Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti osebni stečaj in delo v tujini

osebni stečaj in delo v tujini

POZDRAVLJENI!

Pišem vam z namenom , da mi nekdo ki ve , da kakšne informacije???
O osebnem stečaju vem veliko sem se že veliko informiral. Nekaj pa mi vseeno ni jasno.
Pa k temu malo kasneje , namreč imam s.p. in ja vem ,da sem sam kriv za svoje dolgove!!! Nisem trošil zase dajal sem za podjetje , ker smo pa ljudje v osnovi naivni in nekateri predobri te svet podjetništva hitro opehari… potem pa še gospodarska kriza in si tam kjer si prezadolžen posla ni ne moraš plačevati itd… čakaš pol leta da se stvari mogoče popravijo in namesto uspeha še večji dolg delaš od jutra do noči po 16…18 ur za nič … prvo so stroški in vse ostalo Na koncu si ti! In denarja ni niti za osnovno vračanje kje so šele stroški ki so tekoči
Končno ti klikne v glavi tako ne moreš več vsak dan večji in večji puf edino kar se ti mota po glavi je vse bližji samomor… in ker se svet vrti okoli denarja, je nastal problem tudi v zakonu. Ločitev . nekateri pač ne razumejo če si v dreku si zares v dreku . No pa pojdimo k bistvu
Namreč med mojim 5 letnim poslovanjem sem najel kar nekaj kreditov skupaj v vrednosti okoli 160000€ in vse je šlo v obnovo poslovne enote ,(ki mimogrede ni moja je najeta) za stroške poslovanja in v posle kjer so me kratko malo nategnili ker sem preprosto po oslovsko verjel na besedo.
No da povem bistvo. Za upnike iz naslova terjatev do s.p.ja mi je jasno lahko bi šel na odpis terjatev toda! Vem kako je če ti je nekdo dolžan in zato bom upnikom poplačal vse do zadnjega centa in zato ne bom šel na odpis pa četudi delal 15-20 let za njih !!!
Zatakne se pri kreditih, moja skoraj uradno bivša žena je porok vsem kreditom imava dva otroka živi v svojem stanovanju jaz sem se ga zavoljo otrok odpovedal saj tudi nič nisem vložil v njega zatorej tudi nimam te pravice pa četudi živel na tistem naslovu 10 let … Zavarovali pa smo jih tudi z zemljiščem ki ga imam. Pa tudi tukaj nastane problem to zemljišče je v sklopu hiše ki je last mojega očeta … zapleteno zelo … zato sprašujem , če slučajno veste kaj v primeru če grem v stečaj naredi sodišče oz upravitelj zelo rad bi poplačal vse in nočem da kdorkoli trpi zaradi mojih napak ALI JE MOŽNO ČETUDI SI V POSTOPKU STEČAJA OSTANEJO KREDITI SICER NA GRBI BIVŠE ŽENE IN ALI SE V TEM PRIMERU UPRAVITELJ OZ STEČAJNA MASA USEDE TUDI NA ZEMLJIŠČE ČETUDI JE POD HIPOTEKO??? ALI SO MOŽNI DOGOVORI MED BANKO IN UPRAVITELEJM???.

Pa še eno vprašanje ???
Ali bom kljub stečaju lahko nemoteno iskal delo v tujini ali bodo zaradi stečaja nastali kakšni problemi pri pridobitvi službe???’

Za vse informacije bi vam bil zelo hvaležen

Spoštovani!

Glede na to, da je vaša nekdanja zakonska partnerica porok pri kreditnih obveznostih bodo terjali dolg tudi od nje ter njenega premoženja – banka pa bo seveda lahko unovčila hipoteke ne glede na to, za čigavo zemljišče gre, saj imajo za to verjetno v zemljiški knjigi vpisano plombo in verjetno tudi neposredno izvršljiv notarski zapis, ki je izvršilni naslov. Zoper sklep o izvršbi, ki ga sodišče izda na podlagi takega izvršilnega naslova, lahko podate samo ugovor, da ste že (vsaj delno) plačali dolg. Med stečajnim postopkom lahko iščete delo, pri čemer vas nadzoruje stečajni upravitelj.V kolikor ste dejansko pripravljeni dolgove odplačati, se začnite dogovarjati z bankami upnicami ter ostalimi upniki in dolg obročno odplačevati.Nekaj je vedno boljše kot nič.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close