Ostanek kruha
Če ostane samo kakšna skorja, krajček, kos kruha, ga posušim in zmeljem za drobtine.
Če pa ostane večja količina, ga razrežem na približno cm velike kocke in dam v zmrzovalnik. Porabim ga za kruhove cmoke, filo za pečenko, piščanca, purana …. Iz zmrzovalnika vzamem potrebno količino kruhovih kock, pustim kakšnih 20 minut, malo prepražim na čebuli v teflonski ponvi in uporabljam kot sveže.
Ravno sinoči smo za večerjo pojedli zadnja dva kruhova cmoka, ki sta ostala od nedeljskega kosila in sta bila narejena iz zamrznjenih kruhovih kock.
Če ostane samo kakšna skorja, krajček, kos kruha, ga posušim in zmeljem za drobtine.
Če pa ostane večja količina, ga razrežem na približno cm velike kocke in dam v zmrzovalnik. Porabim ga za kruhove cmoke, filo za pečenko, piščanca, purana … Iz zmrzovalnika vzamem potrebno količino kruhovih kock, pustim kakšnih 20 minut, malo prepražim na čebuli v teflonski ponvi in uporabljam kot sveže.
Ravno sinoči smo za večerjo pojedli zadnja dva kruhova cmoka, ki sta ostala od nedeljskega kosila in sta bila narejena iz zamrznjenih kruhovih kock.
Niti najmanj!
Meni so najbolj všeč kruhovi cmoki iz belega + polnozrnatega kruha. In da so v njem še cela zrna…. Njami!!!!!
Vedno se lahko mešata dve vrsti kruha. Verjemite mi! V žlahti imam same gostince, med njimi na evropskem nivoju priznanega kuharja.
Jaz delam vse te stvari iz vseh vrst kruha. Če je to navaden črn kruh sploh ni dileme. Sama uporabim tudi polnozrnatega, tistega posutega z makom ali s sezamom, skratka vse. Verjetno pa bi premislila, če bi imela kakšen ržen kruh, ki je precej “zbit”.
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.