Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika osličev file

osličev file

Pozdravljeni!

Danes imam namen za večerjo pripraviti osličev file. Zanima me, če kdo ve za kakšen recept. Sama sem razmišljala, da bi jih spanirala, sam v tem primeru se preveč olja vpije, kar mi ni glih všeč. Ma kdo kakšen nasvet?

malo drugace pa cisto enostavno.
oslicev file s parmezanom

drobno naribanemu parmezanu dodamo malo timijana,dodamo malo moke.
fileje najprej posolimo,pomocimo v mleko in nato hitro v zmes parmezana timijana in moke. pecemo jih na vrocem ol.olju z dodatkom masla.na vsaki strani naj se pecejo 2-3 minute. zlozimo jih na kroznike,potresemo z mletim belim poprom . zraven lahko ponudimo soparjeno zelenjavo-blitvo …ali pa na salotki na hitro duseno zelenjavo…petra

Nasoljene naloži v pekač, malo namaži z olivnim oljem, pa hajd v vročo pečico (tam med 180 in 200 °C). Čez 20 minut vsak filet posebej previdno obrni, pa peci še po potrebi. Lahko pa ob tem dodaš še malo obkuhan krompir v kosih, da se lepo zapeče, pa bo. Samo še tržaško omakco pripravi za zraven!

Poleti lahko pa kar k še surovim filetom priložiš komaj zavrel krompir pa narezan paradajz, pa malo mediteranskih začimb, pa česna, … potem pa dober tek. Mmmmmmmmmm!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close