Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti OSEBNI STEČAJ

OSEBNI STEČAJ

POZDRAVLJENI,

ZANIMAM SE ZA KAKO JE S OSEBNIM STEČAJEM. GLEDE PRIJAVE SEM ŽE PREBRALA. MENE ZANIMA SAMO, ČE SE V OSEBNI STEČAJ VKLJUČI TUDI PREMOŽENJE MOŽA, LASTNIK JE NAMREČ 12 HA GOZDA KETEREGA JE PODEDOVAL OD SVOJIH STARŠEV.
IMELA SEM S.P. IN JE DOLG KAR VELIK.DURS CCA 14.000,00 €, OSEBNA MENICA PODJETJA XYZ CCA 5000,00 €( TUKAJ JE BIL DOLŽNIK PODJETJE XXX D.O.O. KATERE SEM DIREKTOR NE PA LASTNIK IN JE BILA PODANA OSEBNA MENICA), ENAKO JE ZA XYZ BANKO, KJER JE BIL NAJET LIMIT NA PODJEJTE XXX D.O.O. KATEREGA SEM DIREKTOR V ZNESKU 20.000,00 €. MOJA PLAČA ZNAŠA CCA 1100 S PREVOZOM IN MALICO, KATERA JE SEDAJ OBREMENJANA Z TEMI SKLEPI. SVOJEGA PREMOŽENJA NIMAM NIČESAR. TUDI OSEBNEGA VOZILA JE LASTNIK MOŽ. KAKO JE S PODJETJEM XXX D.O.O. KATEREGA SEM DIREKTOR, ALI POTEM TUDI TO GRE V OSEBNI STEČAJ.
PROSIM ZA PRAVNI NASVET IN KAJ MI PRIPOROČATE.
ZA ODGOVOR SE VAM ŽE V NAPREJ ZAHVALJUJEM.

Spoštovani,

če je dejasnko stanje takšno kot ga navajate, potem je gozd posebno premoženje vašega moža in ne spada v stečajno maso, kar pa ne moremo trditi za osebni avtomobil.
Kolikor ste le direktor podjetja xxx in ne družbenik, potem to podjetje ne spada v stečajno maso.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Živjo!
Moja mati je na zavodu za zaposlovanje že nekaj let(25) in prejemnik denarne socialne pomoči.
V teh letih se je nabral kup neporavnanih obveznosti,od elektrike,komunale,najemnine … skupaj okoli 20.000e in obresti še rastejo. Nikakor ni zmožna tega poravnati,jaz in brat pa sva sedaj v skrbeh da se bo to breme preložilo na naju ko ona premine … kaj mi lahko poveste o tem ali je kakšen način da se tega znebimo in pomagamo mami? Pride tu tudi v poštev OS? Kaj v takem primiru storiti?

Pozdravljeni, zanimam me možnost osebnega stečaja, kolikšne so možnosti v primeru ko dolgujem državi zaradi DDV cca 49.000EUR, zaposlen sem z min. plačo, imam punco katera ni zaposlena in otroka. Vsi živimo v skupnem gospodinstvu v najemnem stanovanju. Sam v lasti nimam ničesar.Imel sem s.p. katerega sem zaprl, saj sem dobil inšpekcijo, katera je ugotovila, da mi računovodstvo nepravilno zaračunava ddv od izdelka nabavljenega iz tujine (računovodstvo je obračunavalo DDV za razliko v ceni, moralo pa bi na celoto) in ddv- ja se je nabralo skupaj z inšpekcijskim izračunom za prej omenjeno vsoto. Ker vem, da tega zneska nebom mogel plačati, nisem več plačeval mesečnega ddv, za katerega so mi že poslali sklep o davčni izvržbi na denarne prejemke. Prosim, če mi lahko sporočite, kaj je tu smiselno naredit? Zanima me v kolikšnem času mi vse to zastara,v kolikor ne poravnam oz. v primeru, da mi ne odobrijo osebnega stečaja in nadaljni odpust obveznosti. V prihodnje nameravam službo pustiti v Sloveniji in se zaposliti v tujini (švica), zanima me tudi, kakšne posledice lahko pridejo za mano v tujino izven EU?
Prosil bi Vas, če mi lahko tukaj pomagate in mi sporočite kakšne smernice, kako to izpeljati.
Da je to tega prišlo je bil kriv računovodski servis, skupaj z katerim smo se na DURSU zanimali kako pravilno obračunavati DDV, tam so nam kontrolorji za DDV pojasnili, da delamo pravilno, dokler ni prišel inšpektor in ugotovil napake, katere pa stanejo preveč, da bi sploh del tega lahko poravnal. Zdaj sem v velikih težavah zaradi nepodkovanosti stroke, katere posledice v celoti občutim sam.

hvala za hiter odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

predlagamo vam, da poskusite tudi na DURS in sicer, da zaprosite za odpis ali vsaj delni odpis dolga.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni!
Kaj naj storim v naslednjem primeru? Moj brat nima prav ničesar, še cunje smo nabrali pri sosedih. Vse, kar je imel, je vložil v hišo svoje žene, potem se je zapil, ločitvene razprave se ni udeležil, izgubil bivališče in identiteto. Nekaj let je bil klošar, potem pa je šel v človeku??
komuno Cenakolo, kjer je bil 3,5 let in ves čas prejemal dobrih 100€ socialne podpore. Ima dva otroka, za katera mu je bila odmerjena preživnina (za sina bo tekla še 5 let, ker študira), ki jo je plačeval Preživninski sklad. Ta ga zdaj seveda terja in dobiva že odločbe o izvržbi. Maja 2013 se je vrnil iz komune in ni imel kam, absolutno ne pije, išče službo, a je zelo šibkega zdravja, staršev že dolgo nimamo več in tako ga je moj mož vzel v naše gospodinjstvo in skrbimo zanj, dobiva še vedno le socialno podporo. Prijavili smo bivališče v naši zidanici – tu je pa zdaj problem. Izvršba se glasi na premičnine na tem naslovu, na katerem seveda ni lastnik niti zobotrebca, a to vemo le mi. Si lahko nakopljemo kazen zato, ker smo dali priložnost? Bi prišel v poštev osebni stečaj? Naj se le pritoži na izvršbo in ali mora imeti odvetnika? V stresu sem, sama delam polovično, imam hčerko, ki je OMDR, sama imam ogromno zfdravstvenih težav, pa se moram zdaj sekirati še za to. Izhoda ne najdem, pomagajte mi, prosim, za odgovor iskrena HVALA!

Spoštovani,

pritožbo lahko vloži sam. Osebni stečaj je možnost, zato vam predlagamo naj čimprej zaprosi za brezplačno pravno pomoč v obliki plačila predujma za stroške postopka osebnega stečaja. Začetek postopka osebnega stečaja ustavi.
V primere, da sta z bivšo ženo ustvarila kakršnokoli skupno premoženje, lahko vaš brat zahteva delitev le tega, saj ta zahtevek nikoli ne zastara.

S spoštovanjem!

Spoštovani,

predkratkim sem zaključil osebni stečaj,in imam pravnomočni sklep o odpustu obveznosti.Sedaj pa se mi je pojavil na vratih sodni izvršitelj in me terja za PREŽIVNINSKI SKLAD za neplačan znesek preživnine iz leta pred začetkom stečajnega postopka.Pod nos mi je dal sklep kjer piše,da preživnina ne spada pod odpis terjatev.Ne vem več kaj naj napravim,živim v podnajemu in nimam premoženja,sedaj pa grozijo,da bodo odnesli premičnine ,ki so last najemodajalca.Kakšno pravico imam?

PROSIM NUJNO!

Spoštovani,

preživninske obveznosti niso predmet odpusta obveznosti.

S spoštovanjem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close