ORGANIZACIJA PIKNIKA – prosim pomoč
Mi smo imeli malce vecji piknik. Mesa mora biti cca. 0,4 kg za odraslo osebo. Nasvet mesarja. Za otroke morda 0,2 kg. Pijača pa recimo skoraj liter na odraslo osebo bi rekla in 0,3 l za otroka – vecjega, manjsi tudi manj. Odvisno tudi kaj pijejo. Pivo, vino, sok, vodo? In kaj bo poleg. Prosim za vec podatkov. Mi smo imeli raznovrstno prehrano. Oblozeni kruhki, hrenovke v testu, pice, vnaprej peceno pecenko in meso za zar. Predvsem je bil piknik zelo raznovrsten. Vtisi vec kakor odlicni. In se francoska solata. Prav bi prislo vec podatkov. Kaj nameravate imeti za piknik? Sestavine? Meso, priloge, zelenjava, pijača, sadje?
Mi računamo ponavadi eno piščančjo kračico, en kos svinjskega vrata, 5-6 čevapčičev, včasih malo hrenovke na odraslo osebo, pol tega na otroka. Vedno se lepo izide – enim je “osnovna” porcija preveč, drugim premalo, ostaja nikdar ne, lačni pa tudi nismo. Seveda ponudimo zraven še na žaru popečeno zelenjavo (gobice, bučke, melancane) in solate. Pa kruh, seveda. Odvisno od organizacije imamo včasih tudi enolončnico ali kaj malega za pikat, ker imamo ponavadi vmes kakšen izletek, tako da ne hodimo lačni, potem pa žar in na koncu torta – tak piknik imamo redno letno za rojstni dan. Pijača je pa odvisna od pivcev, precej pa tudi od vremena – če je bolj kislo in hladno gre pijače biiiistveno manj kot ob vročih dneh. Najbolj praktično je itak kupiti piksne (pivo recimo) – enostavno je za ravnanje z odpadki, pa če ostane jih lepo spraviš. Za mularijo mi kupimo pijačo v 0,5 l plastenkah (običajno vodo z okusom, ker bolj odžeja kot sok), pa še praktično je, ker načeloma zapirajo flaške za sabo in ni vse polito.
Forum je zaprt za komentiranje.