orientacija strani v Wordu
Prosim za pomoč pri rešitvi (najbrž zelo preprosti) težave, ki se mi pogosto pojavlja v Wordu. Pri delu (urejanju teksta za drugimi avtorji) se mi pogosto pojavi težava – v tekst je vrinjena tabela (niti ni važno ali je Wordova ali Excelova, ki je prevelika za normalno orientacijo in mora biti vstavljena tako, da je “ležeča”. Žal se mi vedno potem podre številčenje strani (največkrat so vse naslednje strani enako oštevilčene ali pa začne števličenje od 1 dalje) , in tudi vse naslednje strani so “ležeče”. Ker pri tem urejanju vedno lovim roke se nikoli nisem uspela pozabavat z ukazi, ki bi to zadevo rešili, običajno list vrinemo kar na roke, kar pa zagotovo ni rešitev.
Hvala za nasvet in lep pozdrav,
tinca
Pred ležečo in za ležečo stran daš Insert/Break/Section/next page. Se postaviš na stran, ki naj bi bila ležeča File/page setup/orientation landscape (applies to this section!).
Problem je z oštevilčevanjem, saj če uporabljaš header/footer, sta ta dva poravnana z ležečim (daljšim) robom tega ležečega lista. To se vleče že skozi par generacij programa Word, pa še vedno ni rešitve za tiste, ki bi želeli imeti footer na takrajši stranici zvrnjene strani.
Pri oštevilčevanju v footerju označiš ali naj nadaljuje številčenje od predhodnega footerja (vsak section ima lahko različen footer) ali pa naj začne znova (in s katero številko naj ga začne).
Pri uporabi section-nov je lahko problem pri printanju posamičnih strani saj ni jasno katero stran hočeš sprintati, deluje (v Print dialog boxu) pa tole: p2s3-p4s5 kar sprinta od strani 2 v section 3 do strani 4 v section 5).
Forum je zaprt za komentiranje.