Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Osterhazi (??) rezine

Osterhazi (??) rezine

Včeraj je v Avstriji sestra jedla Osterhazi rezino (pravzaprav dve 🙂 ) in se je je lotila prava nostalgija – kako tega pri nas več ni za dobit…

A pozna kdo te rezine? Na kulinariki in na tem forumu nisem našla nič, vendar je možno, da sem kaj narobe napisala. Rada bi recept, ker je imela pred kratkim RD in bi bila verjetno vesela kakšne takšne torte…

LP

Ni Osterhazy, ampak Esterhazy. Evo slikce:

A je to to, kar isces?

Urša, hvala za link, vendar ga ne morem odpreti. Mislim, da je kriv rač., na katerem sem (kaka nastavitev). Btw. tudi funkcija copy paste mi ne dela ?! Mogoče kdo s kako idejo, kaj bi to bilo?

Kakorkoli že, zvečer bom doma in sporočim takrat, če misliva isto stvar.

Hvala in LP

Sem se malo probala na webu najt kaksen recept, ampak so zal samo v madzarscini ali spanscini:

Mogoce znas pa spansko in si lahko pomagas s tem ta drugim receptom?

OK,no upam, da sem nasla pravo zadevo. Me pa zdaj do ponedeljka ne bo vec online, tako da se ne jezit, ce ne bom takoj odgovorila na tvoj post. 😉 Cao!

http://www.geocities.com/Heartland/Ridge/4915/torte/esterhazi_torta.html

maybe?

Nyah

Hey Staša!
Oprosti, da te kar tu nagovorim. Precej sem bila odsotna. Mislim, da si mi medtem napisala nekaj o MCT olju? Da se ga lahko ponovno dobi? Kje? Lahko mi tud kr na mejl odpišeš.
Hvala deklica:)

Barb, pozdravček po res zelo dolgem času. Sem te že prav pogrešala pa verjetno še kdo.

MCT se res da ponovno dobiti in sicer od Matika.

LP

Da, Urša, to je to – izgled se 100% sklada s tisto tortico oz. rezino, ki jo je jedla moja sestra. Sedaj tudi vem od kod ime Esterhazy – mene je namreč bolj asociiralo na velikonočnega zajčka (od tod moje poimenovanje “Osterhazi”) 🙂

Hvala za linke, tudi tebi, Nyah. Bom sprobala.

Pozdravček vsem.

Uf, ti si pa še večji ponočnjak kot jaz:))
Hvala za informacijo. Pred časom sem ga pri Matiku že iskala pa so imeli samo nek Kokodex, ki je MCT v prahu, prodajalec pa me je čudno gledal, zakaj bi si želela the real thing.
Je pa lepo, če te pogrešajo:)
LP Barb

Esterhazy rezine
9 beljkov, 3 van. slaskorje, 36 dag sladkorja, 45 dag zmletih lešnikov
krema: 1.5 vr. vanilijevega sladkorja, 3/4 l mleka, 5 dag sladkorja –
50 dag margarine ali masla, 10 dag sladkorja v prahu, 2 van. sladkorja, 9 rumenjakov, rum
Obliv: 20 dag sladkorja v prahu, sok 1/2 limone, 1 beljak, – malo čokoladnega obliva

1. 2-3 pekačev namežemo in pomokamo, vklopi pečico na 225C
2. Stepi beljak v trd sneg, zatepi vanj sladkor in van. sladkor, rahlo primešaj zmlete lešnike
3. Maso namaži na 1/2 cm na debelo na pekače, peci cca. 10-15 min.
4. Vzami iz pečice, takoj prekucni na prtiček, razdeli na 2ali3 dele
5. Speci ostale mase
6. Skuhaj puding za kremo in ga ohladi
7. Zmešaj margarino s sladkorjem v prahu, vanilijem in rumenjaki, dobro stepi, po žlicah primešaj ohlajeni puding in primešaj rum po okusu
8. Lešnikove plošče namaži in sestavi s kremo
9. Čokoladni obliv raztopi nad soparo, zmešaj sladkor v prahu, beljak(ne ves, po potrebi ga dodaj), in limonin sok za obliv
10. rezine oblij, z raztopljenim čokoladnim oblivom nariši črte, z noževim robom oblikuj mrežo (povleci ravno obratno kot čokoladne črte(navpično-vodoravno), kot, da bi risal kvadrate)- včasih je polje nekaj minut počakati predno vlečemo z nožem ne pa predolgo
11. Obliv pusti samo na pol posušiti, porcijoniraj

Tako smo mi delali v šoli rezine, upam, da so prave in, da ti uspejo, pa lep sobotni pozdrav iz Kamnika.

Upam, da boš dobila.

LP

Kroki, najlepša hvala za recept. Ko bom naredila, sporočim, kako je uspelo. Res hvala, da si si vzela čas.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close