otekanje v tej vrocini
Ze kake tri tedne noro otekam, zdaj zadrzujem tudi do 4kg vode, obicajno tam do 2,ampak zdaj je tole noro,sem vsa napihnjena in natecena, po nogah mi pokajo kapilare.
Potem pa slisim z vseh strani, mladi in stari, ne glede na leta, ze vsak ima problem z otekanjem, eni bolj, drugi manj, kar nekaj njih tudi z vnetjem zil na nogah, tudi taki, ki nikdar niso imeli teh tezav.
Kaj se to letos dogaja?
Sama se ne spomnim takega leta, da bi dejansko vsi okoli mene imeli tezave z zilami in otekanjem, tudi pri meni je letos res ekstremno, se nikdar nisem tako otekala.
Kako je z vami?
Kako se borite z otekanjem in pokanjem kapilar?
Cez celo leto pijem 2.5l vode na dan, zdaj v vrocini seveda se vec.
Korone nisem imela, vsaj vem ne, da bi jo prebolela, prav tako nisem cepljena.
Izogibam se soli in oh, tudi na splosno pojem zelo malo oh in hrano solim komaj kaj.
Zanimivo mi je, da te dni skoraj od vsakega, ki ga srecam, poslusam kako je ves natecen, pa jaz recimo sploh ne omenjam, da se tudi sama borim s to nadlogo.
Jaz otekam, ker sem v meni, ker veliko sedim (imam tako delo), pa ko sem utrujena, tudi vročina vpliva.
Na netu imaš malo morje pomagal. Prvo pravilo je, da veliko piješ, da ti ledvice stalno delajo. Druga pomoč so naravni diuretiki – kava je sicer dvorezen meč, a pomaga, pivo (lahko tudi brezalkoholno), peteršilj … Slana hrana ima večji vpliv pri ljudeh, ki imajo probleme z ledvicami, drugače to zdaj ni bistveni dejavnik, ki bi stvari drastično poslabšal.
Primerna, zračna oblačila, obutev, gibanje, ko so temperature znosne (zjutraj in zvečer), redna telovadba, če imaš sedeče delo, redno razgibavanje po možnosti na dvajset minut. Pomemben je tudi počitek …
kaj pa vem210, 28.06.2021 ob 14:46
Jaz otekam, ker sem v meni, ker veliko sedim (imam tako delo), pa ko sem utrujena, tudi vročina vpliva.
Na netu imaš malo morje pomagal. Prvo pravilo je, da veliko piješ, da ti ledvice stalno delajo. Druga pomoč so naravni diuretiki – kava je sicer dvorezen meč, a pomaga, pivo (lahko tudi brezalkoholno), peteršilj … Slana hrana ima večji vpliv pri ljudeh, ki imajo probleme z ledvicami, drugače to zdaj ni bistveni dejavnik, ki bi stvari drastično poslabšal.
Primerna, zračna oblačila, obutev, gibanje, ko so temperature znosne (zjutraj in zvečer), redna telovadba, če imaš sedeče delo, redno razgibavanje po možnosti na dvajset minut. Pomemben je tudi počitek …
Ja, mena! Menstruacijo se imam, a se bo vsak cas nehala, verjetno tidi to botruje letosnjemu prekomernemu otekanju.
Rekreacija tudi meni pomaga, a zadnjih nekaj tednov casovno ne uspem, vmes em imela par easy dni in sem vsak dan hodila najmanj eno uro, se mi je takoj poznalo na bolje, teh zadnjih nekaj dni pa samo stajanje na enem mestu ali sedenje in rezultat so noge kot dva hloda.
Forum je zaprt za komentiranje.