Ostal sem brez denarja…
Ma ja… Če bi pazljivo prebral moje prispevke, bi dojel, da je bil tip zadet (in to kar precej), kar prav nič ne priča o tem, da se je odločil za kakšno spremembo. To, da je, ko se je oddaljeval od ženske, ki mu ni hotela dati denarja, o njej govoril res grde stvari (bila je vse, samo človek ne), pa potrjuje to, kar sem prej napisala – izgubil je svoj moralni kompas, etična načela, njegova edina vrednota je žal postal heroin.
Glej, ti take ljudi mirne duše obravnavaj prijazno, tudi ljubeče, če želiš, jaz se ob tako nespoštljivem odnosu ne bom ukvarjala z njegovim backgroundom. Poleg tega pa ne spadam med ljudi, ki lahko mirno prenašajo nadlegovanje in nespoštovanje, ali se pa stran obrnejo, češ: “Saj to se mene ne tiče…” Zato na kakršnokoli nasilje vedno odreagiram. Pri večini gre direkt, pri nekaterih se je potrebno pa najprej na varno umakniti, potem pa poklicati policijo, če vidiš, da so res psihoti, ali če so oboroženi, ali jih je pa (pre)več, pa so vsi podivjani (alkohol in kokain je za nekatere jebeno nevarna kombinacija, ker alkohol odpre ventile, kokain jim pa ego nabije). Po več letih dela v klubu prepoznaš profile težakov, nasilnežev in psihotov.
Slabo vest zaradi namišljene zgodbe o ubogem brezdomcu, ki nima za kruh, ali ga je pa nekdo prizadel, pa nabijaj komu drugemu. Če mu/ji le to paše.
Pa lep pozdrav,
tvoj Bav-Bav[/quote]
Ti sploh veš kako izgleda heroin ? Pa, a se ti zdi logično, da bi brezdomec, ki sprašuje na cesti za par centov imel dovolj denarja, da si lahko privošči ta luksuz ? Vedno me spravijo v smeh ljudje, ki mislijo, da so pametni… :>[/quote]
Vem, kako izgleda heroin, in vem, kako izgleda ter zveni zadet junkie. Prepoznam njihove neuravnovešene gibe in značilno junkijevsko praskanje.
In če si predstavljaš, da je žicanje njihov edini vir dohodka, si v zmoti ti – poglej si statistiko kriminalitete med junkiji, pa ti bo jasno, da so še kako sposobni nabrati dovolj denarja za svojo potrebo. Ali pa vprašaj Cunjaka, kdo mu največ knjig prinese v odkup, tudi čisto novih (sveže ukradenih iz knjigarn), ali pa koga, ki preprodaja rabljena kolesa… Necessity is the mother of invention, in junkiji so (komaj) živ dokaz za to.
Se mi zdi da ljudje, ki fehtajo za denar skoraj nikoli niso ljudje, ki nimajo denarja za osnovne stvari. Po drugi strani obstajajo reveži, ki dejansko nimajo kje spati in vsak dan jejo tisto juho ki jim jo skuhajo socialni delavci, pa ne bodo nikoli nikogar prosili za drobiž.
Se mi je pa že zgodilo da mi je nekdo potem ko sem mu rekel da mu ne dam drobiža začel slediti in mi groziti da me bo napadel in oropal. Potem ko sem mu dal vedeti da se bom branil je sicer šel stran, mi dajejo pa take izkušnje občutek da je mesto ni povsem varno.
Čisto slučajno poznam tudi par ljudi, ki kradejo kolesa, večinoma se gre za manj izobražen folk, ki pa imajo, ne boš verjela tudi službo in si s krajo koles samo še dodatno večajo zaslužek. Ti pa niso niti približno kaki junkyi, samo vejo kako priti do denarja, pa čeprav na nepošten način. Btw, te lahko vprašam zakaj naštevaš take butaste primere ?Jst sem iz Ljubljane tako vem, kaj se tu okoli dogaja, ti pa verjetno iz kšne vasi, ko si se enkrat in edinokrat sprehodila čez Bavarca in že misliš, da si videla vso čudo sveta. Btw, ta tema se večinoma nanaša na brezdomce, torej bi se oba morala pogovarjat o brezdomcih, ki prosijo za denar. Brezdomec, ki pa je že dlje časa brezdomec, torej ki se sprehaja naokoli z raztrganimi cotami in zaudarja že na kilometer, pa ne bo nikoli zbral dovolj denarja za heroin. Kar poglej si malo po forumih koliko stane 1 gram heroina, potem pa pametuj naprej. Saj verjamem, da si pametna, da si prebrala veliko literature, samo doživela / videla / slišala si pa bolj malo.
Čisto slučajno poznam tudi par ljudi, ki kradejo kolesa, večinoma se gre za manj izobražen folk, ki pa imajo, ne boš verjela tudi službo in si s krajo koles samo še dodatno večajo zaslužek. Ti pa niso niti približno kaki junkyi, samo vejo kako priti do denarja, pa čeprav na nepošten način. Btw, te lahko vprašam zakaj naštevaš take butaste primere ?Jst sem iz Ljubljane tako vem, kaj se tu okoli dogaja, ti pa verjetno iz kšne vasi, ko si se enkrat in edinokrat sprehodila čez Bavarca in že misliš, da si videla vso čudo sveta. Btw, ta tema se večinoma nanaša na brezdomce, torej bi se oba morala pogovarjat o brezdomcih, ki prosijo za denar. Brezdomec, ki pa je že dlje časa brezdomec, torej ki se sprehaja naokoli z raztrganimi cotami in zaudarja že na kilometer, pa ne bo nikoli zbral dovolj denarja za heroin. Kar poglej si malo po forumih koliko stane 1 gram heroina, potem pa pametuj naprej. Saj verjamem, da si pametna, da si prebrala veliko literature, samo doživela / videla / slišala si pa bolj malo.[/quote]
Tudi na kraj pameti ti ne pade, da lapaš človeku, ki je pomagal pri programu za zdravljenje odvisnosti, a ne? Ko boš parim na OD-ju rešil življenje, se pa oglasi, bova kakšno neteoretično rekla…
Cena heroina ni relevantna (no, pa vseeno hvala za nasvet), ampak samo v tvojo vednost – redko se kupuje po gram, večina junkijev, ki žica, kupuje za šut (cca. 0,2 grama) in nekateri so jebeno spretni žicarji…
Kje točno je poudarjeno, da gre za temo o brezdomcih?
Uff, sem pa napredovala – prej sem (po tvojih) besedah samo mislila, da sem pametna, zdaj v mojo pametnost že verjameš…
Ja, samo takšni bodo tudi malo bolj zrihtani in po vsej verjetnosti imajo tudi streho nad glavo oz lahko še vedno uporabijo izhod v sili in se obrnejo na nekoga, ki jim je pripravljen pomagat ( prijatelji, starši, punca…). Sem že naletel tudi na tak primerek, je bilo pa smešno, ker sem ga jaz že takoj prepoznal, on pa o meni ni imel pojma. Bi z veseljem z vami delil to zgodbo, ki je dost komična, samo se mi zdi, da ne sodi sem gor 😉
Moj odgovor se nanaša na tale stavek: Saj verjamem, da si pametna, da si prebrala veliko literature, samo doživela / videla / slišala si pa bolj malo.
Pa če verjameš, ali pa ne.
Oh, tudi če drži, v brukanju še vedno močno, močno zaostajam za tabo.
No, pa lepe sanje ti želim. Le tam si lahko najlepši, najboljši in vsi te imajo radi.
V bistvu se tema sploh ne nanaša na brezdomce, ne vem od kje ti ta ideja. Tema se nanaša predvsem na ljudi, ki jim v nekem trenutku “zmanjka” denarja in potem zanj fehtajo na različne načine.
Sam dam denar le glasbeniku, glasbenici.
Iz enostavnega razloga – ker dejansko nekaj dajeta ljudem. Četudi malce fušata, četudi igrata zvrst glasbe, ki mi ni blizu.
Podpiranje oseb, ki molijo roko pod kotom 90%, pa je s psihološkega stališka za njih same – slabo!
Dajanje drobiža takim osebam je na nak način za njih bergla. Za berglo (seveda figurativno) pa vemo, da jo je treba nekega dne, in to čimprej – odvreči.
Dajanje drobiža narkomanu je ne samo podpiranje njegove težave, bolje agonije, ampak celo sokrivda pri poti narkomana na oni svet. Vsak dan, ko se narkoman druži z drogo, mu ta namreč – brez najmanjšega dvoma – skrajšuje življenje…
Torej mu življenje skrajšujemo s svojo morebitno pomočjo tudi mi…
Pred cca 7 leti me je v centru ustavila ena na videz ful simpatična punca. Nikoli ji ne bi dala na videz, da je odvisnica. V perfektni angleščini me vpraša, če ji lahko pomagam,da je bila kao v hostlu na metelkovi in da so jo oropali….Men se je mudilo v službo, a sem si vseeno vzela čas in jo poslušala. Bejba je bila rojena igralka, vam rečem!!!
Sem bil prepričan,da mene ne more nihče okrog prenest, ampak ta me pa je?!! Pa kako!
Začne jokat pa prosit, da nima nbenga v Slo, pa če ji lahko jaz kako pomagam.Samo do sorodnika v Italijo,da mora it. Sem šel z njo na postajo, kupil avtobusno karto in počakal da se bejba odpelje.Videl sem jo kako je pla na bus!! Ne vem,kako, ampak čez 2 dni jo spet srečam kako v Mostah “nateguje” enega drugega občana. Pridem do nje pa jo vprašam,kako da je spet tu, pa je zaglumila,da jo zasledujem in je na koncu izpadlo,kot da je z manjo nekaj narobe…Mislim; komedija in tragedija skupaj!!
Ta je bila res huda! Sem bil pa presenečen, ker mi je dve leti nazaj poslala mojih takratnih 5 tisoč tolarjev nazaj.
V kuveti. Zraven je še napisala,da je imela pred leti težave z odvisnostjo, pa da je zdaj s tem konce in da vrača denar vsem,ki so ji kadarkoli kaj posodili,če najde naslove.Da ji je sicer žal in da tega v treznem stanju nikoli nebi počela, saj so še druge poti in izhodi iz takšnih ali drugačnih stisk.
Sem bil res pozitivno presenečen:)
Živjo,
da malo osvežim tole temo. Priznam, da nisem vsega brala ampak potrebujem mnenje, pomoč.
Preživljam se sama in že velikokrat sem bila na meji z denarjem, ker še študiram. no danes pa so mi na banki dobesedno zaprli pipco.
Itak prva reakcija je obup in jok. Potem se človek nekako spravi k sebi. In tuhta možnosti. Poleg tega, da prodaš nekaj stvari, kaj je še opcija? Oz kako bi se vi lotili take situacije?
Nekaj študentskega dela, kar ga lahko zraven študija že opravljam. Mogoče kdo pozna kakšno delo na domu? Hvala z pomoč.
Forum je zaprt za komentiranje.