Najdi forum

otok Krk

Pozdravljeni!

Razmisljamo, da bi letos odfrcali na otok Krk. Ker ga ne poznamo, vas sprasujem v katerih krajih so pescene plaze. Nasa dva palcka pac rada gradita gradove :)).
Hvala za pomoc in lep dan vsem!

M.

Ena je v Šilu.

In ena je v Baski. Kao najlepsa in najvecja, ful znana in vse… Sicer Baska kot mestece nama je bila cisto vsec, tako za vecerni sprehodek, plaza pa… Nisva pac privrzenca plaz, kjer so hise 5m stran, kjer je precej guzve, ni sence ipd.

na krk hodmo že 10 let, sicer niti v šilo niti v baško (kjer so res peščene plaže) ampak prav v mesto krk. z baško mam velik izkušenj in ti loh pravim da je plaža dolga, peščena, torej za malčke idealna. majo še neke tobogane in podobne zanimivosti, je pa še neki slabih stvari: v baški ~vedno~ piha, zato so pogosto tudi valovi visoki (morda niti ne tok primerno za malčka?), zelo malo je naravne sence (na plaži je praktično ni), pa če planirate ostati v kampu je tut bl slabo s senco (kar zna bit precej nadležno še posebej če ste z majhnimi otroci). za hotele pa nevem… sicer pa dobra stvar krka je to da je blizu in se ni treba 7 ur vozit koker v dalmacijo…

Plaza v baski je res dolga, vendar kaj posebej pescena za gradnjo gradov ni, vsaj ne v celotni dolzini, mislim da na skrajnem desnem delu malo bolj. Koliko se je jaz spominjam, je vsaj v vecjem delu posuta z drobnimi kamni, ki kar fajn pikajo.
Tudi nekih posebno velikih valov v zadnjih letih kar sem tam bil ni bilo.

Drugace je po mojem bolj idealna plaza za gradnjo gradov za malcke v loparju na rabu, ki pa je res malo juzneje od krka. Tam je voda plitva dalec na okoli in prava mivka, kjer pa res z uzitkom hodis. Slaba stran pa je, da povsod pada, tudi ko se vrnes v apartma, hotel ….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close