osebni stečaj in kredit
Spoštovani,
odgovor na vprašanje iščem že dobro leto, pa do njega še nisem prišla… Morda bom imela več sreče pri vas. Mož je v začetku leta 2010 vzel potrošniški kredit pri banki v znesku 7500 evrov. Takrat je bil samostojni podjetnik. Kredit je zavarovan pri zavarovalnici, jaz sem porok. Mož je od februarja 2011 v osebnem stečaju in takrat sva morala prenehati plačevati kredit, saj se je banka prijavila kot upnica v stečajnem postopku. Odpustno obdobje se izteče oktobra 2015. Ali morda veste, kaj se zgodi v primeru, če se dolg do banke v preizkusnem obdobju ne poravna? Bo banka ali zavarovalnica terjala mene kot poroka ali se preostali dolg s potekom preizkusnega obdobja odpiše? Na banki niti na zavarovalnici mi na to vprašanje niso znali odgovoriti.
Hvala za vašo pomoč.
Spoštovani!
o terjatvi banke bo odločeno v stečajnem postopku – glede na odločbo sodišča, izdano ob zaključku postopka osebnega stečaja, vaš mož v razmerju do banke verjetno ne bo več dolžnik (odvisno od tega, v kolikšni meri bo banka poplačana iz stečajne mase) – lahko pa bo banka od vas terjala plačilo preostanka obveznosti vašega moža.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.