Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ostanek kruha

Ostanek kruha

Ostalo nam je cca 4 kg črnega kruha (štruce) od sobote. Kaj bi vi naredili oz. ga predelali?

Kruhove cmoke, pa v skrinjo.

Če ostane samo kakšna skorja, krajček, kos kruha, ga posušim in zmeljem za drobtine.
Če pa ostane večja količina, ga razrežem na približno cm velike kocke in dam v zmrzovalnik. Porabim ga za kruhove cmoke, filo za pečenko, piščanca, purana …. Iz zmrzovalnika vzamem potrebno količino kruhovih kock, pustim kakšnih 20 minut, malo prepražim na čebuli v teflonski ponvi in uporabljam kot sveže.
Ravno sinoči smo za večerjo pojedli zadnja dva kruhova cmoka, ki sta ostala od nedeljskega kosila in sta bila narejena iz zamrznjenih kruhovih kock.

************************************ Elastičnost razmišljanja je odvisna od razsežnosti posameznikovega uma!

Če ostane samo kakšna skorja, krajček, kos kruha, ga posušim in zmeljem za drobtine.
Če pa ostane večja količina, ga razrežem na približno cm velike kocke in dam v zmrzovalnik. Porabim ga za kruhove cmoke, filo za pečenko, piščanca, purana … Iz zmrzovalnika vzamem potrebno količino kruhovih kock, pustim kakšnih 20 minut, malo prepražim na čebuli v teflonski ponvi in uporabljam kot sveže.
Ravno sinoči smo za večerjo pojedli zadnja dva kruhova cmoka, ki sta ostala od nedeljskega kosila in sta bila narejena iz zamrznjenih kruhovih kock.

************************************ Elastičnost razmišljanja je odvisna od razsežnosti posameznikovega uma!

Narežem na tanke rezine in pomočim v jajce z mlekom, ki sem ga prej stepla in malce solila. Zlato rumeno zapečem. Potresem s sladkorjem v prahu. Zraven se odlično poda kompot. Ali pa nič ne sladkam in zraven pripravim solato. Dober tek.

Enako kot Zmajček, ga zrežem in dam v skrinjo. Poleg naštetega se take kocke lahko popeče na maslu za h kremnim juham.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vse te stvari jaz delam iz belega kruha. Iz črnega mi pa ni preveč dobro.

Kuharci je ostal črn kruh.

Ja res, zgornji nasveti so mi isto kot da bi v ričet ali pasulj dala kuhat piščančje mesto:-))))))))))))))))))

Kuharca
Posuši ga in zmelji.
Na zimskih sprehodih vzami s sabo kakšno vrečko takšnih drobtin in nakrmi ptičke :)) Bo še največja korist.

Niti najmanj!

Meni so najbolj všeč kruhovi cmoki iz belega + polnozrnatega kruha. In da so v njem še cela zrna…. Njami!!!!!

Vedno se lahko mešata dve vrsti kruha. Verjemite mi! V žlahti imam same gostince, med njimi na evropskem nivoju priznanega kuharja.

Ja, še to: v primeru, da delate filo ali cmoke iz črnega kruha, ločite beljake od rumenjakov. Iz beljakov naredite sneg ter ga vmešajte v maso.

Jaz pa grem na sprehod v park in hranim racke 🙂

Jaz delam vse te stvari iz vseh vrst kruha. Če je to navaden črn kruh sploh ni dileme. Sama uporabim tudi polnozrnatega, tistega posutega z makom ali s sezamom, skratka vse. Verjetno pa bi premislila, če bi imela kakšen ržen kruh, ki je precej “zbit”.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz iz ostankov naredim pecivo iz starega kruha (kulinarika) (kruh, smetana, jabolka, lahko skuta, cimet, jajca, sladkor)
Res pa je, da ga še nisem delala iz črnega kruha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close