Najdi forum

Živjo,

mene pa zanima, če kdo lahko iz prve roke priporoči kakšno res fajn osmico na Krasu? Oz. kje ste že bili, kaj imajo, kam mogoče potem nadaljevati izlet …?

Poskusi na Vrabčah, samo se pozanimaj, kdaj je odprto?

Na Vrabčah ni več osmice, saj so se preimenovali v kmečki turizem.

Ravno včeraj so zaprli osmico v Grahovem Brdu, kjer se dobro je’ in pije. Tam je bila nepopisna gneča, vse zasedeno in pol smo šli raje v km. turizem Škrlj, Tomaj. Na cesti sem videl znak za osmico v Selah na Krasu, vendar ne vem do kdaj bojo imeli še odprto. Drgač osmice so bile še pred 15 leti odprte v vsaki drugi vasi (Štorje, Ravnje, Vrhovlje…), danes pa je vse na veliko in redko..

Kaj imajo? Imajo pečenice, zelje, krmpir, repo, prato, reberca, štrukle, vino, sokove itd.
Ja, trenutno je štajon za osmice. Na tržaškem Krasu bi sedaj verjetno prav tako dobila kakšno osmico (Lonjer, Bazovica….). Seveda govorijo tudi SLO.
Včasih kmetje objavijo otvoritev osmice v oglasih, v Primorskih novicah (torek, četrtek se mi zdi).
Kam potem? Potem lahko greš robutat kakije hihi

Aja, še priporočilo. Priporočam recimo prav to v Grahovem Brdu in v Brjah pri Komnu. V Selah na Krasu še nisem bil. Znana osmica je tudi v Brezovici na Krasu in relativno nova v Filipčjem Brdu.

“Na Vrabčah ni več osmice, saj so se preimenovali v kmečki turizem.”
In kakšna je razlika??? Sedaj pa se ne moreš najest in napit, ker se imenuje kmečki turizem in ne več osmica??? Koikor vem kmečki turizem deleuje stalno, osmice pa občasno.
V Vrabčah pa ne deluje stalno, tako da je le drugo pakovanje, vse drugo pa isto!

Pardon, zdaj sem preveril na internetu. Res je, zadevi se reče turistična kmetija, drugi naziv je osmica. Torej verjetno je odprto večkrat kot osmica in manjkrat kot kmečki turizem. 😛

Supr, supr – hvala 😉

pazi danes sem dobil vabilo za osmico na Vrabčah, enkrat v tem vikendu. Kdaj, do kdaj je zadeva odprta ne vem. Veselim se vabila, saj so to moji rojstni kraji. No, kot mulc sem obiskoval nono in nonota na Štjaku. 🙂

Ne boj se Karleto, zdaj so klobase in vino, zdaj bo odprto NON STOP!
Sicer pa je na naetu tel številka in celo e-mail pa se lahko prepričaš, da ne boš hodil v “Švico” zastonj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close