OREHOVO PECIVO
Babi prosim za recept pa še za kakšnen recept za drobno pecivo, ki gre za med.
Namreč jutri imamo praznovanje in sploh nomam več idej, kaj naj še naredim sladkega, ki prenese mace daljo vožnjo.
Bom zelo hvaležna še za kakšen recept, ki pa jih imaš ti vedno na zalogi!
Babi hvala in ostalim!
Lp, Lučka
Lucka,upam,da nisem prepozna.Ves,z mozem imava vedno dolg obed,ceprav ne jeva veliko,ampak vec manjsih razlicnih jedi.
Uspela sem najti recept za dobro orehovo pecivo,ki se mu pravi
STARINSKI KOLAC.
1/4 KG MLETIH OREHOV
1/4 KG MLETEGA SLADKORJA PLUS 2 VANILIJ SL.
1/4 KG ROZIN
3 JAJCA
4 ZLICE MOKE S 1/2 PEC PRASKA
PEST NAREZANIH OREHOV
Najprej stepes trd sneg iz beljakov dodas sladkor,nato rumenjake pocasi drugega za drugim (z metlicama kot za sneg ,najmanjsa hitrost), s kuhalnico na rahlo umesas moko s p.p.,orehe in rozine.
Vlijes v namascen pekac potresen z moko(ali peki papir) in peces pri 180 st. 3/4 do 1 ure.
PRELIV
2 rebri jedilne cokolade zmehcas z 70g masla in malo mleka.Prelijes,ko je peceno .Po vrhu potreses se z grobo narezanimi orehi.Narezes na kvadratke ali trikotnike. Ce nimam dovolj orehov,potresem tudi s kokosovo moko. To je srbski recept.Mogoce si videla ravno tega.
To ni tisti recept brez moke.Lahko bi pa mogoce moko zamenjala s 4 zlicami v rumu namocenih piskotnih drobtin.
Brez moke pa je piskotno testo za rulado in biskvitno za torto.
Napisala sem tudi recept za korenckovo pecivo.Podobno kot zgornje,le da je dodano se 1/4 kg korenja. Ga ne najdem v iskanju.
Za drobno pecivo imam kup receptov,samo vedeti bi morala,v kateri smeri.Sedaj nimam vec casa,ker me ze cakajo.Lep pozdrav Babi
Se opravičujem , da nisem prej poglegala .
To pecivo sem že zelo dosti krat delala. Lisnato testo moramo razvaljati tako veliko , da je nadev čisto zavit . Razvaljano testo položimo v pekač tako, da gleda čez vse robove na eni strani ga naj bo več, ker bomo potem prekrili nadev in ztlačili rob. Nadeva naj ne bo do vrha pekača ker kar precej naraste in potem poči na vrhu in potem kvari izgled. Naj se dobro ohladi preden ga narežemo. Izgled peciva je : okrog zlati rob listnatega testa, v sredini temen nadev . Zelo lepo, dobro in enostavno.
Pozabila sem napisati , preden damo peči dobro prepikamo , da lahko zrak izhaja.
Upam da sem bila razumljiva .
Forum je zaprt za komentiranje.