Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis osebni obisk v založbi ali …

osebni obisk v založbi ali …

Še jaz bi vas prosila za mnenje. Zdaj sem po dolgem času končno pripravila nekaj za objavo, sem pa pred časom že objavljala. Takrat sem naredila tako, da sem tekst najprej poslala eni založbi in čakala na odgovor…Zdaj sem imela v mislih, da bi se v določeni založbi dogovorila za sestanek in tja odesla tekst, potem pa sem pomislila, da bi bilo nemara bolje tako, kot ste pred kratkim že nekomu svetovali: po el.pošti. Kaj mislite, da bi bilo bolje?
Če mi boste svetovali el.pošto, ali naj potem pošljem najprej eni založbi in čakam odgovor ali mislite, da lahko kar večim založbam naenkrat…

Predlagam ti, da pošlješ printano verzijo na več založb hkrati, potem pa malo počakaš in po kakšnem mesecu, dveh začneš s telefonskim poizvedovanjem: Ali so rokopis prejeli, ali jim je všeč itd. Pošiljati samo na eno založbo – če nisi uveljavljeno ime – skoraj nima smisla, v elektornski obliki pa se bojim, da se urednikom tudi ne bo ljubilo printati …
Nekatere zgodbe pisateljev, ki jim je uspelo (npr. v Nemčiji) so takšne, da so prvenec razposlali na 20 in več založb, čakali, pa ne dočakali odgovora, dokler se ni našla neka malo založba, ki je knjigo objavila. Knjigo je potem opazil xy literarni kritik … in pot je šla navzgor. Držim pesti!!!

Zdenka, najlepša hvala! Tako bom naredila kot si predlagala, potem grem na morje…zato vsem skupaj pošiljam en lep pozdrav.

New Report

Close