Otok KOS GRČIJA
Kaj pa če bi dala KOS GRČIJA? Meni je vrglo en kup zadetkov ven http://med.over.net/forum5/search.php?151,search=kos+gr%C4%8Dija,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL
Pozdravček s Kosa 😛
Mi smo bili Na otoku Kos pred dvema letoma in smo bili nad njim navdušeni, tako da ga bomo še kdaj obiskali.Sam otok spada med manjše otoke in živi od turizma, kot večina Grških otokov. Na njem je veliko možnosti za kolesarjenje, surfanje in druge vodne športe, terme (v morju),antične znamenitosti, dosti možnosti za nočno življenje in dobre avtobusne povezave (vstavljajo pred hoteli). Ljudje so prijazni, dosti je priseljenih Angležev.
Ojla, na Kosu sem bila leta 2006 in sem bila čisto navdušena. Hotel smo imeli 3 km iz centra mesta Kos, kar je bila prava odločitev, sej je v mestu gneča in veliko betona. Samo mesto Kos ima zelo lep stari del, z obzidjem-podobno kot Rodos, ogromno drevo še iz časa Hipokrata. Na otoku je zelo veliko za videt. Na izlet po otoku greš lahko tudi s skuterjem, v enem dnevu vidiš skoraj večino otoka. Na izlete smo hodili v lastni režiji, brez agencije, sami smo rezervirali hidrogliser do Turčije – Bodrum, več kot pol ceneje kot je ponujala agencija.V bodrumu pa lahko sam raziskuješ po bazarju.
Spominki so veliko cenejši v pristni grški vasici Zia kot v mestu ali drugod po otoku.
Obvezen ogled naravnih term v morju.
Kefalos je fascinanten, na tem delu otoka sicer močno piha in so tam predvsem surferji, je pa morje turkizne barve in ob plaži je otoček s cerkvico.
Jaz sem bila res navdušena in se bom tja še vrnila.
Bili smo v hotelu Continental Palace in moram pohvaliti hrano, ki je bila za prste polizat, res nekaj nenormalnega za hotel. V nobenem hotelu, pa sem bila že v mnogih ni bila hrana tako dobra.
Ojla, na Kosu sem bila leta 2006 in sem bila čisto navdušena. Hotel smo imeli 3 km iz centra mesta Kos, kar je bila prava odločitev, sej je v mestu gneča in veliko betona. Samo mesto Kos ima zelo lep stari del, z obzidjem-podobno kot Rodos, ogromno drevo še iz časa Hipokrata. Na otoku je zelo veliko za videt. Na izlet po otoku greš lahko tudi s skuterjem, v enem dnevu vidiš skoraj večino otoka. Na izlete smo hodili v lastni režiji, brez agencije, sami smo rezervirali hidrogliser do Turčije – Bodrum, več kot pol ceneje kot je ponujala agencija.V bodrumu pa lahko sam raziskuješ po bazarju.
Spominki so veliko cenejši v pristni grški vasici Zia kot v mestu ali drugod po otoku.
Obvezen ogled naravnih term v morju.
Kefalos je fascinanten, na tem delu otoka sicer močno piha in so tam predvsem surferji, je pa morje turkizne barve in ob plaži je otoček s cerkvico.
Jaz sem bila res navdušena in se bom tja še vrnila.
Bili smo v hotelu Continental Palace in moram pohvaliti hrano, ki je bila za prste polizat, res nekaj nenormalnega za hotel. V nobenem hotelu, pa sem bila že v mnogih ni bila hrana tako dobra.
Pozdravljeni!
Na Kosu sem bil letos.
Zelo lep otok vendar se že uvršča med tiste bolj turistične. Meni je bil najbolj všeč Kefalos. Res je, da vsepovsod kar oprecej piha – takšna je pač Grčija. Na otoku je precej ostankov iz antike, rimskega obdobja in srednjeveške zgodovine. Lepe plaže, okusna hrana, prijazni ljudje (gostinci so večinoma uvoženi iz različnih evropskih držav) in bogata ponudba raznih izletov in dejavnosti. Skratka je dober primer grškega otoka, kjer vsakdo najde nekaj zase.
Motil me je edino precej gost promet v Kosu in okolici, pa tudi od vasice Zia sem pričakov nekoliko več avtentičnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.