Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti osebni stečaj in kredit

osebni stečaj in kredit

Spoštovani,
odgovor na vprašanje iščem že dobro leto, pa do njega še nisem prišla… Morda bom imela več sreče pri vas. Mož je v začetku leta 2010 vzel potrošniški kredit pri banki v znesku 7500 evrov. Takrat je bil samostojni podjetnik. Kredit je zavarovan pri zavarovalnici, jaz sem porok. Mož je od februarja 2011 v osebnem stečaju in takrat sva morala prenehati plačevati kredit, saj se je banka prijavila kot upnica v stečajnem postopku. Odpustno obdobje se izteče oktobra 2015. Ali morda veste, kaj se zgodi v primeru, če se dolg do banke v preizkusnem obdobju ne poravna? Bo banka ali zavarovalnica terjala mene kot poroka ali se preostali dolg s potekom preizkusnega obdobja odpiše? Na banki niti na zavarovalnici mi na to vprašanje niso znali odgovoriti.
Hvala za vašo pomoč.

Spoštovani!

o terjatvi banke bo odločeno v stečajnem postopku – glede na odločbo sodišča, izdano ob zaključku postopka osebnega stečaja, vaš mož v razmerju do banke verjetno ne bo več dolžnik (odvisno od tega, v kolikšni meri bo banka poplačana iz stečajne mase) – lahko pa bo banka od vas terjala plačilo preostanka obveznosti vašega moža.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close