Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Osebna higiena.

Osebna higiena.

Kako pa kaj vaš najstnik in osebna higiena. Meni se bo milo rečeno zmešalo. Ne tušira se po par dni skupaj o kakšni ustni higieni bolje da ne govorim.. Soba čisti kaos oziroma svinjak. Ne pospravi ampak kopiči svinjarijo. Tako da ko se lotim njegove sobe mu popravljam skoraj ves dan, da spravim zadevo v normalo. Pa kot otrok vestno čistil zobe prav tako se je redno umival pod mojim nadzorom. Sedaj pri 15 letih pa katastrofa. Jaz resno ne vem, kje sem zgrešila v vzgoji. Da ga moram po 3 krat pošiljat v kopalnico, da se umije uredi, da je za med ljudi…

Moj je vesten. Tuš vsak večer, zobe dvakrat na dan, oblačila redno menja. Soba pa je bolj tako-tako, samo mu je ne pospravljam. Naj ima, kakor hoče. Ni po mojih standardih, ampak ravno svinjak pa tudi ne.

Ko bo kakšno spoznal, bo vse nadomestil kar ste zaj nasteli 🙂 ali ko bo mu neprijetno v družbi, brez skrbi slej kot prej bo mu kdo izmed prijatlejev povedal naravnost v obraz to kaj mu vi, samo da bo takrat občutek dosti bolj neprijeten kot da mu reče mama.

Odgovor na objavo uporabnika
Najstnik in, 06.01.2022 ob 16:00

Kako pa kaj vaš najstnik in osebna higiena. Meni se bo milo rečeno zmešalo. Ne tušira se po par dni skupaj o kakšni ustni higieni bolje da ne govorim.. Soba čisti kaos oziroma svinjak. Ne pospravi ampak kopiči svinjarijo. Tako da ko se lotim njegove sobe mu popravljam skoraj ves dan, da spravim zadevo v normalo. Pa kot otrok vestno čistil zobe prav tako se je redno umival pod mojim nadzorom. Sedaj pri 15 letih pa katastrofa. Jaz resno ne vem, kje sem zgrešila v vzgoji. Da ga moram po 3 krat pošiljat v kopalnico, da se umije uredi, da je za med ljudi…

kakšno pa je kaj njegovo mentalno zdravje?

opisuješ tipične posledice depresije.

Pri 15 letih še vedno vi podpravljate otroško sobo? No, tu ste zgrešili…

Zakaj bi jo najstnik, če mami vse uredi…

Najprej družinski pogovor z vsemi zahtevami in vprašanji zakaj…

Vzameš vsak večer internet dokler se ne umije in vsaj za silo pospravi sobe…in ni večerje…

Bo pač treba malo bolj strogo postaviti meje, ne samo permisivna vzgoja….

Ah pusti ga ko bo dobil kaksno ozirma hotel dobiti kaksno se bo štimal bolj kot ti. Tako pač je z najstniki. Pač učasih ko sem bil teh let je tudi meni blo tko ah zkaj bi se tuširou zdej pa pač če se kaksen dan ne pa se sploh ne počutim dobro. Pusti malo svobode

Osebna higiena pri našem še predobra… stalno bi bil pod tušem. Soba pa… svinjak, ropotarnica, učilnica in skladišče, vse hkrati.

Zelo preprosto: pere se samo tisto, kar je v košu za perilo. Če postelje sam ne sleče, mu jo v soboto ti, vendar mu je ne oblečeš. Ostalo v sobi poskrbi sam… nepočesan in  umit pa nima kaj biti pri mizi ne za zajtrk ne za kosilo. Ima pa zadolžitve posesat stanovanje itd. (če vse posesa in izpusti samo svojo sobo, njegova stvar). V tem domu ste skupaj doma in skupaj skrbite za red, od nekdaj in tudi sedaj, nič drugače, to mirno poveš pri mizi in glede tega sploh ni odprtih vprašanj in debate, debatiramo  lahko, kaj bomo počeli popoldne, glede reda pač ni, v hotelu mama so takšna pravila, amen. Izjemoma vskoči mami, če je res kakšna sila s šolo ali bolezen/preutrujenost posredi, vendar kdaj vskoči tudi on. Simpl.

Ce bi mela malo avtoritete bi slo…moj otrok je tako vzgojen, da se je treba umit in pika.Ni tu, da bins bilo treba rect kaj so osnove higiene.Pa nisem stroga mama, tvoj otrok te pac ne sljivi 5 posto, zaj…si ze v osnovi.

LEpo ga polij z mlekom.

Al pa pivom. Pa da ga pol vidmo

V sprico daj mlek al pa kis to sele smrdi in ga posprici pazi oci ce bos s kisom.od uzadi mu prid in ga zalij. Ko bo odrasel se bota smejala ko dva norca na tole.

Pa povej mu da bo zalit na dva dni. Da je blo dost zajebancije.

Al pa naseri svojo kolegico naj ti pise meil da tvoj otrok smrdi. Seveda izmisljen meil al pa posto na dom. Not pa napisan da se naj zacne umivat. Sam ta je kr kruta to naj za  nakoncu ostane

dobi obisk in ko bo mulac zravn naj obisk rece. Ja kaj pa to smrdi.

Ce ga pa iz sobe ne dobis, naj ga pa npr kolegica ki ga pozna gre v sobo pozdravit. In naj kr direkt rece. In kako ma sobo in da soba smrdi in da ce ne ve da se vonj zazre v lase in kozo.

Mogoče pa ste si ravno odgovorili. Tak vi vse namesto njega naredite..dajte se zresnit no, in na koncu od mularije pričakujete da so samostojni. S takim načinom pozabite na to..iz otroka nrdite “ubogega” maminega pizduna, ki ne bo znal živet v današnjem svetu brez “mamine zize”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close