Otok Hvar!
Naj me kdo razsvetli: zakaj morate vedet cene iz restavracij vnaprej, preden kam greste? Pa saj to pol vidiš, ko si tam. Al si tud že vnaprej splanirate, kdaj in kam boste šli ven jest in za koliko denarja?
Sploh je pa logično, da so cene od-do, zelo različne – kot tudi v Ljubljani in povsod, kjer imajo več kot eno oštarijo.
Blatammmmm: gremo v Vrbosko, ampak bi potem radi tudi malo raziskovali otok, pa me zanima, če kdo kaj priporoča. Sej napisanega je dovolj, samo vseno rada prisluhnem osebnim izkušnjam.
Če greš: vem, da so tam elitne restavracije in da je tam veliko smetane, ampak nekje sem zasledila, da so tudi restavracije za “navadne smrtnike”.
..ma ja..pa jade,….mi smo šli eno leto v kamp pred Jelso, v Jelsi se je dalo jest v restavraciji primerljivi cenam pri nas, naslednje leto smo šli pa na drug konec v Ivan Dolac,…sem brez besed,…najlepša plaža, sa o vodi ne govorim,…restavracija super in normalne cene,…letos pa smo bili na SLO obali.
Vsekakor priporočam Ivan Dolac,…
LP
Mesto Hvar je seveda za pogledat, če si pa predolgo tam, te pa lahko zaradi cen prične boleti glava :)) Če pa radi opazujete jahtice, je pa seveda najboljša destinacija za sprehod.
Stari Grad je tudi čisto lepo in zanimivo mesto za pogledat in od Vrboske oddaljeno kakih deset km. Če greš proti hotelom, se pa da tudi čisto pelo in spodobno kopat.
Kar se pa cen tiče v restavracijah, si pa z menoj ne boste veliko pomagali, ker mene možek še na kapučino ne pelje :)) ((
Se pa prešvercam sama, ampak o tem kdaj drugič.
Meni osebno je Hvar všeč, ampak Mljet pa še bolj!!
Hvar je super. Mi smo bili tam v začetku julija. Vse glavne informacije si že tako dobila. Kljub temu, da je mesto Hvar res 20%-30% dražje, kot ostala mesta na otoku, priporočam ogled, ne bo vam žal. Jaz lahko priporočam dve (cene normalne) restavraciji v samem Hvaru, če vas bo zaneslo tja. Ena je tik ob avtobusni postaji (nekaj na A…), zelo široka ponudba. Druga je Marinero, takoj nad ”štanti”, morska hrana. Če te zanima še kaj pa le vprašaj. Lepo se imejte!
lp, Meta
Sveta Nedilja Skalinada:
http://www.skalinada-apartmani-hvar.hr/hr/page.asp?nav=01
in še in še – na Hvaru je vse lepo!!!
Pozdravljene poznavalke Ivan Dolca!
Bila tam pred 10.leti. Bilo mi je krasno, a žal me je tisti tunel spravljal v paniko.Moj mož pa vsako večer rinil nekam v kak obljuden kraj na sprehod…gledat observatorij, pa na koncert v
Me zanima, a je zdaj prevozen v obe smeri?
Je asvaltiran?
A še vedno, ko pripelješ ven zagledaš prepad?
Koliko zvezdic bi dale apartmajem in hrani?
Hvala in lep dopust!
Za tiste, ki še niste bile, tudi Pašman , Ugljen, Mljet-pa sploh, imajo svoje čare:)))!
Zdravo Binča!
V Vrboski smo letovali zadnja 4 leta, letos pa smo na žalost morali tik pred zdajci odpovedati termin. Vrboska je meni najlepše mestece na Hvaru. V mestu ni plaže, imaš pa nekaj manjših zalivčkov s senco proti Jelsi, na drugi strani zaliva pa je večja peščena plaža ob Kampu, kjer je veliko sence. V Zavali in Ivan Dolcu, na južni strani otoka, ki sta zelo popularna med Slovenci, je manj sence, ker se sonce čez dan nizko upre proti plaži. Meni je zelo všeč uvala Zarače (ob mestu Hvar), ki sicer nima sence, ampak moraš imeti marelo ali pa jo najameš pri gostilnici na plaži. Tu so ca 3 gostilne, meni najboljša je tista, ki ima full lepo leseno teraso z visečimi mrežami in prekrasnim pogledom na morje. Drugače pa je zelo lepo tudi od Jelse naprej, zaliv Grebišče ali nekaj podobnega, z mivko na plaži in zaliv pri zapuščenem “Beograjskem odmaralištu”, Lepa je tudi uvala Pokrivenik, kjer so snemali film Bratovščina Sinjega galeba, pa še ena naprej od tega zaliva, kjer je dobra pizzeria, nekaj appartmajev in lep zalivček, samo je zelo ovinkasta cesta od vrha navzdol, prav tako je ovinkasta cesta do zaliva Pokrivenik. Sučuraj na jugu ni nič posebnega. So pa lepi zalivčki v okolici Bogomolja. Kar se tiče mesta Hvara, je čež dan peklensko vroče, gužva podnevi in ponoči, šla bi večkrat, če bi bila sama, brez otrok. Mi smo se šli dvakrat v 4 tednih sprehodit zvečer in dvakrat čez dan, ko smo šli z ladjico na Paklene otoke. Pakleni otoki me niso preveč navdušili. Je pa res, da na Sv. Klement nismo šli, ampak samo do zaliva, kjer so apartmaji Meneghelo (upam da sem prav napisala). Bila je gužva, veliko jadrnic, voda kalna zaradi mivke, ki se dviguje in vseh teh jadrnic. Po potkah veliko žeblov, ob straneh odpadne deske, delovalo je po dalmatinsko, neurejeno. Je pa baje zelo lepo na Sv. Klementu ter tam, kjer je konoba kod Patka (tam se zbirajo sami slavni). Priporočam pa ti, da greš iz Zavale, kjer pustiš avto, s čolnom do otoka Ščedro, kjer je ena odlična konoba. Pozabila sem ime, mislim da je »Kod Ive«, ampak če v Zavali vprašaš ti bodo povedali. Vodita jo mož in žena in ta gospod sam razvaža turiste dopoldne tja in proti večeru nazaj. Ješ odlično (predvsem rezanci z Jastogom so super) in se kopaš v prekrasnem zalivčku. Drugače ima Vrboska ca 5 gostilnic – Lem, Škojič (mi smo običajno jedli tu), Gardelin, dve v marini, sta še dve trgovini…Cene se mi tu niso zdele visoke, normalne. V Vrboski tudi ni pretirane gužve, zvečer se malo sprehodiš, kaj poješ ali greš na sladoled. Imajo še eno manjše otroško igrišče, je bolj za miren dopust. Obvezen ogled v Vrboski, če vas zanima je, cerkev, prenovljena v baročnem slogu z neprecenljivimi slikarskimi deli ter ribiški muzej. Mah, za videti je precej, za vsakogar nekaj, od lenarjenja, raziskovanja do nočnega življenja. Simpatična za večerne sprehode sta tudi Starigrad in Jelsa (imajo btw trampoline, prav tako v Jelsi), z več restavracijami, trgovinicami, tudi koncerte klasične glasbe prirejajo. V Zalivu Basina letuje veliko Slovencev, vendar si ga mi nismo ogledali. Na severnem delu otoka so še manjše uvalice Jagodna, Lozna. So zelo lepe, z apartmaji. Potem je še ob mestu Hvar še zaliv Milna, kjer je sicer večja gužva, veliko apartmajev,je pa večja plaža z manjšimi kamenčki. Meni pa sicer Milna ni všeč. Tudi Ivan dolac in Zavala me ne pritegneta. Pa imata prekrasne plaže, Moti me predvsem to, ker sta kot bi bila odrezana od sveta, ker moraš iti vedno čez “horor” tunel. V Zavali je super apartmajska hiša Skalinada, nudijo tudi hrano, imajo lastno plažo. Ta mi je pa všeč, ampak Vrboska je Vrboska…. V Sv. Nedjilji je odlična vinarija. Vredno obiskati, če si ljubiteljica vin. Dobra konoba oz. gostilna je tudi v vasi Vrisnik, lepo pa je tudi videti staro vasico Humac (preberi si na netu). V Humcu je konoba, ampak dela, če se najaviš, imajo pa baje dobro hrano. Aja, če imaš otroke je dobro vedeti, da je ZD z lekarno v Starigradu (zelo prijazni) ter novi ZD v Jelsi (tudi preizkušeno zelo prijazni, odlična izkušnja z dr. Rojnica Marinom, ko je bil dosegljiv 24 ur na dan ko je imela hči visoko vročino več dni, sam je več dni večkrat poklical, tudi ob 23.00, kako je z njo. Tega nisem doživela pri nobenem dr. v Lj.). Odlično depilacijo in masažo imajo preverjeno v Jelsi v hotelu Hvar (ex Mina), cene enake kot v Lj. Večji dobro založen nakupovalni center je v trajektni luki, Kerum.
Se opravičujem ker sem ti natrosila lastne izkušnje brez repa in glave. Otok Hvar je super. Imaš nešteto večjih ali manjših prodnatih zalivov. Mi smo tudi vsako leto šli drugam na morje in smo rekli, pa gremo še na Hvar, da vidimo kaj je tako opevanega na njemu. In nas je začaral. Dobesedno. Je prekrasen. In nismo se ga naveličali.
Evo, sedaj je pa res napisnega več kot preveč. Lepo se imejte, uživajte!!!! H.A.
Forum je zaprt za komentiranje.