Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika OREHOVO PECIVO

OREHOVO PECIVO

Nekje sem pred časom videla recept za orehovo pecivo nevem kako se mu res reče a mi ga ne uspe najti bil pa je iz narezanih orehov, sladkor in stepen beljakov sneg…
Prosm, če kdo pozna recept ali pa vsaj kaj podobnega in mi to sporoči!

Hvala vsem in lep dan želim!
Lučka

Lučka poglej na kulinariko; po moje misliš pecivo pod imenom “londonske rezine”.

Hvala Lina za pomoč! Sem pogledala pa je nekaj podobnega venar ni pravi bom še vztrajala!

Lučka

HejJ Ne vem,ce ti bom pomagala.Jaz delam biskvitno testo samo z orehi in drobtinicami,nic moke.Je pa tudi rumenjak,ne samo sneg beljakov.Lp Babi

Babi prosim za recept pa še za kakšnen recept za drobno pecivo, ki gre za med.
Namreč jutri imamo praznovanje in sploh nomam več idej, kaj naj še naredim sladkega, ki prenese mace daljo vožnjo.

Bom zelo hvaležna še za kakšen recept, ki pa jih imaš ti vedno na zalogi!

Babi hvala in ostalim!

Lp, Lučka

Tale recept je nekaj posebnega

Marta, ali si to pecivo že delala? Zanima me namreč, če testo pustiš toliko večje, da ga kar zavihaš čez nadev? ALi se da potem lepo razrezati? Ravno ta vikend bi morala nekaj speči, pa bi mogoče to pripravila, ker imam vse sestavine že doma.
Lep vikend.

Lucka,upam,da nisem prepozna.Ves,z mozem imava vedno dolg obed,ceprav ne jeva veliko,ampak vec manjsih razlicnih jedi.

Uspela sem najti recept za dobro orehovo pecivo,ki se mu pravi
STARINSKI KOLAC.

1/4 KG MLETIH OREHOV
1/4 KG MLETEGA SLADKORJA PLUS 2 VANILIJ SL.
1/4 KG ROZIN
3 JAJCA
4 ZLICE MOKE S 1/2 PEC PRASKA
PEST NAREZANIH OREHOV

Najprej stepes trd sneg iz beljakov dodas sladkor,nato rumenjake pocasi drugega za drugim (z metlicama kot za sneg ,najmanjsa hitrost), s kuhalnico na rahlo umesas moko s p.p.,orehe in rozine.

Vlijes v namascen pekac potresen z moko(ali peki papir) in peces pri 180 st. 3/4 do 1 ure.

PRELIV

2 rebri jedilne cokolade zmehcas z 70g masla in malo mleka.Prelijes,ko je peceno .Po vrhu potreses se z grobo narezanimi orehi.Narezes na kvadratke ali trikotnike. Ce nimam dovolj orehov,potresem tudi s kokosovo moko. To je srbski recept.Mogoce si videla ravno tega.

To ni tisti recept brez moke.Lahko bi pa mogoce moko zamenjala s 4 zlicami v rumu namocenih piskotnih drobtin.

Brez moke pa je piskotno testo za rulado in biskvitno za torto.
Napisala sem tudi recept za korenckovo pecivo.Podobno kot zgornje,le da je dodano se 1/4 kg korenja. Ga ne najdem v iskanju.

Za drobno pecivo imam kup receptov,samo vedeti bi morala,v kateri smeri.Sedaj nimam vec casa,ker me ze cakajo.Lep pozdrav Babi

Se opravičujem , da nisem prej poglegala .
To pecivo sem že zelo dosti krat delala. Lisnato testo moramo razvaljati tako veliko , da je nadev čisto zavit . Razvaljano testo položimo v pekač tako, da gleda čez vse robove na eni strani ga naj bo več, ker bomo potem prekrili nadev in ztlačili rob. Nadeva naj ne bo do vrha pekača ker kar precej naraste in potem poči na vrhu in potem kvari izgled. Naj se dobro ohladi preden ga narežemo. Izgled peciva je : okrog zlati rob listnatega testa, v sredini temen nadev . Zelo lepo, dobro in enostavno.
Pozabila sem napisati , preden damo peči dobro prepikamo , da lahko zrak izhaja.
Upam da sem bila razumljiva .

Marta, hvala za odgovor. Čez vikend sem to pecivo spekla in je bilo dobro, saj so mi ga tudi pojedli zelo hitro. Je res enostavno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close