Osamosvojitev; ameriški vojaški ataše – JNA je bila povsem nesposobna
Kopiranje iz wikipedie ni odgovorilo niti na eno moje vprašanje. S tem, da številka letal niti slučajno ni prava. Ne vem pa, ali si jo potvoril sam ali kdo drug.
Še vedno ne vemo, koliko letal je bilo primernih za napade na cilje na tleh. Pa ti bom malo pomagal, če me spomin ne vara, je leta 1991 jeboslovansko letalstvo imelo 10 eskadrilj letal za take napade oziroma lovsko-bombniških eskadrilj. Koliko letal je imela ena taka eksadrilja, oh ti znalec? :)))))))))
[/quote]
Ja, saj to je vprašanje, koliko od vseh bojnih letal je res bojno sposobni. Američani so pogruntali v vietnamski vojni, da je od 6000 letal mogoče samo 1200 v vsakem trenutku sposobnih za operacije. V zalivski vojni je povprečje še dol padlo za polovico. Rusi raje sploh ne povejo. Od več tisoč letal, ki jih imajo, je nekaj sto res bojno sposobnih. Ampak so ta letala sposobna upravljat s taktičnimi jedrskimi raketami.
Ja, saj to je vprašanje, koliko od vseh bojnih letal je res bojno sposobni. Američani so pogruntali v vietnamski vojni, da je od 6000 letal mogoče samo 1200 v vsakem trenutku sposobnih za operacije. V zalivski vojni je povprečje še dol padlo za polovico. Rusi raje sploh ne povejo. Od več tisoč letal, ki jih imajo, je nekaj sto res bojno sposobnih. Ampak so ta letala sposobna upravljat s taktičnimi jedrskimi raketami.
[/quote]
Ja ja ,to ste sami ekstremni strokovnjaki in povrh vsega razpolagate z vsemi podatki po svetu, to ste nekako tako, kot miljon filmskih supermenov skupaj v eni osebi.😂
Tebe je izraelska voznica oklepnika vozila? A ne vidiš koliko je ura, ti pa še nisi vzel zdravilo in še ne spiš? Kako ti ni jasno, da ne bo šlo na bolje, če se ne boš držal terapije?
[/quote]
Ja, me je, kdo bi si mislil, kaj vse se človeku zgodi v življenju. No, ok, tebi se nikoli ni zgodilo nič omembe vrednega, še s temi zdravili in terapijami nisi nit malo izviren, ampak razumem, to je tvoj intelektualni domet. V JNA bi verjetno imel odlično kariero. Major Glupan recimo. 😀
[/quote]
Točno tako. Za vsako uro letenja je potrebnih toliko in toliko ur ‘šraufanja’. Ni to avtomobil, pač malo ‘ruži’, pa pelješ, v najslabšem primeru se ustaviš. Pri letalu pa padeš dol.
Prizadeto bitje, ki mu ni več pomoči. Tam na psihiatriji ti ne bodo več dovolili dostopa do interneta.
“Jugoslovansko vojaško letalstvo (JRV – Jugoslavensko ratno vazduhoplovstvo) je imelo okoli 32.000 pripadnikov ter več kot 4.000 zunanjih izvajalcev. Imelo je več kot 1.000 letal in 200 helikopterjev, tako je bilo leta 1991 druga najmočnejša letalska sila v Evropi. Njegove glavne naloge so bile transport, opazovanje, obramba pred zunanjimi sovražniki ter zračna podpora mornarici in kopenskim enotam. Večina letal je bila izdelanih v Jugoslaviji.”
[/quote]
Po stevilu so bili drugi…po bojni moci pa nikakor ne…eni vse stevilke pobrkljate..so bili pa sanje o nadzvocnem letalu ja..yu fly supersonic…naslov v mladini ki je pisala o tem …drugac pa je imala yuga vecinoma galebe orle mige 21 in dve eskadrilji mig 29 ki so bila edina sodobna letala v tistem casu…vse ostalo je sluzilo le za stevilke
Ma pusti tega dosadnega brenclja, ki brenči v prazno in bi zdaj rad predstavljal slovenijo kot deželico, ki je free nacionalizma. Vsi vemo, ki imamo vsaj 1 starša iz bivših republik juge da smo bili vsi Bosanci ne glede na nacionalnost :)) zarukani slovencki s 4 razredi os (taki kot je plešasti debilko) niso ločili Srba od Hrvata, muslimana od žida.
Dosadni psiho brencelj pa z ritjo vse podere kar z rokami naredi, vidiš da je glup ko konj..teraj ga v pm
[/quote]
Ajde meri ne seri….pises podobne budalastine kot popay ki za vse svoje in tezave pripadnikov balkanskih plemen krivita slovence in njihovo tolerancijo do budalastin ki jih balkanjerosi pocnejo ko nisi v maticnem plemenu…ja vecina slo se zdaj ne loci srba hrvata in bosanca..pa kaj vam to pove?da se vecina teh tu obnasa na ensk nacin…nikakor da se vklopijo…v nemciji govorijo v setih mesecih ko rojeni nemci tu pa po 40 letih…ne razumjem sta govoris…v nemciji je ze druga generacija vecji nemc ko 1000 letni german…tu pa ..zato meri ne seri…ce imajo slo 4razrwde os zi butara zabita nimas se vrtca narejenega…pametna pa da bi se zabo podkovala…popay pa…on bi itak se kaco nategnil ce mu ne bi v drevo pobegnila…si mu zgleda res dala kot se govori po balkanskih kuloarjih
Si pozabil, da so bili v JNA dečki stari 18 let iz bratskih republik (Slovenci, Hrvati, Bošnjaki, Makedonci, Kosovarji, črnogorci, Srbi…), ki se niso želeli boriti proti slovenskim bratom? A jih niso generali iz Beograda poslali braniti Slovenske meje pred ‘zunanjimi’ sovražnikom, sovražnuka pa nikjer?
[/quote]
Ajde meri ne seri….pises podobne budalastine kot popay ki za vse svoje in tezave pripadnikov balkanskih plemen krivita slovence in njihovo tolerancijo do budalastin ki jih balkanjerosi pocnejo ko nisi v maticnem plemenu…ja vecina slo se zdaj ne loci srba hrvata in bosanca..pa kaj vam to pove?da se vecina teh tu obnasa na ensk nacin…nikakor da se vklopijo…v nemciji govorijo v setih mesecih ko rojeni nemci tu pa po 40 letih…ne razumjem sta govoris…v nemciji je ze druga generacija vecji nemc ko 1000 letni german…tu pa ..zato meri ne seri…ce imajo slo 4razrwde os zi butara zabita nimas se vrtca narejenega…pametna pa da bi se zabo podkovala…popay pa…on bi itak se kaco nategnil ce mu ne bi v drevo pobegnila…si mu zgleda res dala kot se govori po balkanskih kuloarjih
[/quote]
Lej saj vem kaj je tvoj problem. Nehi me citirati ker ti ne bom več odgovarjala. Saj bi te dala v roza tako kot viharca pa nisi prijavjen.
Dolgočasen si zato obvoz
Jaz se na to , kar govoriite nespoznam..vem pa neki, ker sem bila na ic..sem jebala jeza…pa je mami slovenka..in tud kot slovenko so me vzgajal..
In tud vem..da je tuki gor velik icov k so enako trpel med solo…
.p.s. julij cezar..
Ne Popay ne bi se kace nategnil..jz se mu ze neki casa nastavljam..pa ne trza…pa nisem kaca 😅😅
In ti viharni..pazi na jezik ..Popay je ljudina …………..a prov…
tako je, Brina5 ampak ne me preveč hvalit, ker to je za ta dva modela ….., boleče, hehe..
drugač pa…., da ti malo razložim…, jugo vojsko.., res je, v njej ni marsikej štimalo ampak, če nisi hotel kot mlad fant v to vojsko si imel velike problem v življenju in kaj ti je preostalo drugega kot, da greš…, večinoma smo to bili fantje, mulci 19+ let, po koncu srednje šole, pa koga je bolil qurac v teh letih za vojsko in tud Tito-ta, moral si it in to je to, vsak v moji družbi in soigralci s katerimi sem treniral je rekel, da je vojska brezvezna in šel v njo, kot, da bi moral it na šiht na katerem se mu glih ne bi dalo kej preveč delat…, nakar se je zgodilo leto 91 in tukej vidiš kako ljudje brez osnovne človeške etike na nivoju avtorja te teme, pičkuleta, to so večinoma pripadniki stranke s(d)s-a, lepijo majce poslikane z mulci v vojaških oblekah jla, ajde vmes se lahko najde kakšen starešina jla, ki mu je bila to pač služba, ki se predajo teritorialni obrambi Slovenije.., zmaga nad mularijo jim je v ponos.
Temo je odprl znan s(d)s provokator tukej na Monu, iz njega seka tak cinizem na vse kar je povezano z bivšo jugo, da bo enkrat verjetno sam v svojih sranju krepnil, pa mu ne privoščim, glih zato…, kot si napisala, ker sem ljudina..
Ga je pa en/a kometator/ka, dober cepil s komentarjem, če je on naredil zdravniški pregled za vojsko, da zmaže mig 29, hehe…
Mi je pa zanimivo nekaj.., sej bi lahko blokiral nedojebanca (to je modropolarniviharni, pod toliko niki je že pisal v preteklosti, anonimno pa verjetno še z drugimi), da mi več ne skače v teme v kateri pišem, kr sva oba registrirana ampak kaj če mi to…, naj ima svoje veselje v smislu.., vsako tele svoje veselje.., pač onanira na mene, ker je ped-er, kaj čem mu pomagat, tega jst ne čutim v živo, v virtuali pa naj mu prihaja, jaka muda…
Ampak fora je v tem, da ima v tej temi očitno pravilen in realen pogled na vojno leta 91, piše realno, tud, trobezljalo s(d)s-ovco, pičkuleta ima prečitanega in ne drži z njim…, nakar se nedojebanc (modropolarniviharni) spravi na mene z glupimi primitivnimi komentarji, da nimam o.š., da nisem nikjer bil….., a za mano je najmanj 1.5 miljona km z avtomobilom v lastni režiji, ne službeno, plus šepaše km z izleti v skupini in okoli 80.000 km s kolesom in pol še, da sem fizikalc, hehe, model lahko samo sanja o tem življenju, ki ga jst živim in moji službi, ki je daleč od fizične, hehe ampak res, dobesedno lahko samo sanja…, pa ti pol razum tega norca… , ni logike pri temu človeku, nedojebancu čoknjenemu.., pa, da ga jebeš…
tako je, Brina5 ampak ne me preveč hvalit, ker to je za ta dva modela ….., boleče, hehe..
drugač pa…., da ti malo razložim…, jugo vojsko.., res je, v njej ni marsikej štimalo ampak, če nisi hotel kot mlad fant v to vojsko si imel velike problem v življenju in kaj ti je preostalo drugega kot, da greš…, večinoma smo to bili fantje, mulci 19+ let, po koncu srednje šole, pa koga je bolil qurac v teh letih za vojsko in tud Tito-ta, moral si it in to je to, vsak v moji družbi in soigralci s katerimi sem treniral je rekel, da je vojska brezvezna in šel v njo, kot, da bi moral it na šiht na katerem se mu glih ne bi dalo kej preveč delat…, nakar se je zgodilo leto 91 in tukej vidiš kako ljudje brez osnovne človeške etike na nivoju avtorja te teme, pičkuleta, to so večinoma pripadniki stranke s(d)s-a, lepijo majce poslikane z mulci v vojaških oblekah jla, ajde vmes se lahko najde kakšen starešina jla, ki mu je bila to pač služba, ki se predajo teritorialni obrambi Slovenije.., zmaga nad mularijo jim je v ponos.
Temo je odprl znan s(d)s provokator tukej na Monu, iz njega seka tak cinizem na vse kar je povezano z bivšo jugo, da bo enkrat verjetno sam v svojih sranju krepnil, pa mu ne privoščim, glih zato…, kot si napisala, ker sem ljudina..
Ga je pa en/a kometator/ka, dober cepil s komentarjem, če je on naredil zdravniški pregled za vojsko, da zmaže mig 29, hehe…
Mi je pa zanimivo nekaj.., sej bi lahko blokiral nedojebanca (to je modropolarniviharni, pod toliko niki je že pisal v preteklosti, anonimno pa verjetno še z drugimi), da mi več ne skače v teme v kateri pišem, kr sva oba registrirana ampak kaj če mi to…, naj ima svoje veselje v smislu.., vsako tele svoje veselje.., pač onanira na mene, ker je ped-er, kaj čem mu pomagat, tega jst ne čutim v živo, v virtuali pa naj mu prihaja, jaka muda…
Ampak fora je v tem, da ima v tej temi očitno pravilen in realen pogled na vojno leta 91, piše realno, tud, trobezljalo s(d)s-ovco, pičkuleta ima prečitanega in ne drži z njim…, nakar se nedojebanc (modropolarniviharni) spravi na mene z glupimi primitivnimi komentarji, da nimam o.š., da nisem nikjer bil….., a za mano je najmanj 1.5 miljona km z avtomobilom v lastni režiji, ne službeno, plus šepaše km z izleti v skupini in okoli 80.000 km s kolesom in pol še, da sem fizikalc, hehe, model lahko samo sanja o tem življenju, ki ga jst živim in moji službi, ki je daleč od fizične, hehe ampak res, dobesedno lahko samo sanja…, pa ti pol razum tega norca… , ni logike pri temu človeku, nedojebancu čoknjenemu.., pa, da ga jebeš…
[/quote]
Ampak pičkuleta je izraelska vojakinja vozila v oklepniku po Izraelu. To ni majhna stvar.
[/quote]
Torej, ti si še en jugonostalgik južnega porekla (obupna slovnica pove vse), pa je tvoje poreklo še najmanj problematično pri tebi.
Močno te boli, da Jugoslavije ni več, da je tvoja JNA v 10 dneh bila čisto sesuta in ponižana, srbski oficirji so jokali in poljubljali noge teritorialcev, ti kot sin JNA starešine pa tega nikoli nisi mogel preboleti, zato sovražiš vse, kar je slovenskega in imaš manjvrednostni kompleks, kateri se kaže v tem, da pišeš take oslarije kot koliko kilometrov si prevozil s kolesom, kar kaže na nizek intelekt in nerazrešene travme. Ob prvem poku se pa podelaš v hlače spredaj in zadaj.
Ja, na SDS majicah so res sami mladinci, še zlasti tisti z brki, ziher je star 18 let. In še trepetaš pred SDS-ovci, v vsakem grmovju in človeku jih vidiš, potem te še za vrhunec polarni pelje scat kadarkoli in kjerkoli, kar je še najbolj sramotno od vsega.
Razgledani, preden se sramotiš, bi lahko malo pobrskal po netu.
“Jugoslavija je imela tudi močno letalsko industrijo. Ta je skozi šestdeseta, sedemdeseta in osemdeseta leta prejšnjega stoletja razvila številna reaktivna bojna letala, kot so G-2 Galeb, Super Galeb, J-21 Jastreb, Soko J-22 Orao ter številne druge. Tovarna SOKO iz Mostarja pa je po francoski licenci izdelovala helikopterje Gazella. Vojska je imela v načrtu tudi pridobitev licence za izdelavo letal F-20 ter helikopterjev SA-330 Puma.”
[/quote]
Ta letala so taka, da tudi leteti niso mogla. Katere številne druge? Niti enega, še naštete so jim naredili Angleži. Ampak taki Angleži, ki doma niso dobili dela v letalstvu.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://shrani.si/f/1z/BS/3293kmzp/1/vemo-kdo-je-zmagal.png[/img]