ORTODONT in MOTIVAC.KASETE
Poznam ga na Litijski v LJ. Ivo Pavšič. Res je dober, pa tudi drag. Ampak zobe imaš pa potem super. Meni je vse uredil pri 29, ko mi je v domačem kraju moj ortodont po desetih letih nošenja (od 1. razreda OŠ do 2. letnika SŠ) potem pri 18. letih rekel, da je kar je. Zdaj sem živi dokaz, da stvar deluje tudi pozneje.
Tudi možev sodelavec si je šel pri 58 (!!!) letih poštimat zobe in mu jih je. MOj dragi pa mora najprej izpulit modrostne, potem pa gre na Litijsko …
LP
Nosila sem fiksnega – zgoraj in spodaj. prve tri, štiri mesece je bolelo za znoret, vendar se vse potrpi. Pač ješ bolj mehke stvari (riž inp.). Zoprno je, ko se ti hrana nabira , vendar ti da ortodont komplet zobnih krtačk, pa je stvar rešena. Jaz sem se potem navadila in sem imela eno ščetko vedno s seboj, ko sem pojedla, sem si šla potem očistit na stranišče. Res, ni problema.
Jaz sem nosila kar kovinskega, dobi pa se tudi keramični (se skoraj nič ne vidi), sem pa zadnjič opazila tudi eno punco, ki je imela rozardečega (kot lase) in ji je ful pasalo.
Res ti svetujem Pavšiča. Vse ti razloži, tako da res veš, kaj počne in kaj se dogaja. Če imaš možnost lahko vzameš tudi kredit. Je pa ta denar vložen vate – in se splača.
LP
PS: Pa ne skrbi glede videza. Ljudje se navadijo. Poleg tega sem jaz svojega moža spoznala, ko sem nosila aparat.
Pikipoki,
koliko pa stane? Js sem stara 20 let, pa sem ene 3 leta nazaj ga nehala nosit… zdej mi je žal. Čeprav je tak ortodontinja že tedi rekla, da po 18-stem je konec, je kar je.
Ti pa praviš, da jih popravi tudi pozneje…? Fajn.
Čeprav cena verjetno ni glih fajn, ne? Je pa res – denar gre zate!
LP, Anita
Prišlo je okrog 700.000 tisoč tolarjev. Seveda ne naenkrat. najprej daš denar, ko ti ga da noter (jaz sem ga imela spodaj in zgoraj), potem pa pač ko ti menja žico. In znese. Ampak se res splača. Cena res ni poceni (jaz sem vzela nekaj kredita), vendar mi danes ni žal.Kredit pokriješ, zobje pa ostanejo.
Tisto, da se ne bo nič spremenilo, kot je rekla tvoja ortodontinja, je po moje larifari. Ponavljam – dobila sem ga pri 28-ih, ga nosila točno eno leto (slučajno se je datum ujemal), danes jih imam 30 in zobje so tako, kot so bili lansko leto, ko sem ga dala dol.
LP
PS: O motivacijskih kasetah ne vem nič.
Forum je zaprt za komentiranje.