osnove ličenja
Stara sem 36 let….(večina m jih prisodi deset manj). Se ne sončim namenoma (mama je dvarkat prebolela kožnega raka)……imam občutljivo kožo, nagnjeno k kuperozi in rozacei….sicer je koža precej tanka..ampak lepa…brez nepravilnosti (mozolji, takšne in drugačne pikice in podobno). Edina stvar, ki je zoprna na mojem obrazu so podočnjaki…temni…..Obraz si mažem s kremo za občutljivo kožo……uporabljam tudi čistilno mleko in vodo…..to mi najbolj ustreza (vem da voda ni OK…ampak kakšen tonik in te zadeve mi ne ustrezajo). Ličil ne uporabljam. Sicer sem zadovoljnja sama s sabo…ampak včasih za kakšne posebne priložnosti pa bi se le naličila…tako…malo……
pa me zanima, če je postopek pravilen….
– nanos korektorja…..
– zabrisanje sledi korektorja s pudrom v prahu…..
ali je to uredu….predvsem pa…kako izbrati eno in drugo, da bo kopatiblilno z mojo kožo….da bo videz naraven….
Hvala za kakršenkoli nasvet in lep pozdrav.
Pozdravljena,
kot si že sama ugotovila, je rešitev za skrivanje podočnjakov korektor. V kolikor so podočnjaki zelo temni potem je dobro izbrati barvo korektorja ki je malo rumena, (izogibaj se preveč belkastim, roza barvam) saj tako bolje prekrije podočnjake. Naj bo kremast ali v obliki čopiča, da se lepše nanaša in ga ni preveč videti na obrazu, tukaj se splača investirat. Jaz ne bi fiksirala s pudrom v prahu ker to še bolj povdari gubice in videz nanosa korektorja. Najbolje je pod korektor izbrati kremo za okrog oči, ki je namenjena ublažitvi podočnjakov ( ne takšno proti gubam), mora imeti sestavine kot so kakšni flavnoidi, sladki koren, ameriški slamnik, ali druge, ki čvrstijo žilno steno in preprečujejo pokanje kapilar ( da zmanjša modrino).
Korektor na tanko namaži po predelu podočnjakov in če se ga preveč vidi še s prsti vtapkaj , tako se bo lepše fiksiral in se ne bo videl prehod.
S korektorjem lahko skriješ tudi rdečico na licih, tako da ga natapkaš na dele kjer so rdeči madeži in žilice. Lahko pa prej naneseš tekoči puder in če ne prekrije preko še korektor, na ta način dobiš enakomeren videz po celem obrazu.
Simone Godina
Beauty Coach
Forum je zaprt za komentiranje.