Org. socialne mreže
glede na to, da je tu na stotine postov o brezperspektivnih poklicih, še minister se križa, se najde nekdo, ki sprašuje nekaj o prodajanju megle, pa sam nima pojma zakaj se gre. Pojdi študirat kaj konkretnega, da se boš kaj konkretnega naučila, potem pa si še vedno lahko organizatorka socialne mreže, če bo to dalo smisel tvojemu bivanju. na primer pojdi študirat nego, kakšno drugo zdravstveno smer. Veš delo z ljudmi je zelo zahtevno in človeka izčrpava predvsem psihično. Kar pejt pogledat koliko je zafrustriranih socialnih delavk na CSD jih.
Poznam dve osebi, ki sta dokončali študij in službe v tej smeri ni na vidiku.
Po moje je študij smiseln le kot nadgradnja znanja, ljudi s tem poklicom pa ne zaposlujejo.
Tisti ki bo končal ta študij, se bo moral znat sam tržit in dokazovat. Saj ideja je dobra, samo veliko vode bo moralo preteči, da bo poklic sprejet.
Ok no…vem zakaj se gre pri študiju in tud to kje bi bila možna potencialna zaposlitev!
Tako, da me ni treba ravno napadat v tej smeri, me pač samo zanimajo izkušnje, če jih kdo ima!
Teorija je eno praksa pa drugo a ne?!
In, ker sem po netu že iskala kaj o tem in pač nisem našla, sem poskusila še tukaj.
tako, da O jebela cesta ni se treba razburjat že navsezgodaj!
Pa vseeno hvala za odogovore in lep sončen dan še naprej želim:))
Sem študent 1. letnika smeri Organizator socialne mreže.
S študijem sem do sedaj zelo zadovoljen, saj sem se odločil zanj predvsem zaradi širjenja znanja in nadgradnje. Učimo se o raznih socialnih mrežah, kot so družina (primarna), družba, služba, starostniki, ipd… Ter o tem kako se odzivajo določeni ljudje v določenih primerih. Kako ravnati z osebami s posebnimi potrebami, s starejšimi. V študij so vključeni tudi predmeti s področja poznavanja prava na področju sociale, kot tudi računalništvo na področju informatike.
Ojojojojoj….ne vem zakaj zdej tukaj gre -jebela cesta-…čisto navadno vprašanje te je sprovociralo na tako nizko raven, da me je treba žalit, kar je seveda najlažje, če se človek lahko skriva za tako bedastim vzdevkom!
Naj ti tale sončen dan nakloni kaj za počet ne pa bedarije pisat po MON-u!!! 😉
Iztok hvala ti za odgovor!!!
Lp
Dodal bi še to, da se ravno na tej šoli učiš ogromno kako delati z ljudmi, kakšni pristopi so pravilni do določenih skupin in kako jih obravnavati. Veliko se dela na komunikaciji in raznih vajah.
Večina sošolk in sošolcev pa že ima podobne delovne izkušnje in jim ta šola predstavlja nadgradnjo znanja oziroma izkušenj, ki jih že imajo. S(m)o pa nekateri, ki se s tem tako pobliže še nismo seznanili.
Omenjeno smer je doštudirala kolegica na Dobi. Snov in usmeritev študija je meni izredno zanimiva … profil kot tak je kompatibilen oz. z nekaterimi znanji/novostmi dopolnjuje/nadgrajuje družboslovne smeri, ki se jih da študirat na FF/FDV recimo. Ampak … kot so ti že povedali, popolnoma nezaposljiv kader – poleg vseh ostalih družboslovcev.
Dajte zadevo pogledat z drugega stališča, tako kot pravite, da so nezaposljivi diplomanti te smeri, so lahko tudi večina iz ekonomske, upravne, filofaxa, fdvja… a le, če se ne znajdejo, se ne znajo dobro prodati in ne delajo na svojih izkušnjah ter so brez pravih idej kaj si v življenju sploh želijo.
Tisti, ki ve kaj si želi v življenju ima vedno polno dela, da doseže ta cilj.
Tole bi si res želela študirat, kljub temu, da bi začela iz “nule”…me že nekaj let vleče v to smer, ampak sem morala najprej druge stvari poštimat. Zdaj pa se mi kaže možnost študija (jeseni) in bi res šla v to smer…ampak po vsem napisanem tukaj gor sem kar malo v dvomih- priznam. Denarja ni ravno toliko, da bi si zdaj ta študij plačala zato, da bi si omogočila “boljše življenje”…po končanem študiju bom pa nezaposljiva.
Po drugi strani pa…kot pravite Iztok, je potrebno pogledati tudi z drugega stališča! In po vsej verjetnosti bom kar šla teste za vpis delat, da sploh vidim ali imam možnost tole študirat.
Ker v ekonomijo ali pa kaj podobnega me reeeeesss NE vleče in bi bilo škoda vsakega eura.
Upam, da mi uspe…pa karkoli že 😉
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.