Oskarji
Oj,
29. 2 bodo oskarji, lani sem jih gledala na TV3 in sem imela o komentatorjih podobno mnenje kot veliko ljudi tukaj-beda. Nekdo je omenil da jih je gledal na Pro7? Je tam res dobro? Ker me ne bo doma in jih bom posnela, pa ne bi rada snemala zato da bom skoz poslušala komentatorje. Torej kakšne imate predloge in izkušnje
lp
zoe
Hello,
njihovega prenosa oskarjev nisem gledala, sem pa gledala letos ko so imeli prenos grammijev. Tam so imeli direkt v zivo in to brez njihovega komentatorja, tako da si poslusal samo anglesko tisti pravi prenos. Naslednji dan, ko pa je bila ponovitev, pa so ze imeli prevedeno, tako da ce razumes anglesko se ti splaca posnet, ker bos naslednji dan poslusala samo njihove komentatorje. Seveda, ce bodo imeli enako kot so imeli za grammije. Jaz upam, da bo tako.
LP
Jaz jih bom definitivno gledala na PRO7, tako kot lani, ker sta na TV3 celo ista komentatorja kot lani in to je bilo neprebavljivo. Sploh pa moški komentator očitno hudo ne mara Zellwegerjeve, tako da bo letos, ko bo verjetno dobila celo oskarja, še huje.
Prireditev sama se definitivno začne ob 2h zjutraj, prej so samo tiste red carpet scene in to.
Ne bom odpirala nove teme, bom kar tu pokomentirala letošnjo podelitev. Meni se je zdela precej dolgočasna, predvidljiva. Edino presenečenje je bilo to, da je Lord of the Rings dobil čisto vse oskarje, za katere je bil nominiran. To, da jih bo dobil veliko, je bilo že vnaprej skoraj logično.
Žal mi je za Billa Murraya, čeprav imam zelo rada Seana Penna. A je on res nekaj o iraškem orožju rekel pri zahvalnem govoru? Ker sem sicer gledala zadevo v živo, pa se sploh ne spomnim, da bi kaj takega rekel. Če je pa to posledica tiste 5 sek. zamude, je pa to res nepotrebna cenzura. Cenzura sucks.
Meni je itak vedno najbolj všeč opening act in ostale šale voditelja, to je pol razloga, zakaj sploh gledam zadevo.
Včeraj sem pogledala še malo ponovitev na TV3, da sem videla, kakšne sta letos zganjala komentatorja. Že na red carpetu je Željko hudo umestno razlagal, kako se njemu zdi obraz od Renee Zellweger (vztrajno izgovorjeno s C, da ja dokažemo, kako mi sicer obvladamo nemščino) tak, kot da ona ni zadovoljna z njim, da ima konstantno grimaso ali nekaj takega. Hudo znanstveno opazovanje, pač. Cvetka vseh cvetk je bila pa ugotovitev, da je LOTR pobral toliko oskarjev zaradi reklame in da bo zagotovo še četri del. Četrti del? Halo?! Očitno je človek res popolnoma neinformiran o celotni trilogiji. Pa še o marsičem, ker Samantha Morton pač ni prvič nominirana, kot je on zatrjeval. Ali ona? Sej ne vem več. Ženska komentatorka je enkrat (se mi zdi!) rekla Sean Paul, namesto Sean Penn (to je bilo v bistvu smešno, ker to so nenačrtovane napakice). Sej drugače sta bila letos še kar okej, ampak opazke v stilu “Jacksona smo spoznali že v vsej njegovi širini” in “tale dama (Nicole Kidman) je živi dokaz, kaj se zgodi, če prenehaš jesti”, so res popolnoma nepotrebne. Sej ne pravim, da moraš biti povsem politično korekten, ampak eno zdravo mero dobrega okusa pa vseeno lahko imaš.
Ampak da ne bom samo negativna, priznam, da sta se komentatorja letos – v primerjavi z lani – hudo nazaj držala. Celo tiho sta poskušavala biti med opening actom in ostalimi šalami ter zahvalnimi govori. Lep dosežek! 🙂