Osterhazi (??) rezine
Včeraj je v Avstriji sestra jedla Osterhazi rezino (pravzaprav dve 🙂 ) in se je je lotila prava nostalgija – kako tega pri nas več ni za dobit…
A pozna kdo te rezine? Na kulinariki in na tem forumu nisem našla nič, vendar je možno, da sem kaj narobe napisala. Rada bi recept, ker je imela pred kratkim RD in bi bila verjetno vesela kakšne takšne torte…
LP
Esterhazy rezine
9 beljkov, 3 van. slaskorje, 36 dag sladkorja, 45 dag zmletih lešnikov
krema: 1.5 vr. vanilijevega sladkorja, 3/4 l mleka, 5 dag sladkorja –
50 dag margarine ali masla, 10 dag sladkorja v prahu, 2 van. sladkorja, 9 rumenjakov, rum
Obliv: 20 dag sladkorja v prahu, sok 1/2 limone, 1 beljak, – malo čokoladnega obliva
1. 2-3 pekačev namežemo in pomokamo, vklopi pečico na 225C
2. Stepi beljak v trd sneg, zatepi vanj sladkor in van. sladkor, rahlo primešaj zmlete lešnike
3. Maso namaži na 1/2 cm na debelo na pekače, peci cca. 10-15 min.
4. Vzami iz pečice, takoj prekucni na prtiček, razdeli na 2ali3 dele
5. Speci ostale mase
6. Skuhaj puding za kremo in ga ohladi
7. Zmešaj margarino s sladkorjem v prahu, vanilijem in rumenjaki, dobro stepi, po žlicah primešaj ohlajeni puding in primešaj rum po okusu
8. Lešnikove plošče namaži in sestavi s kremo
9. Čokoladni obliv raztopi nad soparo, zmešaj sladkor v prahu, beljak(ne ves, po potrebi ga dodaj), in limonin sok za obliv
10. rezine oblij, z raztopljenim čokoladnim oblivom nariši črte, z noževim robom oblikuj mrežo (povleci ravno obratno kot čokoladne črte(navpično-vodoravno), kot, da bi risal kvadrate)- včasih je polje nekaj minut počakati predno vlečemo z nožem ne pa predolgo
11. Obliv pusti samo na pol posušiti, porcijoniraj
Tako smo mi delali v šoli rezine, upam, da so prave in, da ti uspejo, pa lep sobotni pozdrav iz Kamnika.
Forum je zaprt za komentiranje.