osebna vprašanja na razgovorih
Nedavno sem bila povbljena na razgovor. Tema je seveda nanesla tudi na otroke, če jih že imam. In sem odgovorila, da jih nimam. Nakar kadorvska reče, aha nimate jih še in se namršči in pogleda v tla. Zakaj takšen odziv.
Kako naj jim povem, da otrok v mojem življenju nikoli ne bo, če jih že to tako skrbi. Očitno je gospa predvidevala, da bom otroke kmalu imela, saj sem že v letih ko naj bi ura tik takala. Kako na tako osebno vprašanje sploh odgovoriti, ne da bi izpadel neumno?
Se zahvaljujem za mnenje. Vendar je v praksi marsikdaj drugače, uporabljajo tudi posredna vprašanja, da izvejo to informacijo. Seveda tudi zanikajo, da to vpliva na njihov izbor kandidata. Če se spustim na njihov nivo in začnem razglabljati o osebnih stvareh (kar je meni zelo neprijetno) in o tem, da otrok ne bom imela, me bodo imeli za čudno, ali pa bodo mislili da lažem in bom otroke imela takoj ko dobim službo.
A veš kaj…. Ti jim reci, da jih še ne načrtuješ zaenkrat… Pri sebi si misli drugače in če se zgodi, se zgodi… Poveš to potem delodajalcu… Važno je, da si zaposlena, pa čeprav na porodniški… Pa saj to vse delajo in ti ni treba imeti slabe vesti!
Ne čakaj preveč z otroki, starost prinese riziko za otroka! Midva ga že imava!Juhuhu!
LP
FF
Mislim da sem dovolj jasno povedala, da otrok v mojem življenju ne bo, zakaj jih ne bo, tukaj ne mislim pisat. Tako, da ne potrebujem nasvetov, kako lagati da dobim službo, potem pa čimprej v porodniško.
Samo mnenje, na to sem že pomislila, vendar bi se v tem primeru lahko zastavljala nova vprašanja. Kdor hoče iskati dlako v jajcu jo bo našel. Sicer pa sem do zdaj imela tri takšne izkušnje na razgovorih, za v prihodnje vem, da se bom temu vprašanju skušala na daleč izogniti. Toliko o diskriminaciji žensk.
Ja tudi mene so že vprašali po otrocih in sem rekla, da jih nimam in je rekla kadrovska delavka če jih bom kmalu imela. Se mi je full neumno zdelo, samo ko enkrat iščeš službo si ne moreš privoščiti, da bi jim rekel, da te kaj takega ne smejo vprašati. Jaz sicer rečem, da jih nimam in da jih zaenkrat še ne načrtujeva. V bistvu kaj jih briga kdaj jih bom imela, to je odvisno od moje volje ne njihove.
Forum je zaprt za komentiranje.