ostala brez službe
ah, ne pripoveduj bedarij!!! Nima veze ali je poročena ali samo živi v istem gospodinjstvu s partnerjem. Če ima partner plačo, ki presega cenzus za socialno podporo, potem ne dobi nič, pa če je poročena ali pa ne. Če pa z družinskimi dohodki ne presegajo cenzusa, pa jim pripada.
Ti pa očitno cikaš na to, da če je poročena, ne more zablefirati, da je samska, zdaj pa lahko zaigra samohranilko, če partner spremeni stalno bivališče, je tako?
Sem na istem kot ti. Brezposelna že pol leta. mož zasluži minimalno plačo, ki pa presega minimum, ki je določen za 3 člansko družino, ta pa je 463,60€ (tu nekje), in če zasluži več kot to, žal ne bo pomoči. Pa ne glede, da je laho ta minimalna plača že obremenjena s kreditom, kot je od mojega moža. Tako da nam ostane za preživetje manj kot malo. Ponudili so mi edino, da lahko vložim za enkratno denarno pomoč, torej, da ti recimo plačajo položnice ali kaj podobnega. Ampak, v tem mesecu, ki prosiš, ne smeš met nobenih dohodkov. Oni pa štejejo kot dohodek tudi to (kot so meni), vračilo kupnine, ker smo vrnili neko kupljeno stavar in so mi nakazali vrnjen denar… ne moreš verjet!!!!! Torej, žal, mi smo izpadli in vsak mesec znova izpademo… ker se vedno najde (pri njih) nek izredni dohodek, ki pa nima veze z dejanskimi dohodki…. aja, plus še to, da so nam zmanjšal otroški, namesto da bi nam ga povečal?!?!?!?! Nič od nič!
A tako strogi so tile? Glavno, da futrajo cigane, seveda da zmanjka za delovne ljudi, ki jih nič krive zabrišejo na cesto. Poznam pa raznorazne goljufe, ki vlečejo socialne, samo da so uradno samski. Potem mamice lahko pomrejo od lakote, ljudje božji, pa kaj počnete trije s 600 evri, jaz to še zase ne bi imela dost?
Cenzus za 3-člansko družino je 453 eur. Država smatra, da je ta znesek dovolj, da tri članska družina preživi mesec! Če ima partner 400 eur neto plače, potem boš ti dobila 53 eur socialne pomoči – toliko kolikor pač manjka do 453ih eur. Če sta poročena ali ne, nima veze. Če živite pod isto streho, se upošteva tudi dohodek tvojega partnerja.
Višino otroškega dodatka pa si lahko izračunaš na tem linku http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp.
Pa še to – ko boš prenehala prejemati nadomestilo na zavodu, moraš tudi sama poskrbeti za osnovno zavarovanje!!! Lahko se pozanimaš tudi na občini, včasih ga plačajo oni.
Forum je zaprt za komentiranje.