Osebna socialna kartica
glede na prispevke od bruto plač.
Penzionisti:
– “povprečno” vplačilo za polno!! delovno dobo je za 7,5 let odmerjene pokojnine. Ajde – sem socialen in priznavam revalorizacijo (pa tudi + in – obdobja ) in naj bo to 10 let (razen benificiranih poklicev!!) . Po tem času pokojnina usahne. Če kdo NE doseže 10 let pokojnine jo dobijo dediči.
Zdravstvo :
Vsakdo ima na svoji kartici “revaloriirano” vrednost vplačil v zdravstvo. Ker je zdravstvo potrebno financirati tudi, če ga kdo ne potrebuje se mu npr. 50% vplačila iz enega leta prenese v drugo leto itd. Penzionisti nimajo vplačil za zdravstvo — lahko pa koristijo vrednosti nahrčkane iz časov, ko so prispevek za zdravstvo vplačevali.
Kdor (in/ali njegovi svojci) potrebuje več zdravstva, kot ga vplača lahko koristi “prispevke” tretje osebe ali pa razliko plača.
Socialni transferji:
Razumem, da nastopijo izjemne okoliščine.
Kdor bi v času zaposlitve, konjukture …. vplačeval v ta sklad bi imel pravico do socialnega transferja do npr. 80% vplačil.
Delavno nesposobni (invalidi, socialni “problemi” ..
naj jim pripada minimalna “plača” + 15% za posebne potrebe.
—————————-
Vaša mnenja??
pred komentiranjem se ozrite naokoli … znanci, poznani, žlahta, …. osebno zdravstveno stanje, otroci, …
A me lahko kdo prosim spomni, zakaj že imamo državo? Sem mislila, da za to, da poskrbi, da se njenim državljanom ni treba bati starosti in bolezni.
Denarja za to je dovolj, našega denarja, le da je skrit v bankah v lepih eksotičnih krajih. Mi pa seveda ne naredimo popolnoma ničesar, da bi ga dobili nazaj, ampak rajši kujemo načrte, kako bi izstradali stare in bolne.
Na strani 35 si lahko pogledate koliko gre kam (odhodki) …
enostavno račusntvo je za 5, matematika šepa (nimaš časovnih komponent) , za (socialno) ekonomijo pa ni uporabno (ker so se v času vsaj stopnje spreminjale …)
prispevna stopnja se je v 40 letih podvojila – torej ja 153K za 1/4 manjši
izplačilo 550€ je opotrebno še obrutiti!! vsaj za dohodnino in transferje — izguba cca 12%
izplačilo 550€ na današnji dan bo čez 7, 10, … let vedno manj vredno in je potrebno zato več izplačevati za osnovni preživetveni standard.
Forum je zaprt za komentiranje.