo obveznih otrok je to idealen čas za dopust. Če tvegaš in čakaš še last minute za letalske karte si pa sploh zmagala. Mi jih običajno kupimo že kar nekaj prej. Zihr je zihr :))
Forum je zaprt za komentiranje.