Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Osebno trenerstvo – kam se obrniti

Osebno trenerstvo – kam se obrniti

Kako se lotiti telovadbe z osebnim trenerjem?

(Konkretneje:
– sem ženska v 20ih, imam 10kg preveč in sem posebej debela v rit/trebuh
– iščem osebno trenerko – žensko, lokacija v Ljubljani ali bližnji okolici, urnik bi moral biti zelo fleksibilen, da bi se sproti dogovarjala (delam različne izmene)
– najrajši ne bi bila odvisna od fitnes naprav, ampak da bi zadostovali pripomočki doma ali nič
– cilj je, da bi imela nad seboj neko “kontrolo” (da bi “morala” slediti načrtu), da bi vaje izvajala pravilno in da bi bilo čimbolj učinkovito, da bi se naučila delati primerne vaje zase (in katere so to) in da bi izboljšala tudi držo, da bi preoblikovala kritična mesta in da si ne bi škodovala (kolena)
– torej ne gre za izklesanost, ampak kar videz v obleki (kg niso bistveni) in seveda boljše počutje/zdravje
– vem, da trenerka ne bo telovadila namesto mene, ampak pri vseh bedarijah, za katere zapravljam denar, bi bilo več kot vredno…)

Ne vem, kako naj sploh poiščem takšno storitev. Naj kar zaupam googlu in kontaktiram prve zadetke? Naj se pozanimam v kakšnem fitnes centru (kamor sicer ne hodim)? Imate kakšne dobre izkušnje? Obstaja kakšna organizacija “legit” osebnih trenerjev?

Pri tistih profesionalnih (za profesionalce oz. ljudi, ki so ŽE športni) se ne počutim kot potencialna stranka. Ne bi dala celega premoženja (za nekega top od top trenerja)(jaz sem pa itak “iz kavča”), nekomu brez izkušenj pa tudi ne bi mogla zaupati (tudi če se mi ne bi zdelo drago). Bi pa cenila dobrega trenerja. V poštev pride morda tudi kakšna res res majhna skupina, ampak da bi se mi individualno nekdo posvetil, VSE DOKLER NE BI DELALA PRAV in da bi dobila KONKRETNE napotke (za takrat, ko sem sama). Seveda bi upoštevala (tudi glede prehrane, če bi bili napotki konkretni in ne preveč “magični”).

Kje naj sploh začnem? Skupinske vodene vadbe niso tisto, kar trenutno rabim.

Ta čas ko sem to napisala … kakorkoli, prosim napišite kakšen namig???

Išči predvsem v bližini doma. Ker iz svojih izkušenj vem, da se mi vozit nekam daleč na vadbo ni dalo. Zelo pohvalijo Primus vadbe, verjetno bi se dalo dobit tudi nekaj privatnih ur. Jaz sem hodila v Apolon v Grosuplju. Lastnik Iztok je zelo v redu. Se da vse zmenit za razumno ceno. Popravljajo te pa tudi med samo vadbo. Hodijo pa suhice, debele, stare, mlade. Vse po vrsti. Ma teh vadb je zdaj res ogromno.

https://osebna-trenerka.com/najem/
Guglaj!

Kaj pa če iščeš nekoga za pilates ali jogo? Predvsem pilates morda, kjer poleg oblikovanja telesa delaš še na določenih mišicah, ki jih nekatere druge vaje/vadbe ne pokrijejo. Pa enostavno se da delati doma.

Vem, da ima Špela Jakša od Petega elementa tudi individualne ure. Nekajkrat sem bila pri njej na pilatesu in mi je bila res super. Tudi sicer imajo tam jutranje in popoldanske termine in poglej, ali se da kombinirati. Ne vem pa, kakšne so skupine.

Joga učiteljic je tudi dosti, ki delajo, ampak zdaj ti ne znam priporočiti kakšne posebne, ki bi jo poznala in da to nudi. Je pa več vrst joge in morda je kundalini najbolj “aktivna” in ti zna kar preoblikovati telo.

Te vaje so meni OK, ker delajo na celem telesu, drugače kot npr. fitnes ali klasične vaje, zraven se še raztezaš, pa joga je tudi malo mentalne vadbe. Torej narediš dva v enem:)

Seveda moraš pa sama vedeti, kakšne vaje iščeš. Če iščeš bolj fitnes, išči fitnes trenerje. Če ti je vseeno, malo pomisli, do česa ti sploh je – to je lahko tudi Zumba, kak drug plesni tečaj, lahko navadna aerobika, ipd.

Strinjam se, da je sicer najbolje iskati v bližini doma in predvsem, da lahko dobiš parking! Na to le ne pozabi, ker zna biti kriza, če parkirišča ni.

Zdaj doma pa lahko kar takoj pričneš z vajo PLANK. poišči na spletu, da boš delala pravilno. ne vzame ti praktično nič časa, pa celo telo dela. Tako nekaj narediš zase v nekaj sekundah ali minutah dnevno.

Nuša Gnezda je trenutno zelo popularna, jo zelo hvalijo.

Če bi delala sama doma, pa priporočam Fitness Blender.

jaz bi na tvojem mestu najprej pošlihtal prehrano.
Sem na keto prehrani že 1 leto in ne grem nikoli več nazaj. Boljše počutje, več energije, pa še shujšaš…
Na tej prehrani ni treba telovadit, da bi shujšal. To na rediš s prehrano. Jaz telovadim samo zaradi boljšega počutja.

Če že kaj delam sama, delam plank in squate. Ampak zanemarljivo redko. Včasih pa sem neko vajo za roke oz. upper body ravno od Fitnesblenderja. (dobri nasveti)

In ja, prehrana …

Ampak jaz sama sebi ne zmorem postavljati pravil. Enostavno je reči “gibala se bom, zdravo se bom prehranjevala”, ampak to ni konkretno in ni nič od tega. Delno nimam samodiscipline, delno pač nisem strokovnjak za ta področja in bi mi en človek lahko pomagal mnogo več kot 1000 gurujev z interneta. Saj bi marsikaj nenazadnje lahko zmutili sami, pa pokličemo strokovnjaka.

Kaj pa kakšna manj “znana”, ampak vseeno preverjena trenerka?

Od keto prehrane si lahko vse prebereš tu: https://www.lchflove.si/
Če ne zmoreš sama, ti sestavijo jedilnik in spremljajo 1 mesec …

Veš kaj, ti imaš očitno velik problem s samodisciplino, ki ga pa tudi zaznavaš. Ampak dokler ne boš naredila tega premika v glavi, ti noben trener ne bo pomagal, razen tisti kratek čas, ko boš delala z njim.

Glede na to, da ti nič od predlaganega ne ustreza, je morda problem v denarju? Ali so to že spet izgovori, zakaj česa ne bi?

Po mojem bi si morala urediti neko rutino tako z vadbo kot s prehrano, in se tega držati. Npr. vsako jutro pred zajtrkom delam plank 1 minuto (oziroma toliko manj, kolikor pač znese) in 10 počepov. Evo, pa ti vzame tri minute, naredila si pa že nekaj.

Glede jedilnika je čisto podobno – nastavi si, kaj smeš in česa ne jesti. Npr. na dan imam 5 obrokov, od tega je eno sadje. Zvečer ne jem OH, temveč samo juhe in enolončnice. Sladkarije jem samo enkrat na teden.

Ipd. Mislim, da bi ti zneslo, če ne greš v drastične spremembe.

Update: dogovorila sem se z eno hudo osebno trenerko. Zna natrenirati sebe v detajle, aktivno spremlja/uči izvajanje vseh živih vaj v detajle, ima različno fit stranke. Prostor je tudi praktičen. Ampak na koncu sem se morala odločiti delno po intuiciji. Je tudi prijazna. 🙂 Odločala sem se med njo in še eno prijazno trenerko, ki je morda nekoliko bolj “zen” in bolj naravno “zdrava”, in ne toliko “fanatik” in “efektivna”. Kaj pa vem.

Mislim, da je čas za več kot več kot nič. Kdor zmore sam, bravo zanj. Jaz pa se prav veselim sedaj vsega skupaj.

7x3min na teden < 4h na teden

Čestitke za odločitev. Upam, da ti bo všeč, če se ne ujameta, imaš pa drugo že tudi izbrano:)

Srečno!

Zdravo,

zanima me če je kaj novejših informacij o trenerjih v ljubljani/okolici? Sprašujem zase, želela bi malo shujšat in predvsem se boljš počutit 😉 Pa kako je s svetovanjem glede hrane, a je to treba posebej gledat al ti to lahko ponudi osebni trener?

hvala!

majči822,

v konexu imaš kar nekaj trenerjev, js hodim k almi, je super.. sem ne samo shujšal ampak je tudi počutje, zdravje odlično.. kar se tiče hrane pa ima večina trenerjev tisto osnovno znanje glede kalorij, ponavadi imajo že vnaprej pripravljen jedilnik ki ti ga dajo, ne glede na to če je prilagojen zate ali ne – povem iz lastnih izkušenj. Svetujem da si pozorna na trenerjevo izobrazbo, pomembno j e da ima individualen pristop, se zanima zate,  ti svetuje na podlagi tvojega zdravstvenega stanja- Alma ima zelo dobro znanje, kolikor vem je diplomirala iz tega področja, zdaj se pa še dodatno izobražuje, v glavnem obvlada.

Lp tomaž

hahahaha, tole je moja tema od takrat, če mi verjamete ali ne in če vas zanima ali ne. 🙂

Dejansko imam 10 kil manj sedaj, sicer daleč od idealnega, ampak vseeno.

Potem sem našla super trenerko, vendar sem telovadila samo enkrat ali dvakrat na teden, torej samo z njo. Patetično, ampak vendarle boljše kot nič.

Potem sem izgubila službo in pograbila prvi izgovor, češ da si ne morem več privoščiti (kar je smešno, pa še čas sem imela takrat).

Potem sem se začela bolj ukvarjati z držo in z drugimi zadevami.

Potem sem bila eno obdobje ves čas zasedena in nisem imela časa jesti in sem zelo shujšala.

Potem sem se zredila nazaj.

Potem sem šla kontrolirat hormone ipd.

Potem sem dobila tablete in jih nisem jemala, ker se mi zdelo, da moram najprej pač shujšati tistih par kg.

Potem sem dejansko trudoma shujšala za cca 4kg v nekaj mesecih (telovadba (sama) in prehrana) in ustalila sem se na novi teži (tudi če sem neomejeno jedla).

No v zadnjem letu sem šla pa spontano še kakšnih 5 dol in sem prvič v zadnjih 10 letih pod 60kg pri 172cm. No zanč je bilo 59,5kg, potem se nisem več tehtala. 🙂

Recimo nekje med 63,5 in 61 se nisem tehtala in nisem nalašč hujšala in me je prijetno presenetilo. Bilo je to sicer -gledano nazaj – obdobje sprehodov več beljakovin.

V bistvu zadnjih par dni je spet takih, da nimam časa zase, razlika pa je, da sem tokrat DOMA in sem jedla preveč. Sem pa danes naredila en spontan mini post.

Najbrž bom sicer malo kasneje še večerjala.

Ko se naspim, bom šla pa na sprehod alneki. Morda se bom naspala v noči na petek.

Glavna razlika v prehrani je manj sladkarij ali pa otroške porcije.

Kinderjajček oz Kinderjoy mislim, da ima 10 ali 20g čokolade oz. cukra.

Pa še dinozavra dobiš notri.

No, stehtala sem se 59,9:) oblečena s tem da sem v zadnjih dneh jedla pizzo in sladke kosmiče.

Hvala bogu, da včeraj zvečer nisem naročila spet pizze.

V hladilniku nimam nič nevarnega, predvsem solato, paradižnik, zelenjavo. Solato moram porabiti, še fižol bom dala zraven. Dobro, da imam konzerve.

Za drugo nisem imela časa iti v trgovino.

No pa nasvidenje.

Pod črto mislim da sprehodi najbolj ugodno vplivajo name, ampak če grem zdaj, bom prišla nazaj ali preveč zaspana ali pa čisto zbujena, ….it’s complicated. :)Če si posebna snežinka kot jaz.

🙂

Omojbog zdaj sem se spomnila, da je že jutri noč iz četrtka na petek!!!! 🙂 Zdaj sem tako dobre volje, da grem opravit svoje obveznosti …..ne do konca….. nikoli do konca…..

Perfekcionizem < Operativnost

Živjo Tomaž,

hvala za odgovor. Še vedno sem na lovu za osebnim trenerjem 😉 Z dvema sem opravila tel. klic, vendar mi nobeden on njiju ni ustrezal. Vse bolj sem prepričana, da si želim žensko . Kaj imaš tel. številko od Alme?

Jaz sem zaprisežena lenoba.

zdaj že 4 mes migam z os.trenerjem…zna motivirat, točno za vsakega pripravi primerne vaje, skratka vse pohvale res.

Je profi, je tudi prehranski strokovnjak.

dela v MB in Ce.

Če te zanima, ti lahko dam kontakt.

lp

Ves kaj, ko se bos dogovarjala se tocno dogovori do kdaj moras porabiti “zakupljene” vadbe. Mene je ena nategnila, ravno sem zacela trenirati, nato sem zanosila in zakupljenih 10 vadb nisem porabila. Itak sem ji to povedala in jo prosila za dobropis na kar je pritedila(imam njen sms, kjer pritrjuje, da bom naprej vadila, ko se bom sestavila po potrodu). No letos ji pisem, da bi zopet rada zacela, da koristim kar sem placala, mi zenska nazaj napise, da je vadbe potrebno pokoristiti v roku dveh mesecev, na kar na zacetku nisem bila opozorjena. Rekla je se, da v lj ne trebira vec, da pa lahko zarad njene dobre volje imam 2 treninga. No nakar zasledim na igju, da se vedno trenira v lj. Hocem reci, jasno se dogovori kdaj treniras, kako je v primeru bolezni, itd.

Nataša Gorenc 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close