OTOK HIOS GRČIJA
Gledano z mojimi očmi je Hios č u d o v i t. Je še dokaj prvinski, seveda so to individualna opažanja in impresije.
Gorati del me malo spominjal na Veliko planino in se lahko, glede na vreme voziš tudi ‘čez oblake’, podobno kot se ti lahko pripeti tudi na Lefkasu ko prečkaš najvišje dele otoka. Všeč mi je ker so tukaj v glavnem turisti (poleg Skandinavcev) iz celinskega dela Grčije, torej Grki in zdomci, ki se vračajo na dopust na Hios. Lepo je videti, na primer v Daskalopetri, originalne grške poroke. Seveda tega ni v nobenem turističnem vodniku, ker niso namenjene fircem, če si pa slučajno zraven…
Domačini so zelo, zelo prijazni, topli, vedno pripravljeni na pogovor in tudi pomoč. Ko smo se s kužkom vračali z glavnega mesta domov v apartma, je hotel voznik avtobusa, da ga damo v kletko. Jasno, da jo nismo imeli, ker do sedaj nobeden tega ni zahteval. Pa je starejša gospa dala svoj cekar, da je šel naš kuža v njega in vse je bilo OK.
Kot za vso Grčijo velja SIGA SIGA (počasi počasi), je to tukaj še malo potencirajo. Med delovnikom, to je vse počasi, počasi, nedelja, komaj da se kdo giblje, pustimo sedaj cerkvene obrede in križanje pred vsakim tabernakelnom, tam se premikajo, tudi v avtobusu, se potniki križajo ob mimobežnih religioznih kamnih.
Tako sem v enem parku tudi sam meditiral in oponašal domačine in me ogovori domorodec, bolj podoben komu iz našega klana kralji ulice. Bla, bla bla in pravi, da je župan Hiosa?! No potem sem ga videl na tradicionalnem vsakoletnem turističnem sejmu v glavnem parku v mestu Hios, kako ima otvoritveni govor in sva si ob tem pomahala.
Hotel Agean Dream je v področju Karfasa, ki je najbolj komercialen na celem otoku. Če ste to želeli, boste zadovoljni.
Sem se pa zdilal za najcenejši rent v Karfasu in ga uporabljal vsakič, ko sem bil na otoku.
Forum je zaprt za komentiranje.