osebna izkaznica na vpogled
Mi lahko kdo pojasni naslednje?
Ali lahko za potrebe izdaje dobavnice za nakup določenega blaga, kjer bo račun izdan na ime in naslov fizične osebe, stranko zaprosim, da mi pokaže svoj osebni dokument, na podlagi katerega preverim, če mi je stranka dala pravilne podatke?
Stranke namreč prevzeto blago plačujejo naknadno, oz. ko dobijo račun.
Zadnjič smo imeli neko debato, in sem dobila informacijo, da ob izdaji dobavnice stranki osebnega dokumenta ni potrebno predložiti, če tega noče, jaz pa je nimam pravice tega prositi…
Kako je s tem…če mogoče kdo ve.
Hvala.
krtačka1, 22.09.2021 ob 13:08
Mi lahko kdo pojasni naslednje?
Ali lahko za potrebe izdaje dobavnice za nakup določenega blaga, kjer bo račun izdan na ime in naslov fizične osebe, stranko zaprosim, da mi pokaže svoj osebni dokument, na podlagi katerega preverim, če mi je stranka dala pravilne podatke?
Stranke namreč prevzeto blago plačujejo naknadno, oz. ko dobijo račun.
Zadnjič smo imeli neko debato, in sem dobila informacijo, da ob izdaji dobavnice stranki osebnega dokumenta ni potrebno predložiti, če tega noče, jaz pa je nimam pravice tega prositi…
Kako je s tem…če mogoče kdo ve.
Hvala.
Razlika je med prositi in zahtevati. Policist lahko recimo zahteva dokument, ti ga pač ne moreš. Lahko pa prosiš za dokument. Tudi stranko lahko zavrneš, ampak prej se pozanimaj v firmi kako gledajo z vrha na take zadeve, ker danes mislijo razvajenci da so upravičeni do vsega in se hitro zgodi da jokajo tvojim nadrejenim za bedarije.
Forum je zaprt za komentiranje.