Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ospen, koliko časa potrebuje, da začne učinkovati?

ospen, koliko časa potrebuje, da začne učinkovati?

Včeraj je hčera dobila ospen, dala sem ji že trikrat na osem ur pa ni še nič bolje. Še vedno ima vročino, danes zjutraj pa je začela tožiti, da jo boli še uho. Mislila sem, da ospen prime bolj kmalu. A mogoče kdo ve, koliko časa potrebuje, ali ji to zdravilo pač ni prijelo in bo treba nazaj do zdravnice. Kakšne so vaše izkušnje????

ospen bi po 24 urah moral prijeti. Je možno da je preblaga doza? Jaz bi počakala, kaj bo po 4. dozi in potem odšla k zdravnici

Tudi jaz bi počakala še na eni dve dozi oz. bi že prej poklicala. Če ne prime, ga je bolje čimprej zamenjati.

LP

Meni je pred kratkim rekla zdravnica, da mora šele četrti dan vročina popolnoma pasti in otrok se mora bolje počutiti. Počakajte še.

Ponavadi pravijo, če je zdravilo pravo, mora v treh dneh zagrabiti in zmanjšati (ali zbrisati) simptome bolezni. Vendar pojesti je treba do konca.

Lp, ela S

Nam je pediater rekel, da mora po treh dneh ospen zagrabiti – vročina mora pasti in otrok mora zgledati bistveno bolje. Zadnje 3 dni jemanja (pri običajni 10-dnevni kuri) pa mora biti že povsem dobro. Če kateri od teh dveh pogojev ni izpolnjen, ospen očitno ni bil prava izbira. (nam se je enkrat zgodilo, da se je po angini še kar vlekla vročina malo nad 37 – dobila je še amoxiklav in potem je bilo ok).

lp tanja

Tanja, vzela je šele 3 tabletke, tako da je po moje prehitro za odločitev, da antibiotik ni pravi.

Zoya, –

ja kdo pa pravi, da je že sedaj jasno, da ni pravi?! Če jemlje na 8 ur in je vzela do sedaj 3x, je to šele en dan! Seveda ima še čas! Bistveno bolje mora biti namreč PO treh dneh (kar pa je isto kot četrti dan, anede?)

lp tanja

Prime v treh dnevih.
Za zniževanje temperature ji pa lahko daš Lekadol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close