Organizacija piknika!
V soboto praznujem rojstni dan in bomo imeli piknik. Vse skupaj bo 25 folka. Od tega samo dve vegetarijanki 🙂
Glede na to, da sem ena izmed teh sama, nimam pojma kok mesa računam na osebo in kok kruha. Imeli bi čevape, hrenovke in ražnjiče.
Mogoče podatek – fešta se začne ob petih popoldan, pa tja do zgodnjih jutranjih ur. Računam, da bomo imeli vsaj dva obroka.
Prosim za vaše mnenje, izkušnje, ker se mi niti sanja ne kaj vse naj nabavim???
Poleg žara bo ogromno solate, mogoče celo krompir, slani prigrizki in rumove kugle.
Pa še vprašanje za pivske ase – kolk pira na glavo 🙂 večina je tipov!
Hvala za vse vaše odgovore!
Lp
Mateja
Na to temo je bilo tukaj že veliko govora. Malo pobrskaj nazaj.
Sicer pa je količina odvisna, kdaj boste začeli s piknikom. Ali že dopoldne ali proti večeru? Čisto na oko bi rekla, da se računa od 10 do 15 dag mesa (ali mesnih izdelkov) na osebo na en obrok. Kruha nekaj podobno. S pivom pa je tudi različno. Jaz bom cel dan žulila eno pločevinko, drug pa jih ima najmanj 5 pospravljenih. Odvisno kako dolgo se bo zavleklo praznovanje. Kakšne 4 na osebo boš morala že računati.
Lp; ela S
Nekoč sem našla zapisano v stari kuharski knjigi količine mesa potrebnega za obrok.
Če je obrok sestavljen iz juhe in nato mesa ter prilog, potem je dovolj 15 dkg mesa, če pa je glavni obrok brez juhe, pa je potrebno računati na odraslo osebo 25 dkg mesa. Za otroke računaš polovično količino. Zelenjava in krompir (na piskniku najbrž kruh) je predvideno na odraslo osebo od 40 do 50 dkg.
Mislim, da bi morala računat za cca 20 ljudi najmanj 5 kg mesa in mesnih izdelkov, najmanj 5kg kruha in cca 6 kg zelenjave, solat in ostalega.
Upam, da bodo količine zadoščale za en obrok, če pa boste na pikniku dalj časa bo potrebno količine malo povečati.
Glede na trenutn temperature, bi predlagala, da postrežeš veliko sadja, najbolje v oliki sadnih solat ali koščkov, ki so že pripravljeni za v roko (lubenice, melone). Za sladico pa če imaš možnost sladoled.
Pred kratkim smo imeli piknik, tudi za 25 oseb. Pojedli smo 10 kg (!!!!) mesa in cca 3 kg kruha (en klebec in dve večji štruci).
Ampak so bile razmere precej drugačne kot trenutno. Piknik smo imeli od 12h do 20h in bilo je precej hladno. Razen mesa in kruha (+majoneza, ajvar, gorčica) je bila še solata paradižnik/kumare, riž v solati in pečena zelenjava ter pecivo. (Otroci so jedli skoraj izključno pecivo.)
[Je bil piknik v moški organizaciji -> en večer prej sva se dve soprogi na hitro zmenili, kaj bova pripravili, ker so naši ljubi moški kupili skoraj izključno meso. Kako dolgočasno bi nam bilo, drugemu brez drugega!]
Forum je zaprt za komentiranje.