Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Osebni stecaj

Osebni stecaj

Pozdravljeni,imam eno vprasanje za katerega se ze v naprej zahvaljujem za vase odgovore. Z izvenzakonskim partnerjem ziviva skupaj in imava hiso napisano vsak na pol (kredit za hiso odplacuje on jaz sm porok in njegovo podjetje)….sedaj se bova razsla ali lahko on svojo polovico prepise name in jaz odplacujem naprej kredit brez njega kot poroka in firme….partner je namrec tako zabredel da bo slo podjetje verjetno v stecaj on pa v osebni stecaj….kaj to pomeni za mene oziroma hiso….ali se mora tudi takoj odjaviti iz tega naslova.se enkrat hvala za vase odgovore in nasvete

Pozdravljeni.

V primeru, osebnega stečaja, bo mož odgovarjal za svoje dolgove z vsem svojim premoženjem. Stečajni upravitelj bo preveril vse njegove posle v zadnjih 3 letih, če je in kako je pridobil/odtujil kakršnokoli premoženje. Tudi morebiten prepise hiše bodo odkrili in njegovo premoženje gre v stečajno maso.

Priporočam, da mož poišče primerno pravno pomoč in svetovanje pri tem, sicer se lahko stvari zapletejo, tudi glede njegovega deleža na skupnem premoženju, ki ga imate.

Če potrebujete pravno pomoč ali svetovanje smo vam na voljo na: info@legas-kranj,si

http://www.legas-kranj.si/

Lp, ekipa LEGAS

Pojdita na banko in se najprej tam dogovorita.

Vprašaj malo nižje na forumu Pravni nasveti, kjer odgovarja odvetniška družba, boš dobila konkreten odgovor, vsaj, kako se obrniti v pravo smer. Včasih odgovarjajo z zamikom.

Kaj pa v primeru da naredi on prenos lastništva name ker bova šla tako ali tako sporazumno narazen…on se bo prijavil drugje. Za kredit za hišo bo še vedno on plačnik (porok sem tako ali tako jaz-torej če ne plača on plačam jaz). Mi bi namreč pri notarju naredili notarski zapis da on naredi prenos lastništva name,odplačuje kredit in v tem je všteta tudi preživnina za otroka.
Jaz bi namreč rada obdržala to hišo in jo v skrajnem primeru tudi s pomočjo mojih staršev odplačevala…mene zanima če lahko on naredi prenos lastništva predno gre v osebni stečaj. Želim vam povedati…hočem si zagarantirati streho nad gavo da mi je ne bo nihče mogel vezi in bom samo jaz lastnica…ali se to lahkoi naredi z prenosom lastištva?
Jaz sem se pri banki kjer odplačujemo kredit pozanimala in so rekli, da če pri notarju overim da naredi on prenos lastništva name da nam nihče nič več ne more in da greva midva sporazumno narazen.

Hvala za odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close