Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Osebna asistentka

Osebna asistentka

Zanima me, če je kdo od vas zaposlen kot osebni asistent/ka in ali ste s tem delom oz. uporabnikom zadovoljni, kajti jaz sem na robu živcev zaradi nesramnosti oz. mobinga. Rada bi samo izvedela vaše izkušnje s tem delom.
Lp

Draga asistentka,
vsak odnos asistentka in uporabnik je treba gledati zase. Zato ni nekega splošnega odgovora za to, po čemer sprašuješ. Imamo dobre uporabnike, na drugi strani imamo nesramne asistentke oz. asistente. Če je uporabnik nesramen, prav gotovo nista za skupaj, zato moraš to pač sporočiti delodajalcu. Stvar se zaplete takrat, ko pride do medsebojnega maščevanja. Bodisi da asistent/ka poskuša z uporabnikom manipulirat, da bi dobro prišel/la skozi in se uporabnik npr. ne pusti, ali pa obratno. V prvem primeru bo asistent/ka naredil/a zelo veliko, da bi diskreditiral/a uporabnika. V drugem primeru znajo uporabniki zelo nesramni.

Praviloma so ljudje, ki jim pravimo invalidi, nesrečni in nezadovoljni sami s seboj, zato lahko verjamem, da je lahko tvoj uporabnik nesramen, ne da bi imela ti kaj pri tem. A tudi zate velja isto, premisliti boš morala, ali je s tvoje strani bilo takšno vedenje sproženo. Asistent-uporabnik je najprej odnos. Šele nato je lahko konkretno fizično delo. Vse težave, nastale v takem odnosu, so rezultat razmerij moči, ki vladajo v njem. A če je odnos odprt in če je v njem veliko prostora za dobronamernost, potem ni potrebe za izvajanje moči.

Za morebitna vprašanja sem na voljo na: lepotecj@gmail.com.

Upam, da boš stvar uredila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close